9 lucruri care se intampla in corpul tau cand te indragostesti

“Se vede ca esti indragostit’ este o formula des folosita de oameni atunci cand atrag atentia cuiva ca e aerian si uituc. Ce se intampla cu adevarat in corpul nostru cand ne-a lovit sageata lui Cupidon? Sunt 9 lucruri care se schimba fundamental si vizibil.

1. Activitatea creierului se schimba instant

Cercetatorii au descoperit ca in cazul indragostitilor creierul functioneaza diferit. In cazul unei persoane indragostite sunt activate automat 12 zone din creier, arata un studiu publicat in Journal of Sexual Medicine. In plus, oricine isi poate da seama ca s-a indragostit la prima vedere intr-un interval de 5 secunde. Dragostea vine insa la pachet cu obsesia. Serotonina care iti inunda creierul te face sa devii posesiva si sa dezvolti o fixatie pentru persoana iubita. S-au mai vazut cazuri de indragostiti care au ajuns la balamuc din atata pasiune.

2. Inima bate mai incet, nu mai repede

Stii senzatia de fluturi in stomac pe care o ai atunci cand te indragostesti? Cunosti si momentul in care inima bate cu atat de multa putere incat iti sparge pieptul? Afla ca nu e chiar asa. Daca aveai impresia ca inima iti bate mai tare, te inseli. Cand te indragostesti inima iti bate mai rar. Acest lucru se intampla din cauza hormonilor care scad tensiunea arteriala.

Dragostea arde caloriile. Mit sau realitate? Afla pe Dietetik.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!



3. Ai probleme cu somnul

De cate ori nu ai stat cu ochii pe pereti gandindu-te la persoana iubita in loc sa dormi? Studiile arata ca persoanele indragostite pierd, in medie, o ora de somn pe noapte atunci cand ii loveste amorul. Ce fac in cele 60 de minute? Se gandesc la persoana care le-a furat inima.

4. Toleranta la durere creste

Indragostitul nu mai simte atat de tare durerea. A demonstrat-o un studiu realizat la Standford care arata ca iubirea activeaza aceiasi receptori neuronali ca si analgezicele. In concluzie, e putin probabil sa simti durerea daca te lovesti usor cand esti indragostit.

5. Iubirea iti afecteaza memoria

Cand vorbesti doar despre iubirea vietii tale e si normal ca gandul sa-ti zboare doar la ea si sa nu te mai intereseze altceva. De ce devii uituc cand te indragostesti? Din cauza oxitocinei care-ti invadeaza creierul. Oxitocina, numita si hormonul dragostei, scade si memoria, asa ca iata cum iti explici de ce ai fost atat de absent de cand te-a lovit amocul.

Afla care sunt secretele unei vieti implinite!

6. Iubirea starneste gelozia

Cand te indragostesti nu esti numai lapte si miere. O simpla discutie intre persoana iubita si un fost partener te transforma intr-o scorpie geloasa. Un studiu recent realizat de Florida State University demonstreaza ca persoanele indragostite devin extra-protective fata de partener.

7. Totul pare mai dulce

Pentru ca totul pare mai bun atunci cand esti indragostit, si perceptia gustului se schimba. In surescitarea data de o noua dragoste, totul – mancare sau bautura- pare mai dulce. Incercati si spuneti-ne daca nu-i asa.

Semne ca esti indragostita poate sa dea si un mic accesoriu. Afla cum functioneaza sutienul care da semnale cand esti indragostita lulea.

8. Devii mult mai distras

Din moment ce te gandesti constant la obiectul dragostei tale, recte la partenerul care ti-a furat mintile, nu prea mai ai sanse sa te concentrezi la job. Incearca sa separi lucrurile, altfel risti sa te trezesti concediat din dragoste.

9. Vocea iti devine mai stridenta

Antropologii au fost primii care au observat ca, atunci cand vorbesc cu barbatii de care sunt atrase, femeile au un ton mai inalt. Asadar e simplu acum sa iti dai seama cand te place o tipa. Cu cat vocea ii e mai stridenta, cu atat te place mai mult.



 

Tags:
9 lucruri care se intampla in corpul tau cand te indragostesti
semne indragostit
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare