Alimente care iti protejeaza pielea

Daca vrei sa ramai tanara si frumoasa, nu este suficient sa apelezi la tot felul de creme si masti (preferabil facute in casa). Conteaza si ce mananci. 

Ardei grasi 
 
Consumand in mod regulat ardei grasi si alte alimente bogate in vitamina C stimulezi producerea de colagen de catre organism, care iti va pastra pielea ferma si tanara. Bonus: vitamina C iti intareste si sistemul imunitar, asa ca adauga felii de ardei gras in salate si in sandwich-uri. 
 
Salate verzi 
 
Indiferent de tipul de salata verde pe care il alegi, gratie compuslui numit luteina te vei bucura de hidratarea intensa a celulelor si de daunele pe care le poate suferi pielea ta. Adauga salata verde in smoothie, salate sau tot felul de gustari. 
 
Ciuperci 
 
Acestea contin seleniu, un mineral important care iti protejeaza pielea de daunele provocate de soare. Adauga-le in mancare sau le poti consuma chiar si crude. 
 
Crustacee
 
Zincul este un alt mineral care iti intareste sistemul imunitar si care iti protejeaza celulele pielii de efecte daunatoare pe termen lung. 
 
 
Capsuni 
 
Flavonoidele si vitamina C pe care le contin capsunile sunt perfecte pentru pastrarea elasticitatii si sanatatii pielii. Partea cea mai buna este ca isi pastreaza nutrientii chiar si cand sunt congelate, deci te poti bucura de ele si in extrasezon. 
 
Seminte de floarea-soarelui 
 
Nucile si semintele sunt pline de vitamina E, care protejeaza celulele corpului si dau pielii o stralucire sanatoasa. In plus, vitamina E scade riscul de boli ale inimii. 
 
Mango 
 
Mango este plin de beta-caroten, care ajuta pielea sa se repare singura si care poate chiar ajuta la amanarea aparitiei ridurilor. In plus, iti va face pielea fina. De asemenea, si vitamina A pe care o contine mango ajuta celulele sa se regenereze. 
 
Oua
 
Ouale sunt o sursa buna de luteina care hidrateaza pielea si o mentin ferma. In plus, ajuta la productia uleiurilor naturale care fac pielea sa lumineze.
Tags:
alimente
piele
riduri
frumusete
tinerete
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare