Alimente care arata ca partile corpului pentru care sunt recomandate

Este atat de usor sa tii minte pentru ce este bun un aliment, in momentul in care iti dai seama ca el seamana cu organul pentru care este recomandat. De exemplu, o nuca arata ca un creier, nu-i asa? Nu stim daca e coincidenta sau nu, dar suntem siguri ca acum iti va fi mai usor sa tii minte ca nuca mentine sanatatea creierului tau. 
 
1. Nuca --> creier 
 
Despre nuca am spus deja ca seamana cu creierul. Are nervuri, cute si pana si doua emisfere, exact cum are si organul cu care aduce. N-o sa te mire nici faptul ca nuca este numita "hrana creierului" pentru ca aceasta este foarte bogata in acizi grasi Omega 3 care asigura buna functionare a creierului. 
 
2. Morcov --> ochi
 
Un morcov sectionat transversal arata excat ca un ochi, cu tot cu iris si pupila. Dupa ce vei sesiza aceasta asemanare, iti va fi foarte usor sa tii minte ca morcovul contine beta-caroten, care creste sansele de degenerescenta maculara, principala cauza a pierderii vederii la persoanele in varsta. 
 
 
3. Codite de telina --> oase 
 
Coditele acelea lungi si verzi ale telinii arata ca niste oase si pentru asta sunt si bune. Telina este o sursa buna de silicon, care este partea structurii moleculare care le da oaselor densitate. In plus, oasele au 23% sodiu, la fel si telina. 
 
4. Grapefruit --> sani 
 
Citricele rotunde, precum grapefruitul, seamana cu sanii si impiedica dezvoltarea cancerului de san. 
 
5. Rosie --> inima 
 
Acestea doua nu seamana neaparat la forma, cat la faptul ca au mai multe camere. Licopenul din rosii reduce riscul de boli ale inimii, mai ales combinat cu putina grasime sanatoasa, cum ar fi cea din ulei de masline sau avocado. 
 
6. Vin rosu --> sange 
 
Bunicii mei mereu ma sfatuiau: "Bea putin vin sa faci sange". Exista adevar in aceasta indrumare, pentru ca vinul contine antioxidanti si polifenoli ajuta sangele sa lupte cu colesterolul. 
Tags:
alimente
nuca
vin
organe
sanatate
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
1 Comentarii
  • Pe bune
    1. Pe bune 05.11.2014 23:59

    Dar castravetele?

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare