7 feluri in care poti sa slabesti la serviciu

Daca nu esti genul care sa tina diete, dar vrei totusi sa dai jos cateva kilograme, nu trebuie decat sa schimbi cateva obiceiuri pe care le ai la serviciu. Bineinteles ca sunt la fel de importante si cele de acasa, dar nu uita ca la birou iti petreci 8 ore pe zi. 

1. Ia micul dejun 
 
Prima regula ca sa slabesti la serviciu trebuie respectata acasa: ia un mic dejun complet si sanatos. Tine cont ca trebuie sa mananci bine, ca un rege, caci este cea mai importanta masa din zi. Asadar, pe masa ta trebuie sa se gaseasca fructe, produse lactate, cereale si grasimi sanatoase. 
 
2. Miscare in drum spre serviciu 
 
Chiar daca nu esti ecologista convinsa, alege sa lasi masina acasa si sa pleci la serviciu pe jos sau cu transportul in comun. Cea de-a doua varianta nu presupune prea multa miscare, dar macar esti nevoita sa mergi pe jos pana la statia de metrou sau de autobuz.
 
3. Renunta la lift 
 
Atunci cand ajungi in cladirea de birouri, evita liftul si urca pe scari. Chiar daca trebuie sa urci pana la etajul 1 sau pana la 5, orice pas conteaza pentru a arde cateva calorii. 
 
 
4. Ceai verde in loc de cafea 
 
Cand ai ajuns la serviciu, probabil vei apela la un vechi obicei: cafeaua de la automat. Nu doar ca uneori este foarte proasta, dar iti face si foarte rau, din cauza cantitatii mari de zahar. In schimb, mai multe studii au aratat ca un consum regulat de ceai verde ajuta la topirea grasimii din zona abdominala, energizarea organismului si mentinerea unei greutati normale.  
 
5. Gustari sanatoase 
 
Inainte, cand beai o cafea, mancai si un croissant cu unt? De azi vei renuntat la acest obicei. Daca ai chef sa rontai ceva pe tastatura, trebuie sa faci alegeri sanatoase: alune, migdale, fructe proaspete sau uscate sau iaurt. 
 
6. Pachetelul de acasa
 
Ora pranzului depinde din nou destul de mult de ce faci acasa. Pregateste-ti de seara pachetul pentru a doua zi, la serviciu. Daca ai nevoie de idei, gasesti aici o multime. Gateste-ti orice iti place si vei manca astfel mult mai sanatos, fara sa fii nevoita sa comanzi pizza cu colegii sau sa te multumesti cu covrigii de la automat. 
 
7. Sportul la serviciu 
 
Am scris aici pe larg cum poti sa faci sport la serviciu, fara sa se mire colegii ca te-ai apucat sa faci flotari in mijlocul biroului. In plus, plimba-te prin camera atunci cand vorbesti la birou, alege sa trimiti documentele la cea mai indepartata imprimanta si intotdeauna mergi repede atunci cand ai de ajuns undeva, ca sa-ti cresti pulsul. 
Tags:
slabit
serviciu
dieta
kilograme
grasime
sport
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare