90% din oamenii care vor sa slabeasca fac aceasta greseala

Motivatie 22.12.2015 Dana Lazar

Foarte multi oameni vor sa slabeasca. Cea mai mare majoritate. Rar vei intalni pe cineva care sa nu isi propuna sa scada macar de cateva kilograme. Cu toate acestea, chiar daca este un lucru atat de des dorit putini reusesc sa slabeasca. De ce oare?

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Principala greseala, si nu iti va veni sa crezi cand vei auzi asta, este ca oamenii atunci cand vor sa slabeasca se grabesc sa mearga la o sala. Dar aceasta actiune nu va rezolva problema, oricat de bine ar fi in general sa faci sport. Pentru ca toata aceasta grasime de care vrem sa scapam vine de fapt de la modul in care mancam. Si cum mancam de fapt? Nu ne gandim la mancare ca la o sursa de hrana, ci ca la o sursa de placere.

Cu alte cuvinte aproape toti mancam emotional. Si daca vrem sa slabim trebuie sa rezolvam in primul rand aceasta problema. Asta inseamna ca trebuie sa nu mai fim atasati emotional de anumite feluri de mancare. Din pacate sunt tocmai acele mancaruri care nu sunt sanatoase. Fiidca putem fi atasati emotional de o inghetata, dar nu am auzit de nimeni sa spuna 'De abia astept sa ajung acasa sa ma asez in fata televizorului cu un castron de varza.'

 

Asa ca, daca vrei sa slabesti, primul drum nu ar trebui sa fie la un antrenor de sport, ci la un psiholog. Pentru ca nu degeaba suntem multi dintre noi supraponderali - aici este vorba despre un stil de viata care ne face rau. Si trebuie sa intelegem despre ce anume este vorba. Cel mai probabil totul porneste de la mult prea mult stres acumulat si senzatia ca nu putem schimba nimic in viata noastra. Un psiholog ne-ar putea ajuta sa scapam de aceasta senzatie de capcana pe care o traim. Senzatie care, in final, ne face sa mancam in mod gresit. 

 

Daca am fi mai fericiti cu viata noastra probabil ca am manca mai putin. Pentru ca ne-am trage multumirea din altceva. Am fi atat de fericiti si ocupati incat am ajunge sa mancam numai atunci cand ne-ar razbi foamea. Exact asa cum procedam atunci cand mergem intr-o vacanta reusita. Si atunci nici dietele nu si-ar mai avea rostul fiindca nu ne-ar mai trebui calcule complicate ca sa ne abtinem de la mancat. Am manca cat sa ne hranim si nimic mai mult. 

 

Susa foto: hepta.ro

Tags:
ingrasare
slabire
dieta
sport
fericire
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare