8 sfaturi pentru a face alergatul mai usor

Alergatul inseamna, intr-adevar, a pune un picior in fata celuilalt si a prinde viteza, dar oricat de usor pare, tot obosesti la un moment dat si renunti. Iata cateva sfaturi pentru a face din alergat o adevarata placere. 

1. Corpul sa fie putin aplecat spre inainte 
 
Pozitia corpului este foarte importanta si s-ar putea sa te ajute daca te inclini putin din glezne spre inainte. Respira adanc, spatele drept, umerii trasi, pieptul inainte si corpul inclinat in fata. 
 
2. Bratele pe langa corp 
 
Cand alergi, nu-ti arunca bratele inainte, caci iti vei strica postura corpului despre care ti-am zis mai sus. Trage umerii inapoi si tine coatele pe langa corp. 
 
3. Alearga pe toata talpa
 
Sariturile constante pe calcai pot cauza dureri de spate si multe alte probleme. Tine genunchii usor flexati si aterizeaza pe toata talpa. Vei folosi astfel genunchii pentru a absorbi socul. 
 
 
4. Ritm potrivit
 
Ritmul are legatura directa cu miscarea mainilor. Cu cat deschizi bratele mai larg, cu atat vei face pasii mai mari. Poate ca o sa ajungi mai repede la finish, dar vei ateriza de fiecare data pe calcai si te vei alege cel putin cu o durere de spate. Deci straduieste-te ca pasul tau sa aiba dimensiunea normala
 
5. Incepe cu alergare usoara
 
Cand te hotarasti sa pleci la alergat, intai mergi, apoi alearga usor si abia cand simti ca te-ai incalzit poti sa prinzi viteza. Este o regula simpla, dar functioneaza de fiecare data. 
 
6. Alearga fara ceas
 
E drept, daca alergi fara ceas nu vei sti cat timp ai facut miscare, dar partea buna este ca nu vei mai pune presiune pe tine. Astfel, te vei bucura cu adevarat de alergat si vei face totul in ritmul tau. Uneori poti sa iesi din casa si sa incepi sa alergi intr-o directie la intamplare, fara sa-ti alegi un punct anume, pana unde ai aprecia tu distanta pe care o s-o parcurgi si cat timp iti va lua pana acolo. Pur si simplu bucura-te de alergat. 
 
7. Alearga cu un prieten 
 
Alearga cu sotul, cu o prietena sau cu un amic si totul va fi mult mai simplu. Cand veti incepe sa discutati despre calatorii, despre serviciu sau despre copii, nici nu-ti vei da seama ca ati parcurs cativa kilometri
 
8. Ia-ti un caine
 
Nu ai timp sa alergi decat la 6 dimineata, inainte de serviciu si nu gasesti pe nimeni care sa te acompanieze la ora aia? Atunci ia-ti un caine. Va fi amuzant sa alergati impreuna, iar energia lui te va motiva sa continui sa alergi.
 

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Tags:
alergare
alergat
sport
viteza
miscare
talpa
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare