Aroma de migdale

Bunica avea un migdal in curte. Nu mi-l aduc aminte inflorit, dar nu pot uita migdalele. Bunica rumenea migdalele usor in cuptor, timp in care arunca de vreo doua ori, peste ele, cateva linguri sirop gros de zahar. Nu ma mai puteam opri din rontait. Calde, crocante si lipicioase de la zahar. Dar ceea ce mi-a ramas intaparit in minte este aroma de migdale.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Din cauza asta, probabil, am o adevarata slabiciune pentru semintele lunguiete si aramii, usor amarui, de asta aroma de migdale ma duce, instantaneu, in anii copilariei.

Cred ca cele mai bune prajituri de casa sunt cele care contin faina de migdale, iar daca nu am faina de migdale, nu pot sa nu adaug un strop de esenta de migdale in parjituri.  Ceea ce este uluitor este ca migdalele isi pastreaza aroma, fie ca sunt rumenite, fie ca sunt puse in prajituri sau in salate. Ce poate sa fie mai bun decat o mana de fulgi de migdale aruncati intr-o salata proapata si verde sau peste buchetelel de broccoli inabusite.

Foarte bogate in proteine migdalele sunt si o sursa importanta de fibre, combinatie care face din migdale un adevatat medicament care previne bolile cardiovasculare si diabetul. In 30 de grame de migdale sunt sase grame de proteine, ceea ce reprezinta un record absolut in materie.

Migdalele contin un amestec de minerale despre care se poate spune ca este ideal. Bogate in calciu, potasiu, magneziu si mangan, migdalele sunt un tonic pentru oase si articulatii. La toate acestea se mai adauga si cupru, fier si zinc in cantitati importante.

Migdalele sunt o excelenta sursa de vitamina E, unul dintre cei mai eficienti antioxidanti, dar si acid folic, la care se adauga alte fitochimicale rare care impreuna cresc rezistenta organismului impotriva diferitelor forme de cancer si nu numai.

Dar, cel putin pentru mine, senzationala este aroma suava de migdale, care tranforma orice produs cosmetic intr-un rasfat. Cel mai bine aroma sa pastreaza in uleiul de migdale. Uleiul de migdale face parte din cele mai speciale si binefacatoare uleiuri pe care le poti folosi pentru ingrijirea ta. Uleiul este limpede, usor galbui, si are o uluitoare aroma de migdale. Este recomandat pentru masaj facial si corporal si mai ales pentru pielea deshidratata si tenul uscat. Uleiul de migdale este recomandat si pentru ingrijirea pielii bebelusilor si a femeilor gravide, avand o mare putere de hidratare si fiind foarte asemanator ca structura cu grasimea naturala a pielii, scrie whfood.

De remarcat este faptul ca aroma de migdale ramane impregnata in piele pentru multa vreme si, intreb si eu,  cui nu-i plac migdalele? 

Tags:
Aroma de migdale
migdale
ulei de migdale
proteine
vitamine
aromele lumii
lifestyle
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
4 Comentarii
  • hamiela
    1. hamiela 13.02.2012 16:45

    aroma de migdale ramane impregnata in piele mult timp si de aceea este ideala ca si baza de parfum

  • popa_gabriela1990
    2. popa_gabriela1990 14.02.2012 09:39

    Aroma de migdale ramane impregnata mult timp pe piele

  • Lavinia_F
    3. Lavinia_F 14.02.2012 17:37

    Aroma de migdale ramane impregnata in piele pentru multa vreme fiind foarte folositoare in industria parfumurilor.

  • ovidiu81
    4. ovidiu81 29.02.2012 21:49

    am 30 de anii,cu 60 kg si vreau sa stiu cum ma pot ingrasa f repede,fiindca nu stiu ce as mai putea incerca,va multumesc

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare