Afla care sunt beneficiile consumului de ceapa!

Secrete 27.03.2009 dietetik

Consuma ceapa ca sa slabesti
Ia patru cepe si pregateste-le la aburi, la final acestea trebuie sa fie partial crude. Odata racite, extrage sucul din ele  folosindu-te de un blender. Apoi scurge sucul de ceapa din blender si trece-l printr-o sita. Divide sucul in trei portii egale.
Primul pahar cu suc de ceapa il vei consuma dimineata pe stomacul gol. Al doilea cu 30 de minute inainte de masa de pranz, iar cel de-al treilea cu 30 de minute inainte de cina. Intotdeauna tine sucul de ceapa acoperit si de preferat la frigider pentru a preveni alterarea acestuia.

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Proprietatile din ceapa o transforma intr-un aliment-minune in lupta cu kilogramele. Astfel slabesti intr-o maniera sanatoasa. Testeaza beneficiile cepei asupra pierderii in greutate si observa modul in care proprietatile sale se vor reflecta asupra starii tale de sanatate.
Odata cunoscute proprietatile cepei de reducere a excesul de grasime, decizi tu cand vei incepe o dieta pe baza de ceapa. Iata care sunt beneficiile unei diete cu ceapa: ajuta functiile stomacului, ceapa este diuretic (stimuleaza rinichii sa elimine din toxine, realizand astfel o detoxifiere a organismului), purifica organismul (combate constipatia), este antioxidant gratie vitaminelor si mineralelor.

 

Beneficiile
Ce ar fi mancarea fara ceapa? Ceapa este folosita in multe mancaruri, timp de sute de ani de catre multe civilizatii din intreaga lume. Productia de ceapa la nivel mondial este in crestere, iar acum ocupa al doilea loc dupa rosii. Exista multe varietati de ceapa, ca de altfel si a metodelor de preparare. Ceapa poate fi consumata proaspata, gatita, prajita, uscata sau la cuptor. Se poate adauga in supe, salata etc. Ceapa este benefica in tratarea unor infectii cu bacterii de exemplu Salmonella, insa nu este la fel de eficienta precum usturoiul, intrucat sulful regasit in ceapa reprezinta doar un sfert din nivelul celui din usturoi.


Tags:
ceapa
minerale
vitamine
diuretic
laxativ
antioxidant
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
5 Comentarii
  • ceapa e buna
    1. ceapa e buna 23.07.2009 01:12

    eu maninc ceapa mai mereu si as minca in fiecare zi daca nu ar fi probleme cu mirosul,chiar dk p mne nu ma deranjeaza p cei din jurul meu cred ca da.oricum o aninc ca-mi place

  • Vizitator
    2. Vizitator 01.01.2010 19:38

    se pune diaree, nu diarie...

  • Cosho
    3. Cosho 02.02.2010 10:52

    Se "spune" nu se "pune"! Corectezi pe altul dar nu vezi barna din ochiul tau :)))))

  • Ciprian
    4. Ciprian 28.11.2010 02:27

    Vizitati site-ul nostru de produse naturale si veti gasi toate alimentele care aduc beneficii sanatatii tale! www.naturo.ro ; www.vimax.ro

  • Roxana
    5. Roxana 15.09.2011 14:53

    E O MINUNE MIE IMI PLACE LA NEBUNIE..TOATA VARA AM MANCAT APROAPE ZILNIC SALATA DE ROSII CU MULTA CEAPA CARE D AUN GUST SUPER..SE STIE.

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare