Alergarea nu trebuie sa fie un chin

Fitness 19.11.2015 Dana Lazar

Mie imi place sa alerg. Chiar imi place. Insa inainte sa ma apuc ma cam ia cu fiori pe sira spinarii gandindu-ma la efortul pe care il am de facut. Si asta ma determina sa alerg rar. Ceea ce face ca urmatoarea cursa sa fie si mai grea. 

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Exista insa cateva trucuri care iti fac alergarea mai usoara

1. Nu alerga doar din cand in cand: muschii trebuiesc intariti, plamanii trebuiesc obisnuiti cu efortul. Ca sa devina totul mai usor ar trebui sa alergi cam de 3 ori pe saptamana. Incepe cu o distanta nici prea mare, nici prea mica: 3 km ar fi ideal. Si apoi incepi sa o cresti gradual. Foloseste o viteza cu care te simti tu confortabil.

 

2. Echipamentul este important

Este adevarat, pantofii de sport care sunt cu adevarat buni sunt mai scumpi. Insa aici nu este un loc unde ar trebui sa faci economii, intrucat este vorba despre sanatatea picioarelor tale. Pantofii de alergat sunt speciali si se iau dupa anumite caracteristici. Am dezvoltat aici, pe larg, subiectul.

Pe langa asta ai mai avea nevoie de: un sutien bun de sustinere, o pereche de pantaloni usori, o bluza care previne iritatiile de piele, sosete de calitate buna

De aici

 

3. Aplicatii care iti monitorizeaza progresul

Sunt foarte utile atunci cand esti incepator pentru ca te tin motivat. Iar daca ai smartphone este cu atat mai simplu. Gasesti o lista intreaga de aplicatii care iti calculeaza distanta, timpul, caloriile consumate, viteza si chiar iti dau o harta a traseului facut.

 

4. Mai bine alergi afara decat intr-o sala

Este adevarat, afara poate este vant, poate ca este cald, poate ca ploua marunt, insa nimic nu se poate compara cu rezistenta pe care ti-o formezi atunci cand alergi afara. Si, in plus, pe langa rezistenta vin si caloriile in plus pierdute.

 

Odata ce te-ai apucat serios de alergat vei vedea ca este de fapt usor. Si atat de placut incat de abia vei astepta sa ajungi la urmatoarea cursa. Ce spui, in seara asta?

 

 Sursa foto articol: hepta.ro

 

Tags:
alergare
echipament
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare