Alimente care mentin silueta

Arunca o privire in orice librarie si vei gasi sute de carti pline cu regimuri. Diete peste diete curg in pagini nenumarate si toate promit silueta de viespe si un regim de viata sanatos. Multe insa au mesaje complet eronate si nu vorbesc despre adevaratele alimente care mentin silueta.

Nu ai nevoie de tot felul de regimuri care sa iti dea organismul peste cap. Tot ce trebuie sa faci este alegerea de a manca alimentele care ajuta metabolismul, sa ai grija la marimea portiilor si sa ai o viata activa.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Asa ca in loc sa tii nu stiu ce dieta care te chinuie, mai bine mananca ce e pe lista de alimente care mentin silueta si te vei simti mult mai bine iar corpul ti se va transforma.

Prima sugestie este ceaiul verde. Nu mai bea tot felul de lichide care promit talie de viespe. Sunt pline de indulcitori artificiali si nu fac decat sa creasca numarul de colacei. Un studiu publicat de "Journal of the American College of Nutrition" demonstreaza ca persoanele care au baut doua cani de ceai verde pe zi, timp de 8 saptamani, au pierdut in jur de 4 kilograme pana la finalul studiului.  

Daca iti place sa rontai, cumpara un kilogram de mere. Sunt o sursa bogata de fibre care contribuie nu doar la reducerea colesterolului ci si la mentinerea senzatiei de satietate.  Si migdalele se afla pe lisa alimentelor care mentin silueta. Daca ai nevoie de o gustare delicioasa, opteaza pentru o mana de migdale. Studiile arata ca femeile care mananca migdale de cel putin 2 ori pe saptamana au sanse mai mari sa isi mentina silueta decat cele care nu includ astfel de alimente in alimentatie.  Oricum sunt bogate in proteine si fibre asa ca vor reusi sa mentina senzatia de satietate de care ai atat de multa nevoie.

Trecem acum in categoria alimentelor din ocean si ne oprim, cum altfel decat la somon. E sarac in calorii, reprezinta o sursa bogata de proteine si e util in procesul de slabire, arata studiile. Chiar, voi cum il preferati? Eu il mananc cel mai des in salate, in varianta afumata.  

E foarte adevarat ca multe dintre legume sunt excelente in diete. Morcovii, telina si spanacul, sunt pline cu fibre si mentin senzatia de satietate. Rosiile au insa un plus – sunt foarte gustoase. O jumatate de rosie contine doar 43 de calorii dar e la fel de delicioasa ca o bomba de calorii.

Am incheiat lista de alimente care mentin silueta dar asteptam sa adaugati si voi ce mai stiti. Impreuna ne ajutam sa avem un regim de viata mai sanatos.  

Tags:
Alimente care mentin silueta
regim de viata sanatos
calorii
calculator de calorii
alimente sanatoase
fibre
colesterol
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare