Ardei umpluti cu ciuperci si dovleac

Imi place sa profit intotdeauna de legumele de sezon. Este mai ieftin si mult mai sanatos. Piata este plina acum de dovleci, ardei si alte bunatati pe care le putem transforma in gustari delicioase, pline de savoare, gust si vitamine. Avem nevoie doar de imaginatie si chef de gatit. Cum noi avem mereu si una si alta am facut: ardei umpluti cu ciuperci si dovleac. Cum? Iata:

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Ca sa faci rdei umpluti cu ciuperci si dovleac ai nevoie de o jumatate de dovleac mic de toamna (circa 150 de grame ) - sau o felie dintr-unul mare, ardei gras pentru umplut, cat incape, 200 de grame de ciuperci champignon proaspete, 3-4 feliute de ghimbir (merge de minune cu dovleacul),  doua linguri de ulei de masline extravirgin, sare si piper dupa gust, putin patrunjel verde pentru decor.

Dovleacul se curata de coaja si se taie cubulete mici. Intr-o tigaie, se pune putin ulei de masline si se soteaza dovleacul pana cand se inmoaie putin si se caramelizeaza. Se adauga ciupercile taiate felii si ghimbirul felii foarte subtiri. Se mai lasa 2-3 minute. Se asezoneaza cu sare si piper.

Ardeii se taie in jumatate si se curata de seminte. Se umplu cu amestecul de dovleac si ciuperci. Se stropesc cu putin ulei de masline si se dau la cuptor pentru 10 minute la 170 de grade Celsius. Se servesc imediat cu patrunjel proaspat deasupra.

Rasfoieste colectia de retete cu dovleac.

100 de g de ardei umpluti cu ciuperci si dovleac contin: 47 calorii,  2 g proteine, 0,2 g lipide, 7 g carbohidrati.

Pofta buna!

Tags:
Ardei umpluti cu ciuperci si dovleac
dovleac
ciuperci
retete de toamna
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare