7 obiceiuri care iti cauzeaza riduri

E drept ca la un moment dat, tot o sa-ti apara riduri, dar de ce sa nu fie cat mai indepartat momentul ala? Conteaza mult cu gene ai, dar este la fel de important si stilul tau de viata. Daca faci greselile de mai jos, incearca sa le corectezi cat de curand posibil. 

Fumatul 
 
Fumatul este cea mai comuna cauza a ridurilor. Au fost demonstrate efectele negative asupra tenului dupa ce au fost realizate studii pe frati gemeni, deci clar nu mai este vorba despre gene. 
 
Alimentatia 
 
Sigur ai auzit zicala "esti ceea ce mananci". Este perfect adevarat. Daca consumi prea mult zahar si prea multe alimente cu indice glicemic mare cu siguranta o sa arati imbatranita. Acestea cauzeaza pierderea elasticitatii pielii si aparitia ridurilor fine. 
 
Alcoolul 
 
Alcoolul in general deshidrateaza pielea, ceea ce inseamna ca pe tenul tau se va citi imediat o noapte de petrecere. In plus, alcoolul are un impact negativ in ceea ce priveste nivelul vitaminei A din corp, care este un antioxidant foarte important pentru piele si care ajuta la producerea colagenului ce da elasticitate pielii. 
 
 
Mestecatul gumei 
 
Acest obicei prost cauzeaza riduri in partea de jos a gurii si, mai mult de atat, iti deformeaza structura gurii. Nici nu mai spunem ca iti afecteaza sanatatea dintilor si ca te alegi cu probleme gastrointestinale. Nu, despre asta nu zicem nimic. 
 
Nu te demachiezi 
 
Atunci cand te culci cu machiajul pe fata, practic iti doresti sa faci riduri cat mai repede. Fardurile, fondul de ten si tot ce ai aplicat pe ten, intra in pori si distruge colagenul si, deci, elasticitatea pielii. Asadar, nu uita sa te demachezi inainte de culcare!
 
Iti intinzi piele cand te machezi 
 
Nu trebuie sa tragi de pleoapa in lateral pana faci ochi de asiatic atunci cand aplici tusul si nici nu e necesar sa stai cu gura deschisa si sa ridici sprancenele pana in frunte cand te dai cu mascara. Controleaza-ti gesturile astea, daca nu vrei sa te alegi prea curand cu riduri. 
 
Somnul 
 
E importanta cantitatea somnului, dar si calitatea lui. Dormi 8 ore, dar fa-o pe fete de perna din satin, astfel incat sa nu te trezesti cu urme dimineata. 
Tags:
riduri
obiceiuri
fumat
alcool
machiaj
guma
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare