7 trucuri de frumusete cu faina de naut - stiai de ele?

Stiai ca unul dintre cele mai utilizate ingrediente pentru infrumusetare in Asia este faina de naut? Pe langa beneficiile pe care le are pentru digestie si pentru energizarea organismului, ea fiind foarte bogata in proteine, fibre si vitamine, faina de naut poate fi folosita in tot felul de masti si lotiuni pentru ten si corp, dar si pentru par.
 
Cum se prepara faina de naut? Daca nu gasesti sa o cumperi de la magazinele cu produse naturiste gata facuta, o poti prepara acasa din boabe uscate de naut date prin rasnita de cafea. Deoarece la mastile de infrumusetare nu iti trebuie o cantitate mare, doar cateva linguri de faina de naut, nu o sa depui prea mult efort pentru prepararea acestei faini.

Care sunt cele mai eficiente trucuri de frumusete cu faina de naut?
 
1. Faina de naut cu lapte confera stralucirea tenului
 
Amesteca o lingura de faina de naut cu una de lapte si o lingurita de suc de lamaie, aplica pasta pe ten si indeparteaz-o cu un prosop cand incepe sa se usuce. La aceasta masca mai poti adauga si o lingurita de miere.
 
2. Faina de naut cu iaurt pentru tenul gras
 
Ai tenul prea gras si cosuri? Incearca sa iti aplici pe ten un amestec din faina de naut cu iaurt si putin suc de lamaie. Cand incepe sa se usuce, clateste-te bine cu apa calduta.
 
 
3. Faina de naut cu miere si ulei de masline pentru exfoliere
 
Vrei sa elimini celulele moarte de la suprafata pielii? Amesteca 2 linguri de faina de naut cu o lingura de ulei de masline si o lingurita de miere sau putin suc de lamaie. Foloseste acest amestec pe post de scrub pentru ten sau pentru corp.

4. Faina de naut cu apa pentru indepartarea parului facial
 
O idee foarte buna sa scapi de parul nedorit de pe fata este sa te masezi pe zonele cu probleme cu o pasta din faina de naut si apa. Cum procedezi? Aplici aceasta pasta pe fata si dupa ce se usuca o indepartezi de pe fata masandu-te ca pentru exfoliere.
 
 
5. Faina de naut cu albus de ou si suc de lamaie pentru un par stralucitor
 
Stiai ca faina de naut este eficienta si ca tratament pentru par? Amesteca un albus de ou cu 2 lingurite de faina de naut si o jumatate de lingurita de suc de lamaie. Aplica acest amestec pe par, lasa-l sa se usuce, dupa care clateste-te bine.
 
6. Faina de naut cu ulei de masline pentru cresterea rapida a parului
 
Foloseste acest simplu remediu daca vrei ca parul tau sa creasca mai repede si sa fie mai rezistent. Amesteca o lingura de faina de naut cu o lingurita de ulei de masline si o lingurita de ulei de ricin. Aplica acest amestec pe par, lasa-l sa actioneze vreo 15 minute, dupa care clateste bine.
 
7. Faina de naut cu lapte si turmeric pentru estomparea petelor de varsta sau de soare
 
Ai pete maronii pe fata? Incearca sa scapi de ele preparandu-ti saptamanal cate o masca de ten cu faina de naut, turmeric si lapte. Amesteca o jumatate de lingurita de turmeric cu 2 linguri de faina de naut si 2 linguri de lapte sau iaurt. 
 
 
Tags:
faina de naut
par facial
faina de naut beneficii
trucuri frumusete
trucuri naturale
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare