7 exercitii Pilates pentru brate si umeri

Fitness 19.11.2013 Livia Caled

Vrei sa ai brate si umeri tonifiati, dar totusi nu vrei sa mergi la sala? Iti propunem mai jos o serie de exercitii Pilates pe care le poti face acasa, care te vor ajuta sa ai brate frumoase si umeri tonifiati.

Exercitiile Pilates sunt foarte bune pentru tonifiere, mobilitate, energie si relaxare. Este recomandat ca atunci cand le faci, sa asculti o muzica lenta, nesolicitanta, in acest fel o sa pastrezi mai bine ritmul exercitiilor.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Este foarte important ca atunci cand practici acest tip de exercitii sa te concentrezi asupra fiecarei miscari si sa nu te grabesti. Ritmul respiratiei este, de asemenea, esential in timpul exercitiilor. Trebuie sa inspiri profund si sa expiri tot aerul din plamani, respectand ritmul exercitiilor.

Toate exercitiile de mai jos se fac pe saltea.



1. Incepe prin a tine bratele paralele cu solul, usor indoite de la cot, cu palmele in sus. Misca bratele sus si jos, fara sa le indrepti. Important este sa ramana in aceeasi pozitie.



2. Fa acelasi exercitiu de la 1 insa de data asta cu o miscare de rotire si cu miscari ceva mai ample. Umerii vor fi antrenati cel mai mult in aceasta miscare de rotire. Roteste bratele din fata in spate timp de cateva minute, dupa care din spate in fata. Ai grija, bratele nu trebuie sa fie intinse.



3. Tine palmele lipite, ca pentru rugaciune, si ridica-le usor in sus si in jos ca in imaginea de mai jos.

4. Urmatoarele exercitii sunt de fapt niste flotari mai usoare pe care le faci stand pe genunchi. Fa aceste flotari de cel putin 20 de ori. Este important sa nu te grabesti si sa te concentrezi la inspiratie si expiratie.

5. La acest exercitiu trebuie sa te intinzi cu fata la sol si sa te ridici usor in maini, insa fara sa indrepti mainile, coatele trebuie sa ramana indoite. Nu uita ca miscarile trebuie sa fie lente.

6. Urmatorul exercitiu este excelent pentru tonifierea bratelor.

7. Repeta aceeasi miscare de la exercitiul 6, de data asta cu piciorul intins. Palmele trebuie indreptate spre interior.

 

Daca nu te-ai lamurit, urmareste clipul de mai jos.

 

Tags:
exercitii pilates pentru brate si umeri
exercitii pilates de facut acasa
exercitii pilates tonifiere
pilates brate
pilates umeri
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare