Antrenament Tabata: 4 exercitii care ard multe calorii si cresc conditia fizica

Fitness 12.05.2017 Livia Caled
Cu siguranta ai mai auzit pana acum de antrenamentul Tabata, un program de tonifiere si slabire care consta in reprize de 20 de secunde de exercitii fizice urmate de cate o pauza de 10 secunde, timp de 4 minute.
 
Antrenamentul Tabata a fost inventat de profesorul japonez Izumi Tabata impreuna cu o echipa de cercetatori de la Institutul National de Fitness si Sport din Tokyo. La studiul de la care a luat nastere antrenamentul Tabata au participat doua echipe de sportivi.
 
Prima echipa a executat o ora pe zi, timp de 5 zile pe saptamana, pe o perioada de 6 saptamani, exercitii usoare, a doua echipa a executat 4 minute si 20 de secunde pe zi, pe aceeasi perioada, exercitii care necesitau un efort fizic intens. Grupul care a executat exercitii usoare, nu a avut cine stie ce imbunatatiri remarcabile in ceea ce priveste tonifierea masei musculare, insa grupul care a executat exercitii grele si-a imbunatatit conditia fizica, dar si masa musculara, cu 28% mai mult decat primul grup.
 
O alta concluzie a studiului coordonat de Tabata a fost aceea ca o sesiune de 4 minute de exercitii intense arde tot atatea calorii ca o sesiune de 60 de minute de exercitii moderate ca efort.
 
 
Iata mai jos 4 exercitii Tabata pe care sa le faci de 5 ori pe saptamana:
 
Nu uita, 20 de secunde faci exercitiul, 10 secunde iei pauza. Fiecare exercitiu trebuie facut timp de un minut (20 minute exercitiul - 10 pauza - 20 minute exercitiul - 10 pauza).
 
Exercitiul 1
 
Stai pe spate si balanseaza picioarele. Alterneaza miscarea cu forfecari. Ca sa iti fie mai simplu repeta schema urmatoare: 10 secunde balansare - 10 secunde forfecari - 10 secunde pauza - 10 secunde balansare - 10 secunde forfecari - 10 secunde pauza.
 
 
Exercitiul 2
 
Stai sprijinita in brate si fa o miscare ca de "catarare" sau "alergare". Adu genunchiul in fata, apoi repeta miscarea pentru celalalt picior. Ca sa iti faci o idee mai clara cum se face exercitiul, intraaici.
 
 
Exercitiul 3
 
Acest exercitiu este o variatie de la flotarile clasice. Sprijina-te pe brate, apoi lasa-te spre sol si adu un genunchi spre cot, ca in poza de mai jos. Repeta miscarea si pentru celalalt picior.
 
 
Exercitiul 4
 
Deja te-ai obisnuit cu acest exercitiu, nu? Exercitiul Plank este unul dintre cele mai eficiente exercitii cand vine vorba de arderea caloriilor. Tot ce trebuie sa faci este sa stai in pozitia "scandura" timp de 20 de secunde, apoi sa iei pauza 10 secunde si sa repeti exercitiul inca o data.
 
 
 
Nu pare prea greu, nu?
 
 
Sursa foto: fitnessplus.com.ua.
 
Tags:
slabire
tonifiere
antrenament tabata
tabata
exercitii
conditie fizica
exercitii care ard calorii
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare