Alimente pentru sex fierbinte

Secrete 04.12.2009 Madalina Stama

Adevar sau minciuna? Adevar! Numai daca as pronunta cu voce tare sampanie, sunt convinsa ca unii dintre voi ati zambi acum pe sub mustata. Asa cam nu este timpul pierdut ca si restul dintre voi sa creada in puterea alimentelor de a “repera” ce se…credea stricat.

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Si-atunci, de ce sa nu apelam la alimentelor, atata vreme cat putem? De ce e musai sa ne ducem la doctor daca problema nu este una grava. Ok, s-a intamplat intr-o seara sa nu ai chef, asta nu inseamna ca vine apocalipsa, poate doar daca acest episod se repeta seara de seara. Ca sa nu mai pierzi vremea aiurea, schimba ceva in dieta ta. Renunta la alimentele nesanatoase, sarace in nutrienti si foloseste-te din cand in cand de afrodisiace.

 


Scoicile

Unii sunt innebuniti la propriu dupa aroma scocilor, in timp ce altii faci cruci si scuipa-n san ca ei nu au mai pomenit sa manance asa ceva. Cert este ca aceste moluste sunt delicatese (eu una, mai aman degustarea lor). Mai sunt recomandate gratie puterii de a imbuntatii viata sexuala. Si ca sa mergem pe aceeasi linie, la fel de bune sunt si sardinele, somonul. De ce? Nu este evident? Aceste alimente sunt bogate in grasimi sanatoase (mononesaturate) numite omega 3. Dar, nu acesta este motivul datorita caruia viata ta sexuala poate fi mai buna consumand scoici. De fapt acestea sunt bogate in zinc, care stimuleaza productia de testosteron.
 

 

Sampanie
Roza, aurie, cu bule ce-ti gadila limba, sampania ramane mereu asul din maneca. As pe care ar trebui sa-l scoti de fiecare data cand jucaria da semne de oboseala. Sampania primeste laude din partea tuturor. Si asta pentru ca un pahar cu vin pe zi scade nivelul colesterolului, dar si riscului de formare a cheagurilor de sange in artere. Si pe langa acest aspect, alcoolul, mai ales sampania poate imbunatati viata sexuala. Iar unu-doua pahare cu sampanie vor reduce inhibitiile, scotandu-te basma curata cand partenera te acuza ca este numai vina ta pentru ca merge prost relatia.

 

Seminte de pin
Stiu ca pare ciudat, pentru ca nu ai mai mancat pana acum asa ceva, dar niciodata nu-i prea tarziu, nu? Si de ce e musai sa ma crezi ca aceste seminte te pot ajuta in problema pe care o ai? Pentru ca acestea au mai multe proteine decat orice alte seminte? Ceea ce este grozav. Iar grasimile mononesaturate, zincul si alti nutrienti influenteaza performantele (vorbesc de cele de sub cearceaf).

 

Condimentele
Banuiesc ca te asteptai sa-ti vorbesc de condimente, nu? Dupa sloganul: Condimenteaza-ti viata!”, iata ca aceste alimente sunt capabile de multe. Despre ardeii iuti si ghimbirul se stie ca stimuleaza circulatia, in timp ce piperul cayenne, curry si cucurma ridica temperatura corpului. Daca te-ai incalzit deja, iti recomand sa bei un pahar cu apa…rece. Aroma acestor alimente care-ti “ard” la propriu limba, te ajuta sa fii autorul unor nopti fierbinti. Asa ca, baga la ciorba de fasole si un ardei iute.

 

Ciocolata
Cum era posibil sa vorbesc despre sampanie si sa omit ciocolata? Ar fi fost o barbarie. Dulce, amara, alba, neagra, simpla sau cu arome, ramane mereu un deliciu pentru care merita sa-ti lingi degetele…unul cate unul. Asa ca, nu strica sa-ti faci aprovizionarea cu ciocolata ca de fiecare data cand simti ca nu mai poti sa te mai indulcesti cu un cub de ciocolata. Recomandata gratie efectului de calmare, prin stimularea secretiei de serotonina, ciocolata mai ridica ceva…nivelul de feniltilamina, care produce schimbari in ceea ce priveste tensiunea sangelui si glicemia, conducand la senzatia de excitare. 

Tags:
ciocolata
sampanie
scoici
somon
sardine
seminte de pin
condimente
alimente pentru sex
viata sexuala
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare