8 motive sa consumi mai multe lamai

Bogata in vitamina C si antioxidanti, lamaia se mandreste cu foarte multe proprietati care o fac extrem de sanatoasa. Flavonoizii si fitonutrientii din lamaia galbena si din lamaia verde au puternice calitati antioxidante, anti-inflamatorii, antibiotice si anticancerigene. Nutritionistii recomanda sa mancam lamai in fiecare zi pentru a elimina mai repede toxinele din organism si pentru a avea o imunitate buna.

Iata mai jos 8 motive pentru care sa consumi mai multe lamai:

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

1. Lamaile te vindeca de raceala

Pentru ca sunt bogate in vitamina C, lamaile previn si trateaza raceala. De asemenea, ele intaresc sistemul imunitar si te tin departe de infectii. Tot ce trebuie sa faci este sa le consumi cat mai des, eventual in combinatie cu ghimbir si miere. 

2. Lamaile sunt un diuretic natural

Daca ai probleme cu retentia de apa, atunci ar trebui sa consumi multa apa cu lamaie. Retentia de apa apare mai ales in randul femeilor si este responsabila, in multe cazuri, cu acumularea de kilograme in plus.

3. Iti detoxifiaza organismul

Un pahar de apa cu lamaie, consumat in fiecare dimineata, te ajuta sa elimini toxinele acumulate in organism si sa ai o digestie buna pe parcursul intregii zile. De asemenea, iti amelioreaza starile de greata, iti trateaza constipatia si previne balonarea. 

Afla aici de ce e bine sa bei in fiecare dimineata un pahar de apa cu lamaie

4. Controleaza nivelul de zahar din sange

De fiecare data cand mananci, nivelul de zahar creste rapid. Daca nivelul de zahar este constant crescut intervin ingrasarea si nevoia de dulce  Partea buna este ca acizii din lamai te ajuta sa iti controlezi nivelul de zahar din sange. Nutritionistii recomanda sa pui in salate suc de lamaie si sa iti prepari acasa cat mai des sucuri naturale cu lamaie. 

5. Te ajuta sa slabesti

Daca vrei sa iti mentii greutatea, obisnuieste-te sa consumi lamai. Acestea controleaza pofta de dulce si ajuta la arderea rapida a grasimilor. De asemenea, lamaile contin acid citric si acid ascorbic care ajuta la alcalinizarea sangelui, adica la echilibrarea pH-ului. Un pH echilibrat iti ajuta metabolismul sa functioneze normal.

Afla aici cum slabesti cu dieta cu lamaie

6. Curata ficatul

Apa calduta cu lamaie este un stimulent natural pentru ficat, prin capacitatea sucului de lamaie de a dizolva acidul uric si alte otravuri care se acumuleaza in ficat. Sucul proaspat de la o lamaie adaugat intr-un pahar mare de apa si baut dimineata este un detoxifiant ideal pentru ficat si pentru intestine.

7. Amelioreaza petele de batranete

Ai pete maronii pe fata? E suficient sa imbibi un disc demachiant in suc de lamaie si sa il aplici zilnic peste petele de batranete. Lasa-l acolo timp de 10 minute si in timp vei scapa de cerculetele maronii care iti puncteaza tenul.

8. Sucul de lamaie curata pielea

Lamaile sunt excelente in mastile pentru curatarea tenului si mai ales pentru combaterea acneei. Daca aplici constant cateva picaturi de suc de lamaie pe fata, tenul tau va fi mai curat si mai luminos. Mierea mixata cu zahar este un excelent exfoliant. De asemenea, in combinatie cu mierea ajuta la hidratarea pielii. 

 

Tags:
lamaia
lamai
raceala
detoxifiere
ficat
piele
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare