Alimente pentru piele

Dieta este esentiala pentru o piele frumoasa. Lista cu alimente pentru piele este lunga, dar dintre acestea cateva au efecte surprinzatoare. Pentru a beneficia de aceste efecte trebuie sa le incluzi in mod constant in dieta. Constat insemnand ca aceste alimente trebuie sa faca parte din meniul tau zilnic.

       

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Seminte de in si ulei de in. Semintele de in ar trebui sa faca parte din dieta femeilor in mod obligatoriu. Comoara care se ascunde in semintele si uleiul de in se numeste acid alfa-linolenic (ALA), un concentrat structurat in jurul unor molecule de omega-3, care reprezinta esenta procesului naural de lubrifiere, care pastreaza pielea umeda si supla. Este dovedit ca un aport scazut de  ALA duce la dermatite (piele rosie, senzatie de mancarime) si la ridarea timpurie a pielii.

Pentru a provita de beneificii ai nevoie de o lingurita de seminte de in in fiecare zi sau de o lingura de ulei de in. Cu toate acestea nu consuma ulei de in sau seminte de in decat dupa ce medicul tau iti permite acest lucru.

Ardeiul rosu, dulce sau iute, rosiile si morcovii sunt cele mai bine surse de vitamina C, pentru ca aportul acestei vitamine este asociat cu o cantitate importanta de licopen in proportii ideale. Vitamina C este esentiala pentru intretinerea stratului de colagen, iar fara un strat de colagen ferm si sanatos, pielea nu poate sa fie frumoasa si ferma.

Ardeiul rosu gras, morcovii si rosiile nu trebuie sa lipeseasa din meniul zilnic, pentru ca sunt alimente pentru piele.

Femeile au nevoie, pentru as mentine sanatatea si frumusetea de proteine. Absenta proteinelor imbatraneste tesuturile. Toate sursele sanatoase de proteine pot fi considerate alimente pentru piele. Evident ca este foarte importanta susa acestor proteine. Sunt foarte bune proteinele animale si trebuie sa faca parte din dieta, dar la fel de necesare sunt si proteinele de origine vegetala. Carnea de vita slaba si carnea de pui sunt cele mai comune si folosite surse de proteine animale, dar alaturi de acestea stau si importante surse de protine vegetale.

Cele mai importante surse de proteine vegetale sunt: migdalele si alte fructe uleioase, cerealele integrale, ciupercile, soia, fasolea uscata si lintea, la care se adauga spirulina.

Mai trebuie spus ca necesarul de proteine al unei femei este situat in jurul a 50 de grame zilnic.

Acest necesar trebuie respectat zilnic, o reducere cu numai 10 la suta a aportului zilnic dand peste cap intreg metabolismul, scrie Shine

Toate aceste alimente pentru piele trebuie incluse in dieta zilnica.

Tags:
Alimente pentru piele
ingrijirea pielii
proteine
colagen
vitamina C
riduri
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare