8 motive pentru care te ingrasi

Mananci putin si totusi nu reusesti sa slabesti niciun gram, dimpotriva, te ingrasi? Exista mai multe cauze care fac ca o dieta sa fie ineficienta, cele mai comune fiind metabolismul prea lent, problemele cu tiroida sau un stil alimentar haotic.
 
Nutritionistii sustin ca cele mai sanatoase si eficiente diete sunt cele pe termen lung, cand organismul nu este supus unor regimuri severe si are timp sa se obisnuiasca cu noul stil alimentar. 
 
Mai jos iti vom spune care sunt motivele cele mai frecvente pentru care te ingrasi:
 
1. Ai o dieta care nu este adaptata nevoilor tale. Asta inseamna ca mananci prea mult raportat la cat de repede sunt arse caloriile. De asemenea, daca tii diete drastice si mananci foarte putin, nu faci decat sa te ingrasi mai mult dupa incheierea curei de slabire. Toate dietele cu mai putin de 1400-1500 de calorii au ca afect incetinirea metabolismului. 
 
2. Nu faci miscare fizica si, de asemenea, organismul tau nu are cum sa arda caloriile. Se poate slabi, bineinteles, si fara sa faci miscare, insa este recomandat ca exercitiile fizice sa faca parte din regimul tau de slabire.
 
3. Consumi prea multe alimente procesate (mezeluri, conserve, dulciuri, chipsuri, snackuri, sucuri carbogazoase, covrigei, produse de patiserie etc.). Acestea, pe langa faptul ca nu aduc foarte multi nutrienti organismului, contin chimicale si multa sare care duc la stagnare in cura de slabire. In cursul unei cure de slabire, si nu numai, este important sa mananci alimente sanatoase si simple (fructe, legume, salate, supe, tocanite, carne slaba fripta, lactate, seminte, migdale, nuci). 
 
4. Nu bei suficienta apa si acest lucru, in cele mai multe cazuri, duce la constipatie care favorizeaza ingrasarea. Incearca sa bei sucuri naturale, sa mananci fructe si sa bei 1.5 litri de apa pe zi. 
 
5. Mananci prea multi carbohidrati. De obicei, arderile si consumul de energie sunt mereu orientate catre proteine, in timp ce carbohidratii sunt pastrati ca "rezerve". In momentul in care consumi mai multi carbohidrati decat are nevoie organsimul, acestia sunt stocati. O felie de paine in plus, un cartof in plus, ceva dulce sunt erori suficiente pentru ca dieta sa fie data peste cap. Incearca sa alegi carbohidratii buni, adica cerealele integrale, fasolea, pastele integrale, orezul brun si bananele. 
 
 
6. Consumi prea putine fibre, adica nu prea te omori dupa fructe si legume. Asta inseamna ca ai o digestie ingreunata si nu ai cum sa slabesti. Incearca sa mentii un echilibru intre grupele alimentare si rezultatele dorite nu o sa intarzie sa apara. 
 
7. Nu stii sa combini alimentele. Daca pui langa friptura cartofi prajiti sau daca mananci pastele cu smantana si carne, digestia ta va fi destul de ingreunata si nu va mai functiona cum trebuie. Aici gasesti mai multe sfaturi despre cum sa combini alimentele. 
 
8. Sari peste mese. Cand sari peste o masa, rata metabolismului scade, iar masa urmatoare este complet asimilata si depozitata. Daca nu primeste surse de energie constat (adica mancare), metabolismul intra in panica, reactia imediata fiind aceea de depozitare a nutrientilor primiti, ca urmare a mesei pierdute. Asadar, incearca sa nu sari peste mese si sa ai un regim alimentar echilibrat.
 
Daca te ingrasi din cauza problemelor cu tiroida, atunci trebuie sa ceri sfatul unui medic in ceea ce priveste regimul tau alimentar. Aici gasesti ce alimente e bine sa eviti daca suferi de hipotiroidism sau hipertiroidism.
 
 
Tags:
motive pentru care te ingrasi
cura de slabire stagnare
de ce nu slabesti
stagnare cura
dieta slabire
ingrasare
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare