7 pasi simpli pentru a slabi

Iti tot spui ca de luni te apuci de slabit si asa au trecut luni de zile. Pana cand te hotarasti sa incepi vreo dieta, pune in aplicare aceste sfaturi simple, pe care sa le introduci in rutina ta zilnica.

1. Calorii pe zi 
 
Slabitul tine si de caloriile pe care le tai din meniul tau. Jumatate de kilogram inseamna 3.500 de calorii, ceea ce semnifica 500 de calorii pe zi. Deci daca renunti la 500 de calorii pe zi, o sa pierzi jumatate de kilogram pe saptamana. Apeleaza la sfaturile unui nutritionist daca ai nevoie de ajutor cu calculele, dar ai grija sa nu renunti la mai mult de 1.200 de calorii pentru ca o sa-ti incetinesti metabolismul
 
 
2. Noteaza totul 
 
Monitorizeaza-ti consumul de calorii car de eficient poti. Trece in agenda tot ce mananci, pana si bomboana primita de ziua colegului de birou. Cantareste-te o data sau de doua ori pe zi si urmareste-ti evolutia. 
 
3. Masoara 
 
Ajuta-te de cani gradate, de linguri si de lingurite ca sa masori tot ce mananci. Nu te baza pe masuratul din ochi pentru ca n-ai idee cat de insala ochiul cand ti-e foame. In primele luni o sa ai nevoie sa masori totul, chiar si laptele pe care il pui peste cerealele integrale dimineata, dar apoi te vei obisnui cu cantitatile. 
 
4. Mananca de patru ori pe zi 
 
Ca sa nu te infometezi si sa dai buzna in frigider, ia trei mese consistente si doua gustari pe zi, programandu-le astfel incat sa mananci la fiecare doua, trei ore. Nu sari peste mese pentru a taia din calorii pentru ca iti vei incetini metabolismul si te vei ingrasa. Tine cont ca ultima masa sa fie cu doua ore inainte de culcare, ca sa ai parte de un somn bun. Somnul te ajuta si el la slabit. 
 
 
5. Ce sa mananci 
 
La fiecare masa ai grija sa ai proteine, pentru a-ti tine de foame, fibre care sa te faca sa te simti satul si carbohidrati sanatosi care sa-ti furnizeze energie. Micul dejun, pranzul si cina pot avea intre 300 si 500 de calorii fiecare, iar gustarile cate 150. 
 
6. Planuieste dinainte 
 
Cel mai rau atunci cand incerci sa slabesti este sa-ti fie foame si sa alegi orice iti iese in cale. Asadar, daca nu vrei sa dai iama in primul fast food, planuieste mesele si gustarile dinainte. 
 
7. Fa miscare 
 
Mancatul sanatos si calculat este doar o parte din planul pe care trebuie sa ti-l faci pentru slabit. Sportul este o alta parte la fel de importanta. Fa 60 de minute de exercitii cardio de cinci ori pe saptamana, dar include in antrenamentul tau si exercitii de forta, care iti vor ajuta muschii sa arda mai multe calorii, si de stretching pentru a evita accidentarile.
Tags:
slabit
dieta
calorii
metabolism
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare