9 motive sa incepi sa alergi

Motivatie 10.06.2016 Livia Caled
Daca vrei sa ai forta - alearga, daca vrei sa ai parte de frumusete - alearga, daca vrei sa capeti mai multa inteligenta - alearga, obisnuiau sa spuna grecii din antichitate si nu erau departe de adevar, un corp sanatos si o minte clara se obtin prin miscare in aer liber.
 
Partea buna cu alergatul este ca iti ofera doza de sanatate si tonifiere fara sa platesti pentru asta. Nu ai nevoie de programare, nici de abonament si o poti face la orice ora. Mai multe studii au aratat ca alergatul constant, mentinut ca stil de viata, poate prelungi viata cu 5 ani.
 
Care sunt cele mai importante beneficii pe care ti le aduce alergatul?

1. Mentine inima sanatoasa
 
Alergatul intareste muschii inimii, imbunatateste circulatia sangelui si te tine departe de bolile cardiovasculare. Chiar si 10 minute pe zi in care transpiri si iti bate inima cu putere sunt suficiente pentru a te proteja de afectiunile cardiace.
 
2. Ajuta la oxigenarea creierului
 
Alergatul imbunatateste activitatea cerebrala prin faptul ca imbunatateste circulatia sangelui si creste cantitatea de oxigen care ajunge la creier. Cu cat creierul se mentine mai oxigenat, cu atat el va fi mai sanatos.

3. Elimina stresul
 
Cand alergi, hormonul stresului, cortizolul, incepe sa scada si incepi sa te relaxezi. Ce poate fi mai potrivit dupa o zi grea de munca decat cateva minute de alergat seara prin parc? Sa nu uitam si de faptul ca alergatul te ajuta sa dormi mai bine si sa scapi de insomnii.
 
4. Elibereaza endorfine
 
Endorfinele mai sunt numite si "hormonii fericirii" si sunt eliberate din plin in timpul alergarii. Cand endorfinele cresc se produce o senzatie de euforie si depresia, oboseala si stresul dispar imediat.
 
5. Intensifica activitatea mentala
 
Alergatul intensifica activitatea mentala, asta inseamna ca poti sa gasesti rezolvari mai rapide la problemele care te framanta si sa iti clarifici mai bine ideile si planurile pentru a doua zi. De asemenea, te ajuta sa treci mai usor peste lucrurile care te-au enervat pe parcursul zilei.
 
 
6. Creste rezistenta fizica
 
Cu cat perseverezi in obiceiul de a alerga, cu atat o sa obosesti mai greu, iar corpul tau va fi din ce in ce mai tonifiat si mai rezistent la efort. In timpul alergarii tot corpul este pus in miscare, lucru cu care nu multe exercitii de la sala se pot lauda.
 
7. Iti face picioarele frumoase
 
Nu numai mersul pe jos iti face piciorul frumos, ci si alergatul. Fiecare sedinta de alergat lucreaza asupra muschilor pe care ii contureaza intr-un mod mult mai eficient decat exercitiile de la sala.

8. Intareste imunitatea
 
Faptul ca faci miscare iti imbunatateste intreaga stare de sanatate si, mai ales, sistemul imunitar. Mai multe studii au aratat ca alergatul imbunatateste activitatea rinichilor, intareste oasele si previne instalarea bolilor degenerative.

9. Te ajuta sa slabesti
 
In timpul unei sesiuni de alergat metabolismul este imbunatatit, sunt arse grasimile si tranzitul intestinal este accelerat. De asemenea, corpul se detoxifiaza si se energizeaza. 
 
 
Tags:
alergat
slabire
beneficii
motive
oxigenarea creierului
stres
picioare frumoase
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare