Castiga trei pachete Montignac de la EcoNatura

Concurs 07.11.2011 Jeanette

Ne dorim de mult timp sa primim retetele voastre, si ne-am gandit sa va oferim o noua varianta: concursul. Dietetik.ro si Econatura vor sa citeasca retetele voastre, si sa aleaga trei pentru a fi publicate, cu numele autorului, pe prima pagina Dietetik.ro!

Ce trebuie sa faci, pentru a intra in concurs? Logheaza-te in contul tau Dietetik (daca nu ai unul, inscrie-te aici) si scrie-ne intr-un comentariu reteta ta preferata, iar noi le vom alege pe cele mai interesante si inedite trei, pentru a le premia. Concursul incepe azi, 7 noiembrie si se incheie in data de 21 decembrie 2011, ora 24:00. Castigatorii vor fi alesi de noi :) in functie de cat de mult ne place reteta.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Castigatorii vor primi fiecare cate un premiu un pachet  Montignac de la Econatura constand in

Paine Azyme

200gr – 1 buc

Gem de rubarba

250gr – 1 buc

Fulgi Bio Crocanti (ciocolata, nuca cocos & visine) 300gr – 1buc

Pe baza principiilor de nutritie Montignac si sub directa coordonare a nutritionistului, a fost creata o gama de produse frantuzesti, certificate ecologic sub sigla ECOCERT, de catre Ministerul Agriculturii din Franta, produse ce pot fi utilizate direct in planul de scadere in greutate si, ulterior, pentru mentinerea greutatii si a unui stil de viata sanatos.

Castigatorii sunt:

http://www.dietetik.ro/comunitate/609/irishirish.html

http://www.dietetik.ro/comunitate/16302/minciunica.html

http://www.dietetik.ro/comunitate/8695/radumarilena.html

Retetele voastre vor fi publicate saptamana viitoare, cu numele vostrude utilizator, iar astazi veti fi contactati prin e-mail! Felicitari!

Tags:
econatura
paine azyme
gem de rubarba
fulgi bio crocanti
dieta montignac
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
41 Comentarii
  • arsene
    1. arsene 08.11.2011 12:03

    Bucataria araba 6 lipii mari 500 gr praz 500 gr carne vita tocata 500 gr branza Brie 6 oua 250 gr smantana proaspata 1 leg patrunjel 1 leg marar sare piper 100 gr margarina Mod de preparare: Se taie prazul rondele si se caleste in putin ulei pana se inmoaie Se amesteca carnea tocata de vita cu cele 2 legaturi de verdeata tocate marunt, sare, piper. Se incorporeaza in acest amestec prazul calit Se bat ouale cu smantana, sare, piper Se tapeteaza o tava rotunda cu margarina Se aseaza in tava 2 lipii Se aseaza un 1/2 din cantitatea de carne pregatita Se adauga un strat de branza Brie, cuburi mici, 250 gr, peste care se toarna jumatate din cantitatea de oua batute cu smantana Se aseaza iar 2 lipii si se repeta celecele trei straturi: carne, branza, oua batute cu smantana Ultimul strat este format tot din 2 lipii Se baga la cuptor 30-45 min Cand este gata se mai toarna deasupra 2 oua batute si se mai lasa 5 min la cuptor Timp de preparare: 30 min

  • macrina
    2. macrina 08.11.2011 15:34

    Spaghete integrale cu legume si ciuperci Se calesc 3 cepe mari in puttin ulei in care am pus si apa.Dupa ce scade apa se aduga 4 ardei tocati care se calesc cu putina apa.apoi se adauga 300 g de ciuperci taiate care se calesc si la sfarsit se adauga o cutie 450 g de rosii in bulion tocate . Se lasa sa scada se pune piper,sare si busuioc Se fierb al dente 300g de spaghete Si se servesc cu sosul de mai sus . Sunt dietetce! Fara parmezan. Folosti legume romanesti!

  • anydina
    3. anydina 08.11.2011 17:25

    Ciupercu?e umplute Ingrediente: - 700g ciuperci mari - 300g salam cu ?unc? - 200g kaizer - 2 cartofi - 1 morcov - 1 ardei rosu - 2 cepe - 2 ou? - 100g ca?caval - 4 linguri smântân? - sare ?i piper Cipercile se spal? ?i se dau codi?ele jos. Ceapa se c?le?te împreun? cu morcovul ras. Apoi se pune ardeiul t?iat cubule?e, cartofi ra?i ?i scur?i de zeam?. Dup? care se pune salamul cu ?unc? ?i kaizerul. Se pune sare ?i piper dup? gust ?i se c?lesc bine. Se ia compozitia de pe foc, se încorporeaz? in ea g?lbenu?urile ?i se amestec?. Cu aceast? compozi?ie se umple ciupercile. Acestea se a?eaz? într-o tav?. Peste ciupercile umplute se pun albu?urile b?tute spun? ?i ca?cavalul ras. Restul de umplutur? se amestec? cu codi?ele de la ciuperci, care au fost t?iate cubule?e ?i cele 4 linguri de smântân?. Aceast? compozi?ie se pune printre ciupercile umplute. Se coc 20 de minute.

  • sabangeanu antoanela
    4. sabangeanu antoanela 08.11.2011 18:28

    Salata Tzatziki 350 de grame de iaurt gras strecurat, scurs de zeama, 2 castrave?i potrivi?i, 4 – 6 ca?ei de usturoi, 4 linguri de ulei de m?sline, pu?in? zeam? de l?mâie sau o?et ?i sare.Castrave?ii se rad pe r?z?toarea pentru legume, se s?reaz? ?i las? cateva minute, apoi se storc pentru a îndep?rta apa. Se adaug? usturoiul cur??at ?i pisat, se pune zeama de l?mâie sau o?etul, iaurtul ?i sare, apoi se amestec? bine. La final se adaug? uleiul de m?sline ?i se amestec? bine pân? devine o past? omogen?.Op?ional pute?i ad?uga boia de ardei iute sau mai mult usturoiu dac? vre?i ca salat? s? fie mai picant?. De asemenea, pute?i pune m?rar, alune cur??ate de coaja ?i pisate sau migdale.

  • LIXANDRU VERONICA
    5. LIXANDRU VERONICA 08.11.2011 18:54

    Sarmale in foi de vita: 1/2 kg carne tocata 50-60 foi de vita un morcov o ceapa 5 linguri orez 5 linguri pasta de tomate 2 oua o legatura marar o lingurita cimbru 5-6 foi de dafin sare si piper Punem intr-un vas carnea tocata, orezul si mararul tocat. Peste acestea adaugam sosul de sarmale pe care tocmai l-am pregatit si amestecam foarte bine toate ingredientele. Apoi spargem cele doua oua si le incorporam in compozitia de sarmale. Este indicat sa gustam compozitia si, in cazul in care mai este nevoie, s-o condimentam.Incepem sa impachetam sarmalele in foi de vita asezand fiecare foaie cu nervurile in sus. Punem compozitia de sarmale in mijlocul fiecarei foi de vita si pliem partea de sus peste compozitie. Apoi pliem partile laterale si rulam foaia de vita pana la capat. Dupa ce le rulam, strangem putin in mana sarmalele in foi de vita pentru a se aseza mai bine compozitia.Punem cateva foi de vita pe fundul cratitei in care urmeaza sa fierbem sarmalele. Asezam sarmalele in cercuri si imprastiem foile de dafin printre straturile de sarmale in foi de vita. Deasupra sarmalelor asezam la sfarsit un alt strat de foi de vita.Fierbem niste apa si o turnam in cratita peste sarmalele in foi de vita. Trebuie sa punem apa atat cat sa acopere sarmalele, iar pentru a nu se ridica la suprafata in timpul fierberii am pus o farfurie pe post de capac deasupra lor. Sarmalele in foi de vita se fierb la foc mediu aproximativ o ora. Sarmalele in foi de vita pot fi servite cu iaurt sau smantana.

  • dizzyy
    6. dizzyy 08.11.2011 20:33

    reteta mea preferta este tortul de mere,iti trebuie un kg de mere pe care le cureti le feliezi si apoi pui un pachet de margarina taiat intr-o tava si pui merele apoi pui cam 100 g de zahar peste ele si le dai la cuptor pian devin aurii,apoi se face blatul din 10 oua,2 cani faina,1cana si jumatate de zahar un praf de copt,se bat albusurile cu zaharul spuma si apoi galbenusurile se amesteca cu 10 linguri de ulei si se pun peste albusuri,se pune faina apoi si praful de copt se amesteca bine si se pun peste merele coapte,de da la cuptor cam 20 de min,apoi se toarna pe o tava cu merele in sus si se pune frisca,e foarte bun si racoritor

  • abetina
    7. abetina 09.11.2011 10:14

    Reteta mea preferata si a familiei mele este ardei umpluti:o cana de orez,0,5kg.carne de vita tocata,1kg.de carne tocata de porc,4 cepe tocate marunt si undite in 300 gr.de ulei si 100 de gr.paste de tomate dulce,un praz tocat marunt si undit si el cu ceapa (are menirea sa dea o anume dulceata ardeilor),2 oua care se pun pentru a se lega mai bine compozitia in timpul fierberii,2 morcovi si ei tocati marunti si unditi cu ceapa,sare dupa gust,piper macinat,condimente de sarmale si 2kg.de ardei grasi .Orezul un pic calit se amesteca cu toate ingredintele ai sus prezentate si se umplu ardei iar ca capacel punem cite o feliuta de rosie.Se aseaza intr-o oala de lut speciala si se dau la cuptor pentru citeva ore la foc mic.Se servesc cu smintina.Pofta buna!

  • ciucan ramona
    8. ciucan ramona 09.11.2011 10:47

    reteta mea preferta este tortul de mere,iti trebuie un kg de mere pe care le cureti le feliezi si apoi pui un pachet de margarina taiat intr-o tava si pui merele apoi pui cam 100 g de zahar peste ele si le dai la cuptor pian devin aurii,apoi se face blatul din 10 oua,2 cani faina,1cana si jumatate de zahar un praf de copt,se bat albusurile cu zaharul spuma apoi incet se incorporeaza si galbenusurile ca sa nu se lase albusuriile si sa aiba o crestere frumosa se amesteca cu 10 linguri de ulei si se pun peste albusuri,se pune faina apoi si praful de copt se amesteca bine si se pun peste merele coapte,de da la cuptor cam 25 de min,apoi se toarna pe o tava cu merele in sus si se pune frisca

  • ancaadi
    9. ancaadi 09.11.2011 10:48

    Soufle de conopida 100 gr unt 100 gr brinza telemea rasa 3 oua 150 gr smintina o lingura de faina Fierbe conopida in apa fierbinte cu putina sare. Las-o la fiert pana cand este moale. Cand este gata, pune-o sub jet de apa rece si apoi scurge-o bine. Paseaza conopida bine, pana obtii o pasta omogena. Intr-o cratita topeste untul. Adauga faina si amesteca, pana cand compozitia se fierbe bine. Nu o lasa insa sa capete o culoare maronie. Pune si laptele la fiert, pana da in clocot. Adauga apoi laptele peste compozitia de unt si faina. Amesteca totul bine, pana cand sosul se ingroasa si are o consistenta cremoasa. Adauga sare si piper. Bate galbenusurile de ou si adauga-le peste compozitie. Adauga apoi si cascavalul ras si conopida fiarta. Amesteca totul bine pana cand obtii o crema omogena. Intr-un bol, amesteca albusurile de ou. Toarna compozitia de conopida peste albusuri si amesteca bine. Toarna apoi toata compozitia intr-o tava unsa cu unt. Da tava la copt, timp de 35 - 40 de minute. Pofta buna!

  • ancaadi
    10. ancaadi 09.11.2011 10:50

    Soufle de conopida 100 gr unt 100 gr brinza telemea rasa 3 oua 150 gr smintina o lingura de faina Fierbe conopida in apa fierbinte cu putina sare. Las-o la fiert pana cand este moale. Cand este gata, pune-o sub jet de apa rece si apoi scurge-o bine. Paseaza conopida bine, pana obtii o pasta omogena. Intr-o cratita topeste untul. Adauga faina si amesteca, pana cand compozitia se fierbe bine. Nu o lasa insa sa capete o culoare maronie. Pune si laptele la fiert, pana da in clocot. Adauga apoi laptele peste compozitia de unt si faina. Amesteca totul bine, pana cand sosul se ingroasa si are o consistenta cremoasa. Adauga sare si piper. Bate galbenusurile de ou si adauga-le peste compozitie. Adauga apoi si cascavalul ras si conopida fiarta. Amesteca totul bine pana cand obtii o crema omogena. Intr-un bol, amesteca albusurile de ou. Toarna compozitia de conopida peste albusuri si amesteca bine. Toarna apoi toata compozitia intr-o tava unsa cu unt. Da tava la copt, timp de 35 - 40 de minute. Pofta buna!

  • ancaadi
    11. ancaadi 09.11.2011 10:50

    Soufle de conopida 100 gr unt 100 gr brinza telemea rasa 3 oua 150 gr smintina o lingura de faina Fierbe conopida in apa fierbinte cu putina sare. Las-o la fiert pana cand este moale. Cand este gata, pune-o sub jet de apa rece si apoi scurge-o bine. Paseaza conopida bine, pana obtii o pasta omogena. Intr-o cratita topeste untul. Adauga faina si amesteca, pana cand compozitia se fierbe bine. Nu o lasa insa sa capete o culoare maronie. Pune si laptele la fiert, pana da in clocot. Adauga apoi laptele peste compozitia de unt si faina. Amesteca totul bine, pana cand sosul se ingroasa si are o consistenta cremoasa. Adauga sare si piper. Bate galbenusurile de ou si adauga-le peste compozitie. Adauga apoi si cascavalul ras si conopida fiarta. Amesteca totul bine pana cand obtii o crema omogena. Intr-un bol, amesteca albusurile de ou. Toarna compozitia de conopida peste albusuri si amesteca bine. Toarna apoi toata compozitia intr-o tava unsa cu unt. Da tava la copt, timp de 35 - 40 de minute. Pofta buna!

  • Tatiana Padureanu
    12. Tatiana Padureanu 09.11.2011 15:20

    Clatite cu carne la cuptor Se prepara 10 clatite iar apoi ne trebuie 1 kg.de carne tocata de pui, 3 cepe mari piper, sare si putin cimbru.Se caleste ceapa in putin ulei de masline dupa care se adauga carnea si se fierbe o ora la foc mic.Se umple clatitele cu carne, se pun intr-o tava si se bag la cuptor.Se face un sos din rosi decojite si 2 lingurite de zahar, se toarna peste clatite ,se tin 30 de minute iar in ultimele 10 minute se bat doua oua cu 2 linguri smantana si se toarna desupra.Clatitele se servesc calde cu cascaval ras.

  • iuliana scinteie
    13. iuliana scinteie 09.11.2011 15:36

    Ingrediente: 1 rata potrivita ca marime (carnea pasarii trebuie sa fie frageda, iar nu batrana) 5 linguri sos iute de rosii amestecat cu mustar ľ l vin alb sec 4 linguri miere piper sare 1 buchetel de busuioc Preparare: Fara a se taia in bucati mai mici, rata se curata si se spala bine. Interiorul ei se unge cu 2 linguri de miere si se presara cu sare si piper, adaugandu-se inauntrul ei si buchetelul de busuioc pentru o aroma mai placuta a carnii. Se presara sare si piper si la exterior. Dupa ce copanele ratei se introduc in taietura, iar aripile se rasucesc spre spate, se pune pasarea sa fiarba in vin intr-o cratita cu marginile inalte. Cratita se introduce la cuptor, iar carnea de pasare se lasa sa fiarba pentru aproximativ jumatate de ora. Ulterior, se scoate pasarea din cuptor, iar sosul format in cratita se amesteca cu celelalte doua linguri de miere si cu sosul picant de rosii cu mustar. Se unge bine rata cu acest amestec de sos si se introduce din nou la cuptor. In timp ce se afla la cuptor, pasarea se unge constant cu acest sos si nu trebuie sa treaca mai mult de 5 cinci minute pentru a purcede la repetarea procedurii. Carnea trebuie sa fie bine patrunsa si cand este gata, capata un aspect auriu si un luciu foarte frumos, lucitor. Se scoate atunci pe un platou si se serveste fie cu cartofi nature, fie cu garnitura de orez fiert cu mirodenii si salata verde.

  • irishirish
    14. irishirish 09.11.2011 17:32

    o reteta pe cat de simpla pe atat de buna. Rustica, ne aminteste de iarna, de bunica incropind mancaruri nepretuite.... 4 cartofi mari branza de oaie. pasta de tomate cartofii se fierb intregi si cu coaja. Se curata apoi, cat sunt fierbinti, se taie in jumatate si se scobesc. Ce rezulta se amesteca cu branza de oaie si se paseaza bine. Se umplu la loc cartofii , cu multa compozitie. Deasupra se 'picteaza' o 'bulina' de pasta de tomate. bun de mancat intr-o seara de iarna fierbinte.

  • Luciana Nadina Vetrineanu
    15. Luciana Nadina Vetrineanu 09.11.2011 19:34

    Krem a la krem: tort cu zmeura Ingrediente Pentru blat: 6 oua; 6 linguri de zahar brun; 1 plic praf de budinca de ciocolata rece (Creme Ole de ciocolata) Pentru crema: 250 ml frisca lichida; 150 ml lapte rece; 1 lingura de zahar brun; un pliculet de vanilie bourbon; 1 plic de praf de budinca de vanilie rece (Creme Ole de vanilie) Pentru decor/glazura: 100 g ciocolata amaruie 75% 50 ml frisca lichida 50 g unt 2 linguri coniac; zmeura Blatul: Separam ouale. Batem bine albusurile cu zaharul ca la bezea si apoi adaugam cate un galbenus pe rand amestecand continuu cu mixerul. La final adaugam si plicul de praf de budinca rece. Amestecam bine si punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt la foc mediu la cuptor - 185 de grade, pentru 20-25 de minute- pana cand daca ne uitam la ea si apasam cu degetul, se ridica inapoi ca un burete, sau si testul cu scobitoarea e bun. O scoatem o racim si o taiem pe din 2. Crema: Batem bine cu mixerul toate ingredientele cremei o data, cateva minute bune, pana se intareste. Pont: daca folosim smantana dulce pentru frisca si daca nici dupa cateva minute bune de batut cu mixerul, crema nu are o consistenta ff groasa, atunci putem adauga un pliculet de intaritor pt frisca (amidon), daca insa ne iese cum trebuie, nu mai e nevoie..La Frisca lichida dulce, care nu e neaparat numai din smantana (ci gen Hulala) am observat ca nu e necesar intaritorul..se intareste imediat singura, fara ajutor..insa va recomand smantana dulce pt frisca pt ca e mai buna, e mai sanatoasa, e din lapte si atat..nu mai contine alte porcarii) Se punea apoi crema peste primul blat, se niveleaza si se adauga si cel de-al 2 lea blat peste. Glazura: Se topeste la microunde sau la baie de aburi, ciocolata cu untul si coniacul ..apoi se adauga repede si frisca lichida si se omogenizeaza cu un mic tel dupa care se toarna rapid pt ca se intareste repede, peste blat. Se niveleaza si se lasa la raciturmand ca apoi sa se introduca la frigider cateva ore. Se orneaza cu zmeura. Atat! E minunat de pufoasa si de buna! Nu contine nici un pic de faina (budinca avand amidon pentru consistenta), zaharul este in cantitate f mica si este si brun, deci este prajitura perfecta! E excelenta!

  • allexinnoalexys
    16. allexinnoalexys 10.11.2011 02:04

    Pizza cu de toate Ingrediente •100 g salam •100 g keizer •200 g ciuperci •250 g ca?caval •200 g m?sline •2 ro?ii •1 ardei ro?u •1 ardei verde Mod de Preparare 1.Se prepara aluatul ?i se las? la crescut timp de 1 or?; 2.Felia?i ciupercile, rade?i ca?cavalul, t?ia?i în fâ?ii ardeiul ?i ro?iile, în cubule?e salamul ?i kaiserul; 3.Întinde?i aluatul; 4.Împr??tia?i peste aluat salamul, kaiserul ?i cipercile pres?ra?i ca?cavalul deasupra dupa care ad?uga?i feliile de ro?ii ?i ardeii; 5.Aseza?i pizza în cuptorul încins la 280 C pentru 7-8 minute.

  • minciunica
    17. minciunica 10.11.2011 10:59

    Paste cu ton o punga de paste fussili ( forma contribuie la aspectul estetic) un borcan de bulion, facut din rosii de la bunica ( se accepta si bunica proprietarilor de hipermarket) o bucata de branza Pecorino ( o gasiti la Carrefour, chiar eu i-am rugat sa o aduca pentru ca in Romania nu o gasisem nicaieri) o conserva de ton Ei bine, nu va grabiti sa ma acuzati ca nu scriu cantitatile ca doar la retete inventate, ar fi culmea sa fiu si stricta! In continuare, fierbeti fussili in apa fiarta in prealabil in timp ce mai fierbeti amestecul dintre bulion, tonul maruntit si branza rasa pana se obtine o pasta omogena, asemanatoare ca textura pate-ului. Dupa 10 minute de fierbere, strecurati pastele si adaugati-le sosului, lasand sa mai fiarba un minut. Se servesc calde, se mai adauga branza rasa peste pentru aspect, putin busuioc pentru aroma si uite asa, avem un happy-end pentru un pranz sanatos si copios. Si mi-am luat branza-n mana si v-am urat "Pofta Buna"!

  • minciunica
    18. minciunica 10.11.2011 10:59

    Paste cu ton o punga de paste fussili ( forma contribuie la aspectul estetic) un borcan de bulion, facut din rosii de la bunica ( se accepta si bunica proprietarilor de hipermarket) o bucata de branza Pecorino ( o gasiti la Carrefour, chiar eu i-am rugat sa o aduca pentru ca in Romania nu o gasisem nicaieri) o conserva de ton Ei bine, nu va grabiti sa ma acuzati ca nu scriu cantitatile ca doar la retete inventate, ar fi culmea sa fiu si stricta! In continuare, fierbeti fussili in apa fiarta in prealabil in timp ce mai fierbeti amestecul dintre bulion, tonul maruntit si branza rasa pana se obtine o pasta omogena, asemanatoare ca textura pate-ului. Dupa 10 minute de fierbere, strecurati pastele si adaugati-le sosului, lasand sa mai fiarba un minut. Se servesc calde, se mai adauga branza rasa peste pentru aspect, putin busuioc pentru aroma si uite asa, avem un happy-end pentru un pranz sanatos si copios. Si mi-am luat branza-n mana si v-am urat "Pofta Buna"!

  • andreeap
    19. andreeap 12.11.2011 11:05

    Iata reteta mea preferata: Salata asortata cu un dressing de iaurt Ingrediente: 3 frunze de salata verde, 1 fir ceapa verde, 1 rosie, 3 ridichi, 1 castravete. Dressing: 4 linguri de iaurt, 1/2 lingurita mustar, usturoi pisat, oregano, sare, piper. Mod de preparare: Spalam si curatam legumele apoi le taiem si le asezam in castron. Dressingul il obtinem amestecand ingredientele mentionate mai sus. Turnam dressingul de iaurt peste salata si amestecam apoi o asezam pe frunzele de salata verde. Salata e proaspata si gustoasa, savoarea ii este data de dressingul bogat si cremos, un deliciu pentru masa de pranz.

  • bdoinana
    20. bdoinana 13.11.2011 17:09

    MUSCHI DE VITA CU LEGUME Secretul unui muschi de vita la gr?tar const? în alegerea c?rnii. Dac? ne dorim o carne fraged?, s? se topeasc? în gur?, mai ales, pentru cei care apreciaz? o friptur? de vit? în sânge, alegem mu?chi de vit? maturat. Carnea de vit? se matureaz? natural, în timp (cea mai bun? carne de vit? se consum? între 28 ?i 34 de zile dup? sacrificarea animalului). În urma procesului de maturare, se ob?ine o carne fraged?, cu un gust intens. Un mu?chi de vit? la gr?tar devine, astfel, un festin culinar, iar carnea î?i p?streaz? propria arom?. Ingrediente: Doi dovlecei, trei rosii, doua vinete potrivite, o salata verde, cateva (6-8) frunze de varza alba, 4 frunze de varza rosie, ulei sare, piper, suc de lamaie, doua legaturi de ceapa verde, putin marar proaspat. Mod de preparare: 1. Se pun toate legumele pe gratar. Vinetele si dovleceii taiate pe lung, in felii subtiri, rosiile intregi, frunzele de varza intregi, dupa ce au fost unse cu putin ulei. 2. Se spala si se aseaza intr-un bol mare salata (fragmentata), se adauga ceapa taiata rondele. 3. Se taie feliile de vinete si de dovlecei in doua sau in trei (ele raman pe gratar cateva minute). Se ruleaza, in forma de sul, funzele de varza si se taie cat se poate de fin (varza se lasa pe gratar, la jar, zece minute, pana cand se coace pe ambele parti). Se adauga peste salata. 4. Se dau prin razatoare rosiile coapte. Se adauga sare, piper, sucul de la o lamaie si putin ulei. Se toarna dressing-ul peste salata si mararul, tocat fin. Se amesteca, usor, si se serveste. Sfat (optional) Salata poate fi inlocuita cu frunze de spanac sau se poate elimina, adaugandu-se in locul ei, o legatura de sparanghel. Firele de sparanghel raman pe gratar 10-15 minute. Dupa dorinta, se pot adauga felii de branza si bucatele de paine prajita.

  • alelove
    21. alelove 14.11.2011 22:37

    File de calcan cu lapte Ingrediente: 600 gr calcan, 400 gr amesctec chinezesc cu orez, 300 ml lapte, 50 gr unt, 1 lamaie, 20 gr sare, 2 gr piper Mod de preparare: Calcanul se curata, se eviscereaza, se spala, se dosozeaza, apoi se portioneaza in 4 bucati, se condimenteaza cu putina sare si se lasa la rece. Intr-un vas, se pune laptele, se adauga putina apa, apoi untul si se fierbe totul pe flacara mica pana cand incepe sa clocoteasca. Se adauga fileurile de calcan si se fierb tot pe foc mic cam 5 min., apoi acestea se scot separat. In laptele din tigaie se pune amestecul chinezesc cu orez si se fierbe cam 7 min., dupa care se lasa sa se umfle departe de foc. Pentru servire , se pune mai intai orezul, deasupra fileurile de calcan, apoi se stropeste cu zeama de lamaie si se orneaza cu felii de lamaie.

  • adaluci
    22. adaluci 14.11.2011 22:44

    Prajitura cu morcovi Ingrediente: 200 gr morcovi, 50 gr caise confiate, 100 gr ananas din compot, 100 gr faina, 100 gr zahar, 25 ml ulei, 1 pliculet drojdie uscata Mod de preparare: Morcovii se curata, se spala, se taie in bucati si se fierb intr-o oala cu apa rece, aprox. 30 min., se scurg de zeama si se mixeaza cu un blender. Caisele se taie in bucati mici si se lasa cateva minute in apa calda. Faina, zaharul, drojdia si piureul de morcovi se amesteca bine si li se adauga 2/3 din caisele confiate si uleiul. Un vas termorezistent se tapeaza cu faina, se pune in el compozitia de morcovi si se coace la 180 grade C circa 35 min. Prajitura se scoate din cuptor, se lasa putin sa se raceasca si se orneaza cu felii de ananas si restul de caise confiate.

  • hazeleyesk
    23. hazeleyesk 16.11.2011 20:30

    Sup? de ciuperci Ingrediente: Ciuperci champignon - 300 g Usturoi - 1 buc. Ceap? alb? - 1 buc. Ulei de m?sline Primadonna - 40 ml Vin alb sec - 100 ml P?trunjel proasp?t – o leg?tur? Piper negru Sare Mod de preparare: In prima faza, se cur??? ?i se taie ceapa ?i usturoiul. Ceapa se taie in forma de pe?ti?ori, iar usturoiul cât se poate de m?runt. Se las? uleiul la încins, dup? care punem în tigaie ceapa ?i o putina sare. Se adaug? de asemenea câteva pic?turi de vin alb. Când ceapa se înmoaie, se adaug? ?i câteva linguri de ap? fierbinte. Aten?ie!!! ceapa nu trebuie s? se rumeneasc?, ci s? r?mân? alb?, transparent?. Se adaug? usturoiul, dup? care adaugam câteva linguri de ap? fierbinte. Când începe totul din nou sa fierba, adaugam p?trunjelul t?iat. Se spal? ciupercile, trecându-se foarte repede printr-o solu?ie de ap? cu sare, apoi se taie. Jum?tate din cantitatea de ciuperci se pune la fiert, al?turi de amestecul pe care l-am gatit pân? acum. Se las? s? fiarb?, dup? care trecem, cu blenderul prin oal?. Se adaug? ?i restul de ciuperci, vin ?i p?trunjel, precum ?i sare ?i piper dup? gust. A?tept?m s? se fiarb? bine, iar apoi urmeaza partea noastra preferata: sa mancam! Pofta buna!

  • tudorache anuta
    24. tudorache anuta 17.11.2011 23:10

    Pizza delicioasa Se face un aluat de pizza din 500g faina ,250ml de lapte usor incalzit in care dizolvam un cub de drojdie si o lingurita de zahar si o lasam la 10 minute sa se umfle..Mai punem 5 linguri de ulei in aluat si amestecam totul bine.Lasam aluat la dospit cam 20 minute lka loc cald.Apoi intindem o foaie nu foate groasa si daca se lipeste ne ajutam de un pic de ulei. Ungem foaia cu putin bulion si presaram ceapa,mezeluri,carnaciori,ciuperci ,masline si la urma cacavalul ras. Rulam foia de aluat cu totul (ca pe o rulada),apoi cu un cutit foate bine ascutit taiem rondele cam de un deget. Le punem in tava mai adaugam un pic de cascaval ras si o jumatate de feliuta de rosie deasupra pe fiecare si coacem la 200 grade pana cresc si sunt usor rumenite. Sa vedeti ca de pe toata masa….ele se termina cel mai repede…sunt si bune…si aspectuase.O pizza foarte foarte delicioasa.

  • camyten
    25. camyten 18.11.2011 10:40

    BAGHETE DE PUI(o retea rapida si fff delicioasa!!)INGREDIENTE: 1 piept de pui 1-2 oua ( depinde de cat de mare e pieptul) 50 g pesmet 150 g cascaval sare, piper, boia.PREPARARE:Pieptul de pui se taie in fasii mai groase, cam cat un deget. Se condimenteaza cu sare, piper si boia.Se iau fasiile de carne , se trec prin ou si se tavalesc prin cascaval. Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pentru vreo 20 de minute.Eu le-am servit cu cartofi prajiti si sos de usturoi.POFTA BUNA!

  • clotilde
    26. clotilde 19.11.2011 15:37

    Guacamole (reteta Montignac) Ingrediente: 4 rosii , 4 bucati de avocado copt, 1 ceapa, 2 catei de usturoi, zeama de la o lamaie, 1 ardei iute, putin coriandru. Mod de preparare: Rosiile se cresteaza, se aseaza intr-un castron si peste ele se toarna apa apa fierbinte, lasandu-se cateva minute. Se scot, apoi se pun in apa rece, iar cand coaja incepe sa se desprinda de pe rosii, se scurge apa. Se dezpieliteaza rosiile dupa care cu o lingurita se scot semintele. Se taie in cubulete mici. Avocado copti se taie in doua si cu o lingurita se scot samburii, apoi se scobesc de miez. Se freaca miezul fructelor de avocado pana devine ca o pasta sau se poate introduce intr-un blender pana devine totul ca o pasta. Se adauga zeama de lamaie si se amesteca bine. Adaugam apoi ceapa taiata foarte marunt, usturoiul zdrobit si putin coriandru. Se amesteca totul bine, se adauga ardeiul iute taiat foarte marunt si se continua omogenizarea, dupa care se adauga rosiile. Se amesteca si se da la frigider 1 ora. Se serveste pe felii de ardei gras, iar pentru cine nu poate manca fara paine, pe felii de paine din faina integrala.

  • raduadinaa
    27. raduadinaa 21.11.2011 15:56

    Carne de porc in sos de nuci. O reteta simpla dar gustoasa si interesanta.Ingrediente:1 kg carne de porc, 1 pahar miez de nuca macinat, 50g otet,200 g apa,2 catei usturoi, sofran , coriandru, sare si piper dupa gust. Mode de preparare: Se fierbe carnea aproximativ 2 ore.Separat se face un sos din miezul de nuca macinat ce se amesteca cu usturoiul pisat, coriandru, sofran si otet. Pofta buna!

  • eusuntgioc1
    28. eusuntgioc1 21.11.2011 16:11

    Sarmale cu urda:Ingrediente: 1 kg urda, 2 cepe tocate marunt, 3 linguri unt, 200 gr orez, 2 legaturi marar, foi de vita, 1 litru bors, sare, piper. Calim ceapa in unt apoi o amestecam cu urda.Orezul se fierbe separat in apa cu sare.Adaugam apoi orezul fiert, 1 legatura de marar tocat, piperul si orezul peste compozitia cu urda si amestecam bine. Foile de vita se oparesc.Se formeaza apoi sarmalele.Se pun intr-o cratita se adauga borsul si deasupra cealalta legatura de marar tocat.

  • radumarilena
    29. radumarilena 21.11.2011 16:42

    Eu fac destul de des biscuiti traditionali. Ingrediente:150 gr faina, 2 linguri zahar pudra , 4 oua, coaja de portocale, zeama de portocale, 50 gr alune pisate, 60 gr unt. Intr-un bol frec galbenusurile cu zaharul pudra si zeama de la portocale (zeama de la 1-2 portocale) pana cand compozitia se face crema.Apoi adaug faina, alunele, si albusurile batute spuma cu unt.Se pot pune in forme mici sau se pot face forme cu paharul.Se tapeteaza formele sau tava cu faina si se dau la cuptor pana se rumenesc.

  • elenaadina
    30. elenaadina 22.11.2011 09:04

    Bors Romanesc 500g piept de vita, 1 os mare cu maduva, 2 cepe, 1 morcov, Ľ varza, 1 radacina patrunjel, 1 sfecla rosie, 1 pastarnac, 1 telina, 4-5 cartofi, 1l bors, Sare, Piper boabe, 1 cana samntana, Leustean poraspat, Marar, Patrunjel, Telina, 3 rosii (2 linguri de bulion) Se pune la carnea si osul la fiert in apa rece circa doua ore, luand spuma care se formeaza. Se taie zarzavatul astfel: morcovii rondele, ceapa taiata marunt, varza fideluta, cartofii cubulete, patrunjelul, sfecla, pastarnacul, telina, rosiile se oparesc si se taie marunt. Borsul se fierbe separat cu o ceapa. Dupa doua ore de fiert, se scoate osul, se curata de maduva si dupa 20 de minute se adauga zarzavatul. Se lasa la fiert iar la sfarsit se adauga borsul fiert, verdeata tocata si 2 linguri de smantana. Se potriveste de sare si piper.

  • copilul_eu
    31. copilul_eu 22.11.2011 09:19

    Ciorba de varza cu rata 1kg varza, 1 ceapa potrivita, 1 legatura de leustean sau patrunjel, Carne de rata (gat, spate, aripi) Bulion, Bors pentru acrit (dupa gust) Se toaca varza si se freaca bine cu sare, pana se inmoaie. Carnea se pune la prajit cu ceapa taiata marunt, si se calesc impreuna cateva minute. Se pune varza si bulionul amestecat in apa fierbinte, si se toarna peste carne. Peste varza, se adauga apa cat sa o acopere iar dupa ce a fiert, se acreste cu bors sau sare de lamaie, si se presara verdeata tocata marunt.

  • monaramona
    32. monaramona 23.11.2011 10:05

    cartofi copti pe care ii mananci "tavalindu-i" intr-o salata de ceapa cu rosii , ardei, putin ulei si putin otet. este delicioasa si foarte simpla de facut

  • motan_eu
    33. motan_eu 23.11.2011 20:22

    Ciolan de porc, cu fasole Ingrediente: 1 kg ciolan de porc, 500 g fasole boabe, 1 ardei gras, mare sau 1 gogo?ar, 2 cepe, O radacin? de p?stârnac, O r?d?cina de p?trunjel, O crengu?? de cimbru, 2 foi de dafin, 7-8 boabe de piper negru, O leg?tur? de m?rar tocat, 2 linguri ulei de floarea soarelui, 2 linguri past? de ro?ii, ˝ linguri?? sare, Un vârf de cu?it de piper negru m?cinat. Mod de preparare: Se scoate carnea de pe os, se condimenteaz?. În uleiul înc?lzit la 50 W se frige carnea 25 minute la 500 W. Se adaug? 1 dl de ap? ?i se fierbe acoperit înc? 20 minute la 350/400 W. Fasolea se las? la înmuiat cu o zi înainte. Toca?i m?runt ceapa ?i ardeiul cubule?e ?i c?li?i-le în ulei 3 minute la 500 W. Fierbe?i apoi fasolea, sub capac, în apa în care a fiert ciolanul pentru 10 minute, la 500 W. Apoi ad?uga?i p?stârnacul, p?trunjelul ?i o ceap? întreag? ?i continua?i fierberea înc? 15 minute la 500 W. Ad?uga?i apoi ?i legumele c?lite ?i ciolanul, ad?uga?i condimentele ?i mai fierbe?i înc? 10 minute la 500 W. În ultimele dou? minute de fierbere, stropi?i fasolea cu past? de ro?ii în amestec cu 2 linguri de ap?. Servi?i fasolea cu m?rar tocat deasupra ?i cu ceapa ro?ie sau cu mur?turi.

  • mamaia_iaia
    34. mamaia_iaia 23.11.2011 20:24

    Varz? secuiasc? Ingrediente: 600 g pulp? de porc, degresata u?or, O ceap?, Un gogo?ar cur??at ?i sp?lat, O varz? murat?, cur??at? de cotor ?i pus? pu?in la des?rat, aproximativ 1 kg, O can? smântân? fermentat?, Un pahar suc de ro?ii, O lingur? fain?, 3 linguri ulei de floarea soarelui (sau untur?), 2 crengu?e de cimbru, O lingura boia dulce, O linguri?? piper negru macinat, O linguri?? sare. Mod de preparare: Sp?la?i carnea, apoi t?ia?i-o în cuburi de 3 cm. Toca?i m?runt varza, procedând la fel ?i cu ceapa, apoi t?ia?i ?i gogo?arul fâ?iu?e sub?iri. Într-un vas cu fundul mai gros c?li?i în ulei, pentru 3 minute, la 500 W, ceapa ?i ardeii, ad?ugând ?i carnea. Când toate s-au rumenit frumos, turna?i o can? de ap?, adâugând pu?in? sare, boiaua ?i crengu?a de cimbru. Fierbe?i înc? 15 minute la 500 W, dup? care r?sturna?i totul într-un bol ?i a?eza?i în vas un strat uniform de varz?, scurs? de ap?. Pres?ra?i deasupra ˝ din cantitatea de fain?, apoi a?eza?i deasupra sosul cu carne din bol, sucul de ro?ii, piperul, înc? un strat de varz?, restul de f?in? ?i la urm?, smântâna. Introduce?i din nou vasul în cuptor ?i l?sa?i 22 minute la 500 W. Servi?i varza secuiasc? al?turi de cartofi cop?i ?i smântân?.

  • copilul_eu
    35. copilul_eu 23.11.2011 20:25

    Toc?ni?? de porc cu ardei gras ?i vin dulce Ingrediente: 800 g pulp? de porc f?r? os, u?or degresat?, O ceap? cur??at?, 2 ardei gra?i sau gogo?ari, 150 g m?sline verzi sp?late, O can? de vin, O can? sup? de vit? preparat? din concentrat tip cub, ˝ pahar ulei de floarea soarelui, O lingura fain?, O lingur? m?ghiran tocat, O lingur? patrunjel tocat, ˝ linguri?? piper negru grunjos, O linguri?? sare. Mod de preparare: Sp?la?i ?i apoi ?terge?i carnea cu o cârp? curat? ?i uscat?, taia?i pulpa în cuburi cu laturi de 3 cm, apoi a?eza?i-o într-un bol, la marinat, pentru 6 ore, împreun? cu vinul, m?ghiranul, sarea ?i lingura de ulei. Amesteca?i marinada din când în când. T?ia?i ardeii fâ?ii ?i toca?i ceapa m?runt. Scurge?i cuburile de carne de marinad?, iar pe aceasta strecura?i-o. Rumeni?i ardeii ?i ceapa într-un vas termo rezistent, la cuptorul cu microunde timp de 2 minute, la 500 W. Apoi ad?uga?i carnea, l?sând la microunde pân? când s-a evaporat aproape complet lichidul lasat de ingredinete. În acest moment ad?uga?i f?ina, încorporând-o în sote, apoi supa de vit? ?i ˝ din marinada r?mas?. Acoperi?i vasul ?i l?sa?i s? fiarb? la cuptorul cu microunde, înc? 15 minute la 500 W. Verifica?i dac? este fraged? carnea, apoi ad?uga?i m?slinele verzi ?i restul de marinad?, dac? sosul vi se pare prea gros. Continua?i înc? 3-4 minute, apoi scoate?i vasul ?i pres?ra?i p?trunjel. Servi?i toc?ni?a cu garnitur? de g?lu?te sau paste f?inoase mici.

  • barcodececk
    36. barcodececk 04.12.2011 00:25

    Mâncare de pui sub capac de pâine Ingrediente: 1 kg de pulpe de pui 400 gr rosii 100 gr masline 1 catel usturoi 1 pahar vin alb 400 gr ciuperci champignon 2 rosii deshidratate 1 ardei iute uscat patrunjel 2 frunze de dafin Pt capacul de paine: 300 gr faina 10 gr drojdie proaspata cca 160 gr apa calduta 1 lingura ulei de masline 5 gr sare In plus: 1 lingura de faina 2 linguri de apa Intr-un vas de lut, punem la calit in 2-3 linguri de ulei de masline, 1 catel de usturoi necuratat dar zdrobit cu muchia unui cutit. Dupa 2 minute, adaugam pulpele de pui taiate in doua si le lasam pe foc mic pana prind culoare. Dupa ce s-au rumenit, adaugam 1 pahar de vin alb iar in momentul in care alcoolul s-a evaporat adaugam maslinele, rosiile taiate in bucatele, ciupercile (daca sunt mari le taiem in doua, daca nu, le lasam intregi), rosiile deshidratate tocate marunt, patrunjelul tocat si foile de dafin, Acoperim cu capac si lasam la foc mic cca 30 minute. Din cand in cand, intoarcem puiul de pe o parte pe cealalta. Intre timp, ne ocupam de capacul de paine. Punem intr-un vas faina iar in centru adaugam drojdia dizolvata in apa calduta si uleiule de masline. Incepem sa framantam si cand prinde consistenta adaugam sarea. In functie de tipul de faina folosit, aluatul poate mai cere putina apa. Adaugati lingura cu lingura pana ce obtineti un aluat elastic care nu se mai lipeste de mana. Luam cratita de pe foc si o lasam cateva minute sa se racoreasca.Intr-un vas micut, amestecam 1 lingura de faina cu cca 2 linguri de apa astfel incat sa obtinem un aluat fluid ca cel de clatite. Intindem aluatul de paine intr-o foaie subtire, mai mare decat diametrul cratitei. Ungem cu o pensula bordura cratitei si cam 2 cm din partea exterioara a ei cu aluatul fluid, indindem aluatul de paine pe intreaga suprafata a cratitei si il presam bine. Aluatul fluid are rol de “lipici” asa ca nu va speriati ca o sa va treziti cu capacul in cratita pentru ca o data bagat la cuptor va creste frumos. Bagam cratita la cuptor, la 180 grade, cuptor preincalzit pentru 30 minute sau pana ce capacul de paine se rumeneste frumos. Daca vreti sa faceti cateva decoratiuni din aluatul ramas, nu le adaugati pe capac decat dupa ce aceasta s-a umflat in cuptor. cand vedeti ca s-a bombat, deschideti usa cuptorului, adaugati decoaratiunile si inchideti repede usa cuptorului. Il prezentati la masa cu tot cu capacelul de paine rumenit pe care il taiati in fata musafirilor. Capacul are un gust absolut delicios asa ca poate fi servit alaturi de mancarica. Putem pregati in acest fel orice tip de carne: vita, porc, miel, oaie, iepure, curcan, vanat, etc. Pofta buna va doresc!!

  • andree
    37. andree 07.12.2011 12:04

    Frigarui de peste cu cartofi si sos rece de castraveti Am luat 500 g file de peste alb (merluciu am luat eu), un dovlecel mic, un ardei gras galben si 8-10 fire de rozmarin; mi-au mai trebuit: zeama de la o jumatate de lamaie, 1 kg de cartofi, sare, piper, ulei. Pentru sosul de castraveti: 2 castraveti maricei, 400 g de iaurt, un catel de usturoi, 2 linguri ulei de masline, sare si piper dupa gust. Incepem cu cartofii; ii spalam, ii curatam, ii spalam iar, ii taiem rondele si ii punem intr-o tava la cuptor, in care am pus cam 100 ml de ulei. Ii lasam circa 30 de minute, dar cu 15 minute inainte sa fie gata tocam marunt cateva frunzulite de rozmarin, ii saram si ii piperam. Scoatem cartofii din tava si pastram uleiul pentru frigaruile de peste. Ne apucam de peste pe care dupa ce-l spalam, il taiem bucatele si il stropim cu zeama de la 1/2 lamaie. Category Archives: Bucatareala Post navigation ? Older posts Macaroane cu mazare, branza si bacon Dec2 O reteta rapida (asa cum imi place mie), pentru momentele in care n-avem chef de stat prea mult timp prin bucatarie. :) Ingrediente: - 200g macaroane - 100 g mazare - 100 g telemea de capra (sau de vaca) - 100 g bacon - 200 ml smantana - 1 lingurita mustar - sare si piper dupa gust Pentru inceput, se fierb pastele circa 10 minute. Baconul se taie bucatele mici si se prajeste 5 minute pana devine crocant, dar fara ulei. Branza se taie bucatele mici sau se faramiteaza. Apoi, se amesteca macaroanele cu restul ingredientelor (mazare, bacon, smantana, branza, mustar), se incalzesc cateva minute si se servesc imediat. Serviti-le doar calde; reci nu sunt chiar asa de gustoase… Leave a comment Posted in Bucatareala Tagged bacon, branza, macaroane cu mazare, smantana Edit Orez cu dovleac si parmezan Oct30 Dovleacul sau bostanul este un aliment sanatos, dietetic si usor de preparat. Delicios si parfumat, acesta poate fi si un remediu sau un aliment-medicament, pentru ca ajuta la eliminarea toxinelor, are proprietati calmante si este un antioxidant ideal datorita continutului de vitamina C si E. In Egiptul antic, dovleacul era considerat intruchiparea pamanteana a zeitei Kolokassia, in simbolistica africana el reprezinta uterul femeii, iar in cultul chinezesc este simbolul abundentei si al fertilitatii, al regenerarii si al imortalitatii. Bostanul este bun atat pentru mancaruri, dar este folosit si ca ingredient pentru dulciuri sau ca obiect de design in gradini si in case. Va propun o reteta simpla in care personajul principal este bostanul. :) Orez cu dovleac si parmezan Ingrediente: 1 dovleac mediu, 250g de orez, 2 cepe medii, un ardei gras rosu, 50g de parmezan ras, putin ulei de masline, sare si piper Intr-o cratita sau o tigaie mare puneti putin ulei de masline si caliti ceapa (dupa ce ati tocat-o marunt) pentru cateva minute; adaugati orezul si amestecati bine. Curatati dovleacul, scoateti semintele si taiati-l bucatele. Puneti apoi peste orez 500ml de apa fierbinte si cubuletele de dovleac. Lasati sa fiarba amestecand din cand in cand pana cand lichidul este aproape evaporat, circa 10 minute. Taiati fasii ardeiul gras si adaugati-l peste orez si dovleac impreuna cu o cana si jumatate de apa sau cat este nevoie si lasati sa fiarba, la fel, pana se evapora lichidul. Puneti sare dupa gust. Cand e gata, amestecati orezul cu parmezanul ras, dar pastrati putin parmezan pe care sa-l presarati deasupra. Stropiti cu putin ulei de masline si piper si serviti cald. Pofta buna! Leave a comment Posted in Bucatareala Tagged ardei rosu, dovleac, orez, orez cu dovleac, parmezan Edit Placinta de varza Oct16 Pentru aluat avem nevoie de 2,5 pahare de faina, 0 ceasca de lapte caldut, 100 g de unt, un ou, 4 g drojdie uscata, un praf de sare, 2 lingurite de zahar, un galbenus crud. Pentru umplutura: 1 kg de varza, o ceapa, 3 oua fierte, sare, piper si ulei. Mod de preparare Se taie varza fideluta sau se rade si se caleste in ulei impreuna cu ceapa. La sfarsit se adauga sare si piper si se lasa sa se raceasca. Se fierb 3 oua, se taie felii si se amesteca cu varza. Aluatul se prepara asa: Se amesteca 2 pahare si jumatate de faina cu un praf de sare, 2 lingurite de zahar si 50 g de unt; o sa se faca niste cocoloase, dar nu-i nimic. Drojdia se lasa intr-o cescuta cu apa calda cca 10 minute, dupa care se amesteca cu laptele caldut, cu oul si cu restul de unt. Apoi se adauga la faina. Daca mai este nevoie se mai pune faina sau lapte, dupa caz, astfel incat sa rezulta o compozitie moale si elastica din care vom face 2 bile, una mai mare si una mai mica. Intr-o tava pe care am uns-o inainte cu putin ulei, se intinde bila cea mare si peste ea venim cu umplutura de varza, apoi cu cealalta parte de aluat pe care-l ungem cu galbenus. Se coace aproximativ o ora la cuptor. Foarte gustoasa si pufoasa si hranitoare! Se poate servi si rece si calda. Carnivorii pot adauga si carne in compozitie, dar e foarte buna si asa fara. Leave a comment Posted in Bucatareala, Homemade Tagged placinta, placinta de varza, reteta cu varza, varza Edit Piept de pui cu maioneza si masline Oct9 Necesar: 1 piept de pui, 3-4 linguri de maioneza, 2 cepe, 150g masline, 1 cescuta de otet, 1 cescuta de ulei, 2 cescute de apa, 2 foi de dafin, boabe de piper, boabe de coriandru, sare si piper. Se fierbe pieptul, se lasa sa se raceasca si apoi se taie cubulete. Se amesteca cescuta de ulei cu cea de otet, cu apa, piperul, coriandrul, foile de dafin , sare si piper si se pune la fiert. Cand fierbe, se pune ceapa in ea (taiata pestisori), se stinge focul si se lasa la inmuiat cat e nevoie, dupa care se scoate. Maslinele se taie marunt si se amesteca cu pieptul, maioneza si ceapa; se potriveste de sare si piper si se da la frigider. Se orneaza cu gogosar in otet sau frunzulite de patrunjel proaspat. Leave a comment Posted in Bucatareala, Homemade Tagged ceapa, maioneza, masline, piept de pui, salata de pui Edit Frigarui de peste cu cartofi si sos rece de castraveti Oct5 Am luat 500 g file de peste alb (merluciu am luat eu), un dovlecel mic, un ardei gras galben si 8-10 fire de rozmarin; mi-au mai trebuit: zeama de la o jumatate de lamaie, 1 kg de cartofi, sare, piper, ulei. Pentru sosul de castraveti: 2 castraveti maricei, 400 g de iaurt, un catel de usturoi, 2 linguri ulei de masline, sare si piper dupa gust. Incepem cu cartofii; ii spalam, ii curatam, ii spalam iar, ii taiem rondele si ii punem intr-o tava la cuptor, in care am pus cam 100 ml de ulei. Ii lasam circa 30 de minute, dar cu 15 minute inainte sa fie gata tocam marunt cateva frunzulite de rozmarin, ii saram si ii piperam. Scoatem cartofii din tava si pastram uleiul pentru frigaruile de peste. Ne apucam de peste pe care dupa ce-l spalam, il taiem bucatele si il stropim cu zeama de la 1/2 lamaie. Firele de rozmarin se curata de frunzulite in partea inferioara si se lasa mai multe in partea superioara. Dovlecelul il taiem intai pe lung, apoi pe lat, bucatele, iar ardeiul fasii mai grosute. Infigem in tijele de rozmarin, alternativ, bucati de peste, dovlecel si ardei si le asezam frumos in tava in care am preparat cartofii; punem desigur, peste ele sare si piper. Dam la cuptor pana se rumenesc, avand grija sa le intoarcem ca sa se faca pe toate partile si bineinteles sa nu se arda, ca sunt asa firave.. Pregatim rapid sosul de castraveti, astfel: castravetii se curata de coaja, se rad, se scurg putin, iar apoi se amesteca cu iartul, cu un catel de usturoi pisat, cu 2 linguri de ulei de masline, sare si piper. Frigaruile se servesc cu cartofii si sos rece de castraveti. Pofta buna!

  • andree
    38. andree 07.12.2011 12:11

    stergeti-mi, va rog comentariul dinainte... am luat de pe blogul meu o reteta si din greseala am copiat mai multe... reteta pentru concurs este: Frigarui de peste cu cartofi si sos rece de castraveti Avem nevoie de: 500 g file de peste alb (merluciu am luat eu), un dovlecel mic, un ardei gras galben si 8-10 fire de rozmarin; mi-au mai trebuit: zeama de la o jumatate de lamaie, 1 kg de cartofi, sare, piper, ulei. Pentru sosul de castraveti: 2 castraveti maricei, 400 g de iaurt, un catel de usturoi, 2 linguri ulei de masline, sare si piper dupa gust. Incepem cu cartofii; ii spalam, ii curatam, ii spalam iar, ii taiem rondele si ii punem intr-o tava la cuptor, in care am pus cam 100 ml de ulei. Ii lasam circa 30 de minute, dar cu 15 minute inainte sa fie gata tocam marunt cateva frunzulite de rozmarin, ii saram si ii piperam. Scoatem cartofii din tava si pastram uleiul pentru frigaruile de peste. Ne apucam de peste pe care dupa ce-l spalam, il taiem bucatele si il stropim cu zeama de la 1/2 lamaie. Firele de rozmarin se curata de frunzulite in partea inferioara si se lasa mai multe in partea superioara. Dovlecelul il taiem intai pe lung, apoi pe lat, bucatele, iar ardeiul fasii mai grosute. Infigem in tijele de rozmarin, alternativ, bucati de peste, dovlecel si ardei si le asezam frumos in tava in care am preparat cartofii; punem desigur, peste ele sare si piper. Dam la cuptor pana se rumenesc, avand grija sa le intoarcem ca sa se faca pe toate partile si bineinteles sa nu se arda, ca sunt asa firave.. Pregatim rapid sosul de castraveti, astfel: castravetii se curata de coaja, se rad, se scurg putin, iar apoi se amesteca cu iartul, cu un catel de usturoi pisat, cu 2 linguri de ulei de masline, sare si piper. Frigaruile se servesc cu cartofii si sos rece de castraveti. Pofta buna!

  • kornelya
    39. kornelya 07.12.2011 12:19

    CLATITE UMPLUTE SI PRAJITE Pentru inceput am facut clatitele dupa reteta clasica cu faina (am pus la ochi…nu prea le am cu cantitatile), lapte cat cuprinde, un praf de sare si un ou si am amestecat pana la omogenizare; am pregatit tigaia (una mai mica) pe care am uns-o cu putin ulei si-am inceput sa le coc. Dupa ce am terminat de facut clatitele, m-am apucat de umplutura; am amestecat bine bine 150 g de pateu cu 50 g de unt si cu cateva fire de marar. Sare si piper n-am mai pus ca oricum pateul e condimentat. Pe fiecare clatita in parte am intins din compozitie, am impaturit si am rulat astfel incat sa ia forma unei sarmalute. Dupa ce am facut toate sarmalutele, am pus la incins intr-o tigaie (sau intr-un tuci puteti face) mult ulei, astfel incat sa se prajeasca pe toate partile. Trebuie lasate putin la scurs inainte de a le servi. Se pot servi simple si reci…sunt mai bune asa, parerea mea; dar se pot servi si calde cu cartofi nature.

  • claudialungu
    40. claudialungu 19.12.2011 17:27

    Carne de Porc in Crusta de Cartofi INGREDIENTE: 500 g carne de porc pentru snitel 4-5 cartofi potriviti 2 oua piper sare delikat 50 g faina ulei pentru prajit Carnea se taie feli subtiri ca pentru snitel si se bate cu ciocanul de snitel, dupa care se condimenteaza. Se lasa carnea la frigider, cateva minute pana ce preparam compozitia pentru crusta. Cartofii se rad, se scurd bine in mana si se amesteca cu faina si ouale. Dupa ce am obtinut o compozitie legata bine, se ia fiecare bucata de carne si se acopera cu aceasta compozitie (se va insista putin). Intr-o cratita se pune ulei, iar cand acesta se incinge, se pun bucatile de carne si se prajesc aproximativ 15 minute la foc potrivit.

  • claudialungu
    41. claudialungu 19.12.2011 17:28

    Carne de Porc in Crusta de Cartofi INGREDIENTE: 500 g carne de porc pentru snitel 4-5 cartofi potriviti 2 oua piper sare delikat 50 g faina ulei pentru prajit Carnea se taie feli subtiri ca pentru snitel si se bate cu ciocanul de snitel, dupa care se condimenteaza. Se lasa carnea la frigider, cateva minute pana ce preparam compozitia pentru crusta. Cartofii se rad, se scurd bine in mana si se amesteca cu faina si ouale. Dupa ce am obtinut o compozitie legata bine, se ia fiecare bucata de carne si se acopera cu aceasta compozitie (se va insista putin). Intr-o cratita se pune ulei, iar cand acesta se incinge, se pun bucatile de carne si se prajesc aproximativ 15 minute la foc potrivit.

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare