7 modalitati haioase prin care sa-ti vina cheful de a face sport

Anul asta ti-ai promis solemn ca te tii de sala, iar la vara o sa arati ca scoasa din cutie. Sau poate esti genul care merge la antrenamente cu constiinciozitate, dar parca incepi sa te cam plictisesti de acelasi program, aceleasi exercitii. Ca si in cazul relatiilor, in sport nu are voie sa intervina monotonia. Iti dam cateva sugestii haioase care sa-ti dea energie si chef de miscare. 

1. Zambeste in timp ce lucrezi 
 
Stim ca nu prea-ti vine, mai ales atunci cand stai intr-o pozitie incomoda la yoga sau cand esti transpirata leoarca, dar daca zambesti vei transmite semnale pozitive creierului tau, care va crede ca te distrezi pe bune. Incearca si vei vedea imediat diferentele. 
 
2. Canta in timp ce asculti muzica si faci sport 
 
Poate nu e cea mai buna idee in timp ce esti la sala, dar daca nu canti din toti rarunchi, n-ar trebui sa deranjezi pe nimeni. Cantatul te va ajuta sa respiri regulat, ceea ce inseamna ca organismul tau va furniza mai mult oxigen muschilor. 
 
3. Fa exercitii in pat 
 
Chiar poti fi in forma si fara sa parasesti patul. Bine, trebuie chiar sa lucrezi, nu sa stai intinsa si cu ochii pe pereti. Orice exercitiu, de la genuflexiuni pana la plank, va deveni mult mai greu pentru ca trebuie sa depui efort sa-ti mentii si echilibrul. 
 
4. Imagineaza-ti ca te antrenezi pentru o competitie 
 
Chiar daca nu ai de gand sa participi la un semimaraton, antreneaza-te ca si cand ai face-o. Poti eventual sa cauti o data la care chiar are loc un maraton, sa ti-o notezi in calendar si sa tragi tare pana atunci. Cine stie, poate ca la finalul antrenamentului chiar te vei inscrie. 
 
 
5. Fa-ti poze 
 
Stii pozele "atunci si acum"? Nu e asa ca sunt foarte motivationale? Vezi clar diferentele. Fa-ti si tu poze din doua in doua saptamani si iti vei putea urmari progresul, dar vei fi si motivata. 
 
6. Fa-ti un playlist care sa-ti placa la nebunie 
 
Cauta genul de melodii care te trezesc la viata, care iti dau o doza de optimism indiferent in ce stare te-ai afla, unele care te fac sa apesi pedala de acceleratie si care te fac sa canti tare. Apoi fa-ti un playlist si foloseste-te de energia pe care ti-o dau ca sa-ti atingi obiectivele. 
 
7. Intrece-te cu persoana de langa tine 
 
Probabil acest sfat este trecut intr-un cod al bunelor maniere la sala, intr-un capitol "asa nu" pentru ca ai putea sa le distragi atentia celorlalti daca te tot holbezi la ei. Dar o poti face intr-un mod discret. In plus, e chiar distractiv. Fa asta pe banda si zi-ne cum a fost. 
 
Tags:
sport
distractie
sala
zambet
muzica
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare