Alimente care inhiba foamea

Secrete 24.04.2009 Madalina Stama

Asa cum probabil stii nu exista astfel de diete, iar daca vreuna dintre ele isi face publicitate promitandu-ti ca vei da jos excesul de kilograme intr-un timp foarte scurt, inseamna ca respectiva dieta nu promoveaza un plan sanatos de alimentatie, ceea ce in mod logic inseamna ca dieta nu va avea succes, poate ca excesul de kilograme isi va lua adio de la tine, dar asta numai pentru scurt timp pentru ca, mai tarziu sa-ti faca o vizita cu…sedere lunga. Dar, din fericire exista alimente pe care daca le consumi dupa regulilele nutritionistilor suprimi senzatia de foame, mananci mai putin si implicit pierzi in greutate. Aparent suna destul de bine, asa ca ne-am gandit sa aflam mai multe despre alimentele care inhiba foamea pe langa cele deja cunoscute. Si, iata ce am gasit.

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Merele
Servirea unui mar pe zi controleaza poftele. Alimentele bogate in fibre cum sunt merele in general necesita mai mult timp  mestecarii, acordandu-i un extra timp organismului tau pentru a  intelege ca nu-ti mai este foame. Astfel incat scade tendinta de a consuma in exces.
Un studiu realizat in Brazilia a scos la iveala faptul ca acele femei care consuma echivalentul a trei mere pe zi ca si parte dintr-o dieta sanatoasa inregistreaza pierderi semnificative in greutate, mai mult decat acele femei care nu obisnuiesc sa serveasca mere.
Ce nu stiai despre mere e faptul ca au componente naturale antiinflamatoare.

 

Seminte de pin

Acestea au cel mai ridicat nivel de proteine dintre seminte sau nuci.
In Siberia o mana de seminte de pin se servesc in mod traditional la o masa pentru a se crea senzatia de stomac plin.  Care este ingrendientul secret? Semintele contin acid pinoleic, o grasime naturala polisaturata care stimuleaza puternic doi hormonii suprimatori de foame. Ambii hormoni joaca un rol esential in semnalarea catre creier a senzatiei de stomac plin, ca nu-ti mai este foame.  Intr-unul dintre studii particpantii care au consumat un extract de acid pinoleic au redus portia cu mancare cu 36%.

 

Tags:
seminte de in
mere
supa
salata
seminte de pin
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
4 Comentarii
  • oana
    1. oana 28.04.2009 11:58

    foarte tare

  • mona
    2. mona 11.05.2009 12:40

    si eu mananc mere aproape zilnic, iar dupa mere mi se face o foame groaznica...

  • cris
    3. cris 02.06.2009 11:14

    Eu consum seminte de in aproape zilnic ,dar nu stiam ca acestea potolesc foamea,stiam doar ca accelereaza metabolismul si arderea caloriilor,insa am citit ca e de preferat sa nu se consume in canditati mari pentru ca au destule calorii.

  • Laurentiu
    4. Laurentiu 23.07.2016 04:45

    Seminte de pin..nu de in :)

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare