Albirea dintilor, zece sfaturi

Frumusetea si sanatatea dintilor are o unitate de masura in albul lor. Tehnicile profesionale de albire a dintilor sunt o solutie, dar poti apela la diferite metode si acasa pentru albirea dintilor. Zece sfaturi pentru albirea dintilor sunt tot atatea pasi pentru sanatatea dintilor.

Evita zaharul sub forma lui concentrata, bomboane si caramele, si reunta la fumat. La fel de nocive sunt si sucurile acidulate, dar mai ales cele care contin caramel. Adica daca tot bei ceva a acidulat alege apa simpla, si uita de cola, chiar daca este varianta dietetica.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Mananca alimente care au capacitatea de a albi in mod natural dintii. Lactatele, inclusiv branzeturile, nu doar curata si albesc smaltul dintilor, dar aduc si un plus de calciu. Ceapa este un alt alimenta care da sanatate dintilor. Sulful din ceapa este un inalbitor natural pentru dinti si un antibacterian foarte eficient.

Nu te spala pe dinti imediat dupa masa. Cel mai bine este sa faci acest lucru la 30 de minute dupa ce termini de mancat.

Foloseste constant o apa de gura. Iti imbunatateste respiratia si reduce numarul bacteriilor care atatca smaltul dintilor. In plus neutralizeaza substantele care pateaza smaltul dintilor.

Albirea dintilor, prin metode profesionale este recomandata de doua ori pe an. Altfel culoarea dintilor se modifica definitiv.

In cazul in care respiratia ta nu are un miros prea placut, bacteriile aflate pe limba sunt de vina. Exista dispozitive speciale pentru limba, care inlatura aceste microorganisme. Tot ce trebuie sa faci este sa le folosesti in mod constant.

Periuta de dinti nu trebuie nici ea tinuta oriunde. Dupa fiecare utilizare, spala periuta cu apa calduta si pune-o intr-un dulap. Este bine de stiut ca periajul dentar trebuie sa dureze cel putin doua minute.

In cazul vizitelor la dentist, trebuie sa mergi la control de cel putin doua ori pe an. Periuta trebuie si ea schimbata la fiecare trei luni. Mergand la dentist in mod regulat, vei preintampina problemele majore care pot sa apara mai tarziu.

Nu multi sunt obisnuiti cu ata dentara, dar ea trebuie sa fie folosita de cel putin 3-4 ori pe saptamana. Ea te ajuta sa inlaturi placa dentara, cea responsabila de aparitia cariilor si gingivitei, o afectiune a gingiilor, scrie foxnews.com.

Daca respecti toate aceste proceduri pentru albirea dintilor, acestia o sa fie si frumosi, si sanatosi, pentru ca toate aceste metode sustin si intretin sanatatea smaltului dintilor.

Tags:
Albirea dintilor
smaltul dintilor
lactate
ceapa
ata dentara
apa de gura
bacterii
stomatologie
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare