Alimentele pe care n-ar trebui sa le mai reincalzesti

Cand ti-a ramas mancare, de multe ori o incalzesti mai tarziu sau a doua zi, ca doar n-o s-o arunci. Aceasta tactica, in cazul unor alimente, poate costa sanatatea familiei tale. 

Atunci cand iti ramane mancare si vrei sa o reincalzesti, ai grija ca alimentele sa nu faca parte din lista de mai jos: 
 
Legume radacinoase si cu frunze 
 
Dintre acestea fac parte spanacul, telina si salata verde, care sunt bogate in nitrati, care sunt benefici pentru organism. Atunci cand incalzesti aceste legume, nitratii devin nitriti, care apoi se transforma in nitrozamine, acestea sunt cunoscute ca fiind cancerigene.
 
Oua si pui 
 
E ok sa incalzesti mancarea ce are in componenta oua, dar nu oul care a fost fiert sau facut omleta. Acesta poate deveni toxic daca il expui la temperaturi mari, mai ales dupa ce l-ai gatit o data. 
 
Pe de alta parte, proteinele din pui se vor schimba in contact cu o temperatura mare si iti vor cauza probleme digestive. Daca ti-a ramas pui de la cina, nu-l arunca, dar nici nu-l incalzi. Mananca-l rece sau incalzeste-l la o temperatura foarte mica. 
 
 
Cartofi 
 
Cartofii au foarte multe beneficii pentru sanatate, dar valoarea lor nutritionala scade in mod semnificativ cand ii mananci a doua sau a treia zi. Nu incalzi cartofii, caci acestia devin toxici si pot cauza serioase intoxicatii alimentare
 
Ciuperci 
 
Acestea sunt pline de vitamine si minerale, dar daca nu le mananci imediat dupa ce le prepari primesc un mare "Nu" cand vine vorba despre reincalzit. Daca totusi le incalzesti, riscul este de a te alege cu probleme digestive grave.
 
Foto: Hepta
Tags:
alimente
toxic
incalzit
oua
pui
indigestie
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare