Grapefruit

Multi oameni inca prefera grapefruiturile galbene, in detrimentul celor roz, insa acestea din urma sunt considerate a avea activitate antioxidanta mai puternica. Chiar si gustul fructelor roz este considerat mai placut decat al celor galbene, insa acest lucru e cu siguranta un atribut subiectiv.


PROPRIETATILE DE BAZA

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!


Ca si in cazul lamaiei sau a portocalei, vitamina C are cel mai important aport si in grapefruit. Si cum sezonul rece este in toi, consumul de grapefruit ajuta la lupta impotriva racelilor sau a gripelor. Fibrele dintr-un fruct de grapefruit ajuta la reducerea  nivelului colesterolului si previn foarte eficient ateroscleroza sau astmul.


Grapefruitul de culoare roz contine o cantitate sporita de lycopen, cel care da si culoarea, de altfel, si care este un puternic antioxidant, cu un rol important in lupta impotriva radicalilor liberi de oxigen care pot deteriora celulele umane. Consumul asociat de grapefruit roz si de ceai verde reduce sensibil riscul dobandirii cancerului de prostata la barbati.


Alte efecte pozitive ale consumul de grapefruit sunt: scaderea nivelul de insulina - care regleaza nivelul zaharului din sange si metabolismul lipidelor, previne acumularea de pietre la rinichi, previne dobandirea cancerului de colon, detoxifica ficatul, repara ADN-ul in celulele afectate de cancer, scade sansele aparitiei cancerului de san la femei in perioada post-menopauza.


In fine, e bine de stiu ca sucul proaspat si natural din grapefruitul roz este considerat cel mai sanatos suc de fructe, chiar in comparatie cu cele de portocala, ananas, struguri sau mere. Sucul de grapefruit roz furnizeaz? cele mai multe vitamine, printre care potasiu, acid folic, thiamin? sau magneziu.


Continut caloric: 30 la 100 de grame de pulpa de grapefruit.


CELE MAI UTILE INTREBUINTARI CULINARE


Grapefruitul se consuma proaspat, dupa ce i s-a curatat coaja. Pentru a scapa de gustul amar, este recomandata sa se curete si pielita subtire care acopera pulpa. Sucul obtinut din presarea pulpei este recomandat pentru consumul matinal, inainte de inceperea micului dejun.


Doriti o salata cu tenta tropicala? Nimic mai simplu: taiati cateva felii de grapefruit roz, apoi puneti-le pe frunze de salata, alaturi de creveti decorticati si de bucati de avocado proaspat. Veti fi uimiti de gustul general al acestui fel usor de mancare.

Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Aboneaza-te la RSS
1 Comentarii
  • roxana
    1. roxana 22.02.2011 02:12

    suna foarte bine si sigur o sa incerc si eu . mersi mult.

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare