9 alimente care combat balonarea

Afectiuni 07.10.2013 Livia Caled

Ce poate fi mai neplacut decat sa te trezesti pe plaja cu o senzatie de balonare care iti taie tot cheful de balaceala sau de stat la soare? Ca sa nu mai zic de faptul ca iti da impresia ca ai burta mai umflata decat ar trebui si ca n-ar mai fi cazul sa te afisezi in costumul de baie. Starea de balonare vine intotdeauna insotita de prietena ei cea mai buna flatulenta, care face ca lucrurile sa devina si mai neplacute.

Pentru a evita situatiile astea neplacute este bine de stiut ca trebuie sa eviti bauturile carbogazoase, sucurile de fructe, dulciurile cu indulcitori, stafidele, ceapa, varza de Bruxelles, alimentele foarte sarate, mancarurile grase, fasolea, faina integrala, varza, broccoli, ridichiile, caisele, prunele si combinatiile nefaste de fructe cu alte alimente. Daca totusi nu le-ai evitat, iata mai jos 8 alimente care reduc senzatia de balonare si te fac sa te simti mai bine.

1. Sparanghelul
Este mai greu de gasit sparanghel pe plaja, insa e bine de stiut ca acest aliment are proprietatea de a elimina disconfortul dat de balonare. Plus de asta, sparanghelul are efect diuretic, ajutandu-ne sa combatem retentia de apa, mentine inima sanatoasa, scade colesterolul si are proprietati antiinflamatoare.

2. Ghimbirul
Daca te-ai trezit cu senzatia de balonare, ia-ti o limonada cu ghimbir pe plaja si situatia e rezolvata. De asemenea, daca iti comanzi o salata, uita-te prin meniu poate gasesti vreuna cu ghimbir. Ceaiul de ghimbir este si el o varianta buna. Acum gasesti si prin supermarketuri asemenea ceaiuri. Mai multe despre beneficiile ghimbirului gasesti aici.

3. Lamaia
Lamaia este un detoxifiant natural, este plina de vitamina C si ajuta sistemul digestiv sa functioneze bine. Daca bei putina apa calda cu lamaie dupa masa, o sa observi ca dispare orice urma de balonare. Plus de asta, daca bei apa cu lamaie dimineata, te asiguri ca nu o sa ai aceasta senzatie pe plaja. Nu degeaba consuma fotomodelele apa plata cu lamaie.

4. Castravetele
Nu numai ca te ajuta sa scapi de ochii umflati, dar si sa rezolvi problema cu balonarea. Castravetele previne retentia de apa si reduce senzatia de balonare. Castravetii sunt folositi cu succes si in activitatile de fitness, ca diuretic, de catre oamenii care vor sa slabeasca sau de catre cei care-si intretin corpul.

5. Otetul de mere
Nutritionistii recomanda ca in situatiile de balonare sa bei inainte de a merge la plaja o jumatate de pahar de apa in care sa amesteci o lingura de otet de mere. Otetul de mere stimuleaza producerea de acid gastric care te ajuta sa digeri mancarea mai usor.

6. Ceaiul verde
Poate ca e cel mai simplu remediu pentru balonare la plaja, pentru ca il gasesti la orice terasa. Acesta iti accelereaza metabolismul, are efect antiinflamator si iti calmeaza durerile de stomac. De asemenea, ajuta la reducerea gazelor din stomac si intestine. Ca sa aiba efect, ceaiul verde trebuie consumat cald.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

7. Chimenul
Mestecarea semintelor de chimen este un remediu foarte vechi impotriva balonarii si flatulentei. Chimenul ajuta mancarea sa se digere mai bine si te scapa de disconfortul de la nivelul abdomenului. 

8. Cafeaua cu lapte
Cafeaua cu lapte are efect laxativ, asa ca daca bei o ceasca, o sa ti se calmeze si stomacul. Daca ai intoleranta la lactoza, atunci este recomandat sa scoti laptele din schema. 

9. Iaurtul 
Este renumit pentru faptul ca aduce bacterii bune in stomac care iti reduc senzatia de balonare, asadar daca te incearca o asemenea senzatie, ia-ti repede un iaurt simplu de baut. Bineinteles, iaurtul nu este recomandat daca ai intoleranta la lactoza. 

 

Tags:
balonare
alimente care reduc balonarea
alimente antibalonare
alimente care combat balonarea
balonare remedii
flatulenta remedii
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare