7 metode naturale de calmare a tusei

Afectiuni 25.10.2013 Livia Caled

Pe langa faptul ca tusea ne afecteaza calitatea somnului si ne creeaza un mare disconfort la nivelul cailor respiratorii, ea reprezinta si un disconfort social prin faptul ca ajunge inevitabil sa ii deranjeze pe cei din jur.

Vestea buna este ca, indiferent ca e vorba de tuse uscata sau cu mucus, ea se potoleste dupa o saptamana, in cazuri mai rare, dupa 10 zile.

Iata mai jos cateva remedii naturale pentru tuse:

1. Beti multa apa
In timpul racelii sau gripei, organismul pierde lichide, iar laringele devine predispus la uscare si tuse. Plus de asta, atunci cand avem nasul infundat suntem fortati sa respiram pe gura, o situatie care duce, de asemenea, la uscarea laringelui si la tuse. Medicii recomanda un consum de 8 pahare de apa pe zi pentru hidratarea tesuturilor si pentru calmarea tusei.

2. Beti ceai de ghimbir
Ghimbirul contine un ingredient activ, un fenol numit 6-gingerol, asociat cel mai des cu procesele antiinflamatorii. Fiind un puternic antiinflamator, el este recomandat pentru calmarea durerilor de gat, dar si a crizelor de astm. Consumati ceai de ghimbir de cateva ori pe zi si tusea va fi diminuata, iar sistemul imunitar va fi intarit.

3. Mancati ciocolata neagra
Mai multe studii au aratat ca ciocolata neagra combate eficient tusea obisnuita. Se pare ca simptomele tusei acute sau cronice pot fi diminuate de compusii de cacao continuti in ciocolata neagra.

4. Consumati fructe care contin vitamina C
Nu mai este o noutate pentru nimeni ca vitamina C este un tratament perfect pentru raceala. Portocalele, lamaile, lamaile verzi si kiwi sunt cele mai importante fructe care dau vitamina C, atat de necesara pentru mentinerea unui sistem imunitar sanatos.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!



5. Beti ceai de musetel cu miere
Ceaiul de musetel are efect calmant, iar in combinatie cu mierea este un adevarat tratament pentru tuse. Mierea, dupa cum stim, este plina de vitamine, minerale, enzime si aminoacizi, care o fac foarte buna pentru guturai, raceala, ulcer, arsuri, tensiune ridicata, dar si pentru calmarea durerilor de gat si a tusei.

6. Preparati-va supe
Orice lichid cald este foarte bun pentru tuse, asadar preparati-va cat mai multe supe, cu multe condimente picante. Condimentele picante actioneaza ca adevarate expectorante naturale.

7. Mancati usturoi
Fie ca e preparat sub forma de mujdei sau este tocat in salate, usturoiul este ideal pentru tratarea racelii, dar si a tusei. El este bogat in compusi chimici care ajuta la inhibarea virusilor din caile respiratorii care provoaca tusea. Medicii recomanda sa fie consumat crud.

 

Tags:
tuse
remedii pentru tuse
remedii naturale tuse
tuse remedii naturale
tuse usturoi
tuse ghimbir
raceala
gripa
vitamina C
calmarea tusei
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
1 Comentarii
  • flori
    1. flori 01.03.2016 00:25

    Va recomand si sucul de ananas si siropul Prospan pe baza de iedera. Naural, eficient si uitati de tusa in cateva zile. Si gustos:)

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare