Arsurile stomacale

Care sa fi totusi cauza pentru acest disconfort? Cauzele posibile sunt: obezitatea, sarcina avansata, excesul alimentar si hernia hiatala. De ce gust acid, ca doar nu am mancat acid? Nu. Insa, acidul din stomac inainteaza spre esofag si, astfel apare arsura aceea neplacuta, din capul pieptului.

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Alimentatie
Ce-ar fi de facut ca sa nu va mai supere? Sa mancati cu bun-simt. Adica, moderatia sa fie cuvantul-cheie. Si totusi, nu exista alimente nocive? Sigur ca exista. Alcoolul, nicotina si cafeina dauneaza. Deci, abandonand aceste vicii scapati si de disconfortul generat de indigestia acida. Este bine sa nu exagerati cu portiile si sa stati departe pe cat posibil de alimente iritante: ardei iuti, muraturi, ceapa, fructe acre, curry fierbinte sau alimente excesiv de prajite.

 

Daca hernia hiatala va supara, mancati putin si des (de exemplu cinci mese pe zi). Aceeasi regula se aplica si in cazul gravidelor, a carora sarcini au evoluat. Ce-ati mai putea face? Sa condimentati mancarea cu: ulm, ghimbir, fenicul, menta si marar. Ce-s cu plantele acestea? Plantele, precizate mai devreme, ajuta digestia. Un alt mic truc care v-ar putea ajuta digestia este servirea dupa-masa a unui pahar cu ceai de menta.

 

Nalba-mare si ulmul calmeaza arsurile stomacale. Aceste ierburi se pot lua si sub forma de capsule cu 200 de mg, inainte de masa. De asemenea, ceaiul de papadie, trifoistea, tintaura si cretusca sunt folositoare. Un alt ceai calmant este acela preparat dintr-o lingurita cu praf de scortisoara de ulm cu putina apa, peste care se adauga infuzie fierbinte de musetel. Acest ceai va va lua durerea cu mana, dar esentialul este sa-l beti inainte de masa.

 

Aromaterapie

Si, pentru ca v-am obisnuit sa va prezentam remedii din aromaterapie pentru diverse afectiuni, continuam pe acelasi fir. Asa ca, pentru a potoli arsurile stomacale, folositi ulei de: fenicul, menta piperata, piper negru, musetel si ghimbir. Masajul, ca de altfel si compresele calde calmeaza si hidrateaza. In plus, in jur va pluti o aroma placuta, care va relaxeaza si destinde. Doar acesta este rolul uleiurilor esentiale, nu? Aveti un remediu, numai de voi stiut, pentru arsurile stomacale? Daca da, impartasiti-l.

Tags:
arsuri stomacale
ceaiuri
aromaterapie
alimente iritante
indigestie acida
obezitate
sarcine
exces alimentar
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare