7 motive pentru care n-ar trebui sa te infometezi in cura de slabire

Afectiuni 11.03.2014 Livia Caled

Multi dintre noi asociaza cura de slabire cu o permanenta senzatie de foame, multi nervi si nemultumire, dar si cu obsesia pentru alimentele sarace in calorii. Nutritionistii sunt insa de alta parere, ei considera ca orice dieta trebuie sa se bazeze pe un echilibru alimentar si pe cat mai putine momente de infometare. Altfel, rezultatele dorite vor intarzia sa apara.

Care sunt motivele pentru care infometarea trebuie evitata in curele de slabire?

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

1. Incetineste metabolismul

Senzatia de foame nu este un semn ca incepi sa slabesti, ci ca organismul intra in alerta si arde mai greu caloriile. De fiecare data cand organismul este supus infometarii, rata metabolismului scade.

2. Duce la stagnare in pierderea kilogramelor

Mananci foarte putin si totusi nu slabesti niciun gram? In momentul in care te infometezi, metabolismul tau este incetinit si tot ceea ce mananci, indiferent cat de mica este cantitatea, incepe sa fie depozitat, in loc sa fie ars de catre organism. Acesta este si motivul pentru care greutatea ta ramane aceeasi, desi te infometezi.

3. Te determina sa mananci alimente nesanatoase

Cand ajungi seara acasa moarta de foame, cu siguranta nu iti mai arde sa mananci o portie de broccoli fiert cu un piept de pui fript sau o salata mare de legume. Tentatia va fi alta, multi carbohidrati si, in general, alimente nesanatoase. Asadar, e mult mai probabil sa mananci o farfurie plina de paste sau un sandvis cu multa paine.

4. Iti afecteaza puterea de concentrare

Foamea intuneca judecata si iti afecteaza dramatic puterea de concentrare. Pentru a evita aceste momente in care simti ca nu mai ai cum sa dai randament din cauza foamei, incearca sa ai mereu pe birou niste fructe, migdale sau nuci. Acestea iti vor tine foamea in frau si te vor ajuta sa gandesti limpede.  

5. Iti fura toata energia

Tii o cura de slabire drastica si vrei sa mergi la sala? Atunci cand te infometezi, masa musculara este destul de afectata. Asadar, muschii pe care te-ai chinuit sa ii lucrezi la sala, incep sa dispara unul cate unul, iar corpul tau sa fie din ce in ce mai flasc.

6. Te predispune la depresie

Mai multe studii au aratat ca persoanele care tin cure de slabire drastice si lasa sa treaca chiar si 8 ore intre mese sunt predispuse la depresie, insomnii si anxietate. Cand te privezi de la mancare si nu vezi rezultate, reactia ta este sa te deprimi si sa incepi sa gandesti la un mod negativ.

7. Iti afecteaza relatiile cu ceilalti

Tii o cura de slabire si ai ajuns sa vorbesti numai despre asta? Prietenii tai s-ar putea sa fie suprasaturati de discutiile despre slabit si sa inceapa sa nu-ti mai raspunda la telefon. Cand eviti infometarea si iei gustari mici si dese, starea ta psihica va fi alta si nu te vei mai gandi constant la mancare.

Nutritionistii recomanda pentru evitarea senzatiei de foame, o alimentatie bogata in proteine, fara prea multe grasimi si cu putini carbohidrati. Grasimile sunt necesare in orice cura de slabire, deoarece ajuta la mentinerea senzatiei de satietate pentru mult timp. Recomandate sunt grasimile din avocado, peste, ulei de masline, pui sau nuci.

Citeste si Cea mai simpla cura de slabire.

 

 

Tags:
infometare
cura slabire
depresie
metabolism lent
dieta
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare