7 lucruri despre sanatate pe care ar trebui sa le stie orice femeie

Aceasta lista este intocmita de femei care sunt medici, experti sau pur si simplu au invatat pe pielea lor si care au dorit sa le transmita restul reprezentantelor ale sexului frumos cum ar trebui sa aiba grija de sanatatea lor. 

1. Sa-ti aloci un timp in care sa ai grija de tine nu inseamna sa fii egoista 
 
Orice persoana are dreptul la cateva activitati prin care sa se descarce si de unde sa-si ia energia, iar femeile nu trebuie sa se abata de la aceasta regula. Sa ai grija de tine poate insemna sa dormi mai mult, sa-ti verifici sanatatea, sa-ti acorzi timp pentru cateva exercitii zilnice sau pentru meditatie, dar sa o faci fara sa stai cu ochii pe ceas si fara sa te mustre constiinta. 
 
2. Sanatatea nu inseamna doar cifre 
 
In ziua de azi am ajuns sa fim obsedati de cifre, dar in special de cele care se refera la greutate. Nu trebuie sa te urci pe un cantar ca sa vezi daca esti sau nu in grafic. Asculta ce-ti transmite corpul tau si vei intelege daca trebuie sa bei mai multa apa, sa mananci mai multe proteine sau sa slabesti. 
 
3. Toate lucrurile alea care te fac draguta ii fac rau corpului tau 
 
Gandeste-te numai cate produse cosmetice din comert folosesti zilnic, de la fond de ten, pana la fixativ si crema autobronzanta. Nu doar ca dai o caruta de bani pe ele, dar multe contin ingrediente toxice sau neindentificate. Incearca sa-ti faci unele acasa sau limiteaza-le consumul. 
 
 
4. Atacul de cord este in continuare ucigasul numarul 1 al femeilor 
 
Atacul de cord omoara mai multe femei decat toate tipurile de cancer la un loc. E drept ca mai multi barbati sufera atacuri de cord decat femeile, dar acestea din urma nu prea au sanse sa traiasca dupa aceea. Asadar, ai grija de inima ta!
 
5. Esti predispusa la depresie, anxietate si insomnie, asa ca schimba ceva de pe acum 
 
Femeile au de doua ori mai multe sanse sa sufere de depresie si sunt predispuse sa sufere tulburari de dispozitie in perioadele de tranzitii hormonale. E drept ca genele si istoricul medical al familiei sunt foarte importante, dar poti sa-ti imbunatatesti stilul de viata astfel incat sa scazi sansele sa ajungi acolo. 
 
6. Invata modalitatile prin care poti sa previi cancerul 
 
In primul rand, trebuie sa renunti la fumat si la alcool. Apoi, trebuie sa-ti faci regulat analize, sa faci sex protejat si sa consumi alimente care tin cancerul la distanta. 
 
7. Mancarea este mai puternica decat orice medicament 
 
Nu exista un drum mai sigur catre un stil de viata echilibrat decat sa-ti imbunatatesti regimul alimentar. Cu ajutorul alimentelor poti sa regresezi anumite boli, sa te pregatesti pentru sezonul rece in care apar racelile sau sa-ti intaresti organismul pentru sarcina.
Tags:
sanatate
femeie
meditatie
cancer
mancare
cosmetice
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare