7 alimente ”rele” ce te ajuta sa slabesti

Secrete 09.03.2016

Alimentele cu continut caloric mare par sa te seduca la fiecare pas, mai ales atunci cand te straduiesti sa tii o dieta. Insa multe alimente care au primit un rating negativ in materie de slabit, nu sunt chiar atat de rele. Invata care dintre gustarile tentante te pot ajuta sa pierzi in greutate si fa in asa fel incat sa se regaseasca in meniul tau.


Ouale
 
Cand vine vorba despre mancare sanatoasa, putine alimente au starnit la fel de multe dezbateri precum ouale. Ultimele cercetari au aratat ca un ou pe zi este recomandat pentru continutul sau nutritional celor mai multi dintre adulti. Iar daca este consumat la micul dejun nu face decat sa te ajute sa pierzi in greutate, asta deoarece ouale contin proteine, iar proteinele mancate dimineata ii vor oferi stomacului tau senzatia de satietate, deoarece se digera mai greu.
 
Friptura
 
De ani de zile, expertii in nutritie ne-au admonestat ca mancam prea multa carne rosie. Insa friptura nu este intotdeuna daunatoare taliei de viespe. De fapt, o bucata de friptura de vita slaba contine mai putine grasimi saturate decat aceeasi cantitate de piept de pui fara piele. Ca si ouale, friptura de vita este o sursa de proteine ce te va ajuta sa te simti plina mai multa vreme. Pentru a te bucura de o cantitate mare de proteine alege muschiul de vita, muschiuletul sau alt sortiment de carne slaba si fii atenta la marimea portiei care nu trebuie sa depaseasca mai mult decat dimensiunea palmei tale.
 
Carnea de porc
 
Carnea de porc are o reputatie proasta, iar in dictionarul nutritionistilor termenul de ”porc” reprezinta un cumul de excese. Iata ca de fapt carnea de porc nu este chiar atat de rea. In ziua de azi, muschiul de porc este cu 31% mai slab decat era in urma cu 20 de ani, motiv pentru care, aceasta sursa de proteine aduce beneficii similare cu cele ale fripturii de vita.
 
Pastele
 
In loc sa eviti pastele atunci cand esti la dieta, mai bine schimba-le cu acelea integrala si micsoreaza putin portia. Cercetatorii sugereaza ca aceia care mananca doua portii de alimente integrale pe zi, au mai multe sanse sa slabeasca si sa se mentina la o greutate corporala sanatoasa. Conform unui studiu recent a manca alimente integrale in locul celor rafinate, te poate ajuta sa arzi grasimea de pe abdomen.

Nucile
 
Nucile sunt bogate in grasimi, dar contin grasimi bune si, implicit calorii. Partea buna este ca nucile sunt extrem de bogate in nutrienti, proteine si fibre, ceea ce ajuta la stabilizarea glicemiei din sange. Este adevarat ca daca mananci un pumn de nuci te vei alege cu cateva grame in plus de grasimi si cateva calorii, insa e mult mai bine decat daca ai alege o prajitura. Chiar si untul de arahide poate fi un prieten de nadejde al celor care tin dieta. Intr-un studiu s-a demonstrat ca cei care mananca o mana plina de nuci pe zi, sunt mai slabi si au mai multe sanse sa traiasca mai mult.

Branza
 
Cei care tin dieta de slabire incearca sa taie din calorii prin eliminarea produselor lactate bogate in calciu, insa unele studii demonstreaza ca acest lucru este o mare greseala. O teorie este aceea ca organismul arde mai multe grasimi atunci cand primeste suficient calciu, ceea ce inseamna ca branza, iaurtul sau laptele degrasate contribuie la pierderea in greutate. Suplimentele de calciu nu par sa aiba aceleasi beneficii, motiv pentru care este indicat sa alegi o dieta bogata in produse lactate, mai ales ca acestea sunt bogate in proteine, necesare pentru senzatia de satietate prelungita.
 
Cafeaua
 
Cafeaua intra in categoria alimentelor rele doar atunci cand bei prea multa (3-5 cani pe zi) sau atunci cand o amesteci cu frisca, zahar sau siropuri cu arome. Nutritionisti recomanda sa bei cafea neagra fara alte adaosuri de grasimi si calorii. Ai voie doar sa adaugi lapte degresat pentru extra calciu si vitamina D, iar daca simti nevoia sa fie dulce, alege un inlocuitor pentru zahar.
 
De fapt, nici un aliment nu este atat de rau daca reusesti sa te controlezi si sa-l consumi in cantitati mici. De fapt, nutritionistii recomanda sa nu te abtii de la ceea ce-ti face cu adevarat placere sa mananci, ci doar sa o faci sub forma unor portii minuscule.
 
Tags:
alimente
rele
nesanatos
slabire
dieta
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare