Alimente care ingrasa

Acest articol este o sabie cu doua taisuri. Fiecare poate sa-l citeasca cum vrea. Cei care vor sa se ingrase, gasesc aici o lista cu ceea ce trebuie sa manance, cei care vor sa slabeasca au aici numele alimentelor de care trebuie sa se fereasca. Alimentele care ingrasa, despre care face vorbire, poti fi considerate ca fiind din categoria celor sanatoase. Ceea ce face diferenta asupra greutatii ideale  o reprezinta cantitatea! 

Lista alimentelor care ingrasa cuprinde sucurile de fructe, chiar daca sunt facute suta la suta din fructe. Sucul de fructe contine prea mult zahar (fructoza), care consumat in cantitati mari ingrasa, in timp ce consumat in cantitati moderate ramane un aliment recomandat in cura de slabire. Calea de mijloc inseamna un pahar de suc de fructe, preparat acasa.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Tot pe lista alimentelor care ingrasa sunt si lactatele integrale si, in special, untul si branza. Desi amandoua sunt alimente sanatoase, o nuca de unt la doua zile este cantitatea optima, iar varianta degresata a lactatelor ramane mereu cea mai buna alegere. Iaurtul este singurul care poate fi consumat in variante integrale, cantitatea de grasime fiind, chiar si asa, mica.

Sucurile de fructe
Lactatele integrale, untul si branza
Cartofii
Carnea de vita

 

Desi foarte bogati in nutrienti valorosi, cartofii sunt un aliment care contribuie la acumularea de kilograme. cei mai periculosi (chiar daca sunt cei ma gustosi), sunt cei prajiti. Nu manca in fiecare zi cartofi, chiar daca sunt fierti, copti sau piure, ci de cel mult doua ori pe saptamana. In ceea ce priveste cartofii prajiti acestia sunt o adevarata bomba calorica fiind unul dintre cele mai periculoase alimente pentru silueta. Si ruda lor, chips-urile din cartofi, au fost incluse pe lista alimentelor care ingrasa. Au prea multe calorii goale, prea multe grasimi, prea multi aditivi si mult prea multa sare.

Carnea rosie, se afla pe lista alimentelor care ingrasa, pentru ca este una din cauzele crestere in greutate, mai ales daca este consumata des. O portie pe saptamana este suficienta, pentru o dieta echilibrata, scrie CBS News. Cei care vor sa acumuleze kilograme nu trebuie sa consume mai mult de doua portii de carne de vita pe saptamana.

Dupa cum se poate vedea lista alimentelor care ingrasa este un fel de pahar pe jumatate plin. Fiecare il vede dupa cum are interesul.

Tags:
alimente care ingrasa
dieta de ingrasare
dieta pentru scaderea in greutate
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
15 Comentarii
  • andreea
    1. andreea 12.05.2012 23:48

    Buna,in sfarsit sfaturi si pt.mine:)ca de cure de slabire sunt satula,peste tot numai curi e slabire ca parca toata lumea e grasa!buna idee,imi place:)

  • floryy20
    2. floryy20 14.05.2012 01:04

    draga andreea si eu am fost slaba nu pute sa ma ingras deloc aveam 47 de kg cel mai mult am avut 49 kg acum sincer am 86 (sunt si proaspata mamica)si nu stiu cum sa fac sa mai dau jos cateva kg cand eram slaba si ma putem imbraca cu marimi mici chiar miam cumparat o data o bluza de la raionu de copii vroiam sa ma ingras acumm imi pare tare rau ca mam ingrast eu am luat centrum as mai vrea sa am din nou acele kg bucurate de kg tale si nu incerca sa te ingrasi ca daca te vei ingrasa prea mult o sa patesti ca mine ai grija ce vrei cu respect floryy

  • andreea
    3. andreea 14.05.2012 01:09

    Buna,multumesc pt.sfat,sa-ti traiasca copilasul si sa fie sanatos/a!

  • madalyna
    4. madalyna 04.08.2012 13:49

    insfarsit am gasit niste sfaturi pt ingrasare. vreau sa spun ca am 1 65m si am 45kg si vreau sa ma ingras

  • andreea
    5. andreea 04.08.2012 14:34

    Iti urez succes,sper sa te ingrasi:)daca te-ai ingrasat anunta-ma si pe mine Madalyna

  • alexandra
    6. alexandra 24.09.2012 00:34

    buna adreea, daca gasesti vreun rezultat sa te ingrasi lasa-mi si pune-mi si mie cum. te rog frumos!

  • Emma
    7. Emma 03.10.2012 15:50

    pentru cei care vor sa se ingrase: luati vitamine, mancati paste seara si evitati stresul, pe cat se poate .-))

  • aura
    8. aura 13.10.2012 13:11

    sant aura si am slabit 3kg din cauza serviciului si a stresului vreau sa ma ingras caci am ajuns la 49kg vreau sfaturi

  • Madalina
    9. Madalina 09.08.2013 16:47

    Eu am 1,63 inaltime sh 45 kg vreau sa mai pun pe mn cateva kg dar inainte de toate vreau sa sa spun ca sunt fumatoare ,lucrez sh intrun mediu stresant iar tigarile imi taie pofta de mancare mananc doar o data pe zi.e alimente as putea sa mananc sa pun repede pe mn?va rog sa ma ajutati pentru ca slabesc din ce in ce mai mult :(

  • Andreea13
    10. Andreea13 10.08.2013 14:15

    Buna,sincer sfatul meu este sa mergi la un nutritionist sau sa gasesti o modalitate sa mananci3mese pe zi la ore aproximativ fixe,iar intre mese obligatoriu un fruct sau desert.Te ingras garantat:)Bafta si astept raspuns

  • Moni
    11. Moni 08.09.2013 17:56

    Serios?! 1,63 si 45 kg- slaba?! eu am 1,68 si 41 de kg si nu ma laud :)))... mananc des si foarte mult si tot nu ma ingras, chiar nu stiu ce sa mai fac.... un sfat?? cum as putea sa mai pun cv pe mn??? :)

  • Gabriel
    12. Gabriel 09.07.2014 09:30

    Eu am mancat multi cartofi, mancam chiar si in fiecare zi ...si nici un rezultat

  • Ancu andra
    13. Ancu andra 13.04.2015 02:07

    Vreau sa ma ingrasi ce-l putin 10kg dar nu pot,oricat asi manca tot asa sunt. Am 16ani si 45de kg. Familia imi slume ca sunt bine asa cum sunt dar eu asi vrea sa mai pun pe mine. Dati-mi sfaturi de cum asi pute-a sa ma ingrasi foarte foarte repedeee ???? va pup ????

  • Daniel
    14. Daniel 02.07.2015 12:32

    eu nu am gasit sfaturi de ingrasare

  • Danny
    15. Danny 11.07.2015 16:17

    Am pe cineva cu gastrostoma si a slabit pana la 32 kg, ce alimente trebuie sa consume sa se ingrasa. Multumesc !

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare