7 motive ca sa renunti la guma de mestecat

Unde intorci capul dai de cel putin o persoana care mesteca guma si sigur multi dintre cei care nu mesteca inca au un pachet de guma in buzunar. Potrivit reclamelor, acestia vor avea niste dinti albi si sanatosi, caci asa sustin 4 din 5 medici stomatologi pe care ii citeaza companiile producatoare de guma de mestecat. Dar despre problemele cauzate stomacului nu vorbeste nimeni in reclame?
 
Daca esti una dintre persoanele dependente de mestecat guma, te anuntam ca iti poti curata dintii si in alte feluri si exista activitati mult mai sanatoase decat facutul baloanelor pentru momentele in care te plictisesti.
 
Arunca-ti un ochi pe cele 7 motive pentru care ar trebui sa renunti la acest obicei nesanatos. 
 
1. Probleme ale gurii 
 
Mestecatul in exces poate cauza probleme ale gurii prin uzura cartilajelor si articulatiilor cavitatii bucale. De asemenea, zaharul continut de guma favorizeaza aparitia cariilor si caderea dintilor. 
 
2. Indulcitorii artificiali
 
Toate gumele de mestecat se lauda ca nu au zahar, dar despre indulcitorii artificiali nu sufla o vorba. Acestia sunt la fel de daunatori ca si zaharul. Aspartamul, de exemplu, poate cauza tumori ale creierului, malformatii la nastere si cancer. 
 
3. Mestecatul poate provoca dureri de cap 
 
Opt din muschii faciali sunt solicitati in timpul mestecatului, iar doi dintre ei se afla in apropierea tamplelor, iar acestia pot pune presiune pe nervii corespunzatori acestei zone, ceea ce duce la dureri de cap ce pot deveni chiar cronice. 
 
4. Chimicalele direct in organism
 
Toate chimicalele pe care le contine guma de mestecat ajung tot in corpul tau, chiar daca nu le ingerezi. Ba mai mult, ajung mult mai repede decat ingredientele din mancare pentru ca sunt absorbite direct prin peretii gurii, fara sa mai treaca prin procesul de filtrare.
 
 
5. Guma de mestecat doar mascheaza respiratia urat mirositoare
 
Chiar daca ai gust de menta si ai senzatia ca respiratia ta miroase la fel, nu dureaza decat maximum doua minute dupa ce te-ai oprit din mestecat. Respiratia urat mirositoare inseamna de fapt probleme de digestie sau prezenta cariilor. 
 
6. Mestecatul iti poate incetini metabolismul 
 
Mestecatul gumei, care stimuleaza productia de saliva pentru un timp foarte lung, ceea ce nu e normal, poate impiedica functionarea corecta a metabolismului. 
 
7. Dureri de burta
 
Cand mesteci guma inghiti foarte mult aer care pune presiune pe instestine si cauzeaza crampe si balonari, iar pentru cei care sufera de sindromul colonului iritabil poate fi foarte rau.
Tags:
guma de mestecat
digestie
stomac
respiratie
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare