7 sintagme pe care sa nu i le spui cuiva care tine o dieta

Ti s-a intamplat vreodata sa ti se adreseze cuvinte care sa doara, dar care nu au fost transmise cu aceasta intentie? Daca ai pe langa tine persoane care tin dieta, ai grija sa nu spui urmatoarele sintagme!
 
1. "Dar nu esti grasa!"
 
Daca cineva decide sa impartaseasca cu tine faptul ca tine dieta, noteaza ca nu este neaparat o invitatie la comentarii. Poate ca se simt chiar bine in pielea lor, sunt multumiti de cum arata, dar vor sa-si schimbe stilul alimentar din motive de sanatate. Asadar, afirmatia ca "nu esti grasa" ar putea fi total nepotrivita. 
 
2. "Uite sfatul meu"
 
Acasta regula este valabila in general: ofera-i cuiva sfatul tau doar daca ti-l cere. Iar in materie de diete si de slabit, ai grija sa-ti spui parerea o singura data. 

3. "Nu ai nevoie sa slabesti"
 
In afara de situatia in care prietena ta iti cere parerea, nu este nevoie sa ii validezi decizia de a slabi. Chiar daca tu ai intentii bune, comentariul tau ar putea fi vazut ca sabotaj. Asadar, las-o pe ea sa decida si tu numai asigur-o de sprijinul tau. 
 
4. "Iar tii dieta?"
 
Orice comentariu referitor la alte tentative de a slabi reprezinta o idee proasta pentru ca persoana care tine dieta s-ar putea sa vada deja acele experiente ca pe esecuri. Ai putea in schimb sa iti feliciti prietena ca isi da tot interesul pentru a avea un stil de viata sanatos. 
 
 
5. "Uite ce a functionat pentru mine"
 
De multe ori prietenii isi impartasesc modalitati de slabit, dar daca nimeni nu-ti cere sa povestesti cum ai scapat tu de kilograme, mai bine nu zice nimic. Prietena ta va fi in stare sa aleaga singura ce i se potriveste. In plus, dietele sunt diferite si conteaza de stilul de viata, de ce program ai si de ce diete ai mai tinut (cel mai bine este sa apeleze la un nutritionist). In plus, suntem toti diferiti, deci ce a functionat pentru tine s-ar putea sa nu fie ok pentru ea. 
 
6. "Ai nevoie doar sa fii mai disciplinata"
 
Slabitul tine de mai multi factori decat de disciplina. Sunt componente fizice, medicale si emotionale care contribuie la scaderea in greutate. In loc sa ii spui tu din start de ce are nevoie, mai bine intreab-o pe ea cu ce poti sa o ajuti. 
 
7. "O clatita n-o sa te omoare"
 
"Clatita" poate fi inlocuita cu orice alt desert sau aliment cu multe calorii. Aceasta afirmatie continua de multe ori cu "am facut-o special pentru tine" sau "o viata ai!". Atunci cand o persoana hotaraste sa tina dieta, aceasta decizie poate influenta relatiile cu ceilalti. Poate ajuge sa te evite o vreme, daca tot ce faci este legat de mancare. Fa un sacrificiu pentru prietenia voastra si faceti impreuna activitati care sa nu implice si mancarea.
 
Foto: Hepta.
Tags:
dieta
slabit
kilograme
prietena
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare