Capsunile

PROPRIETATILE DE BAZA

Capsunile sunt o importanta sursa de vitamina C, mangan, fibre, iod, potasiu, acid folic, vitaminele B2,5 si 6, magneziu, cupru. Mai presus de toate insa, fitonutrientii prezenti in capsuni reprezinta adevarata comoara oferita de aceste savuroase mici fructe. Prin urmare, potentialul antioxidant reliefat in urma consumului regulat de caspuni trebuie luat in seama.

Despre capsuni se mai spune ca sunt anticancerigene, lucru revelat in urma mai multor studii efectuate timp de mai multi ani in Statele Unite. Nu-i asa ca mama fiecaruia dintre noi ne-a spus, atunci cand eram mici, ca daca vom consuma morcovi vom vedea bine? Asta trebuie sa aflam acum si despre consumul de capsuni, care previne degradarea vederii.

Alte efecte pozitive au fost observate in tratarea afectiunilor hepatice.

Calorii: 37 la 100 de grame.

ATENTIE CE CUMPARATI DIN MAGAZINE


Capsunile sunt considerate ca facand parte din categoria celor mai perisabile fructe. Mare atentie deci, trebuie cumparate cu gandul ca vor fi consumate in maximum 3 zile. Cand alegeti capsunile, aveti grija nu numai ca ele in sine sa aiba culoare proaspata, dar si caciulita verde, mica frunzulita de deasupra, sa fie verde deschis si sa aiba aspect proaspat.

Daca le cumparati la cutie de plastic, verificati sa nu fie foarte ingramadite, acest lucru inseamna ca deja se afla in proces de perisare. Acasa, trebuie sa le tineti la frigider pentru maximum doua zile, iar daca le tineti la temperatura camerei trebuie consumate in maximum o zi. Evitati sa le tineti sub raze de soare.

Daca le congelati, aveti grija sa le stropiti cu cateva picaturi de lamaie. Acest lucru le va ajuta sa-si pastreze culoarea rosie timp de un an de zile.

Din pacate si capsunile sunt crescute cu pesticide, asa ca daca stiti ca aveti un ficat mai sensibil, incercati sa cumparati doar capsuni despre care stiti ca au fost crescute ecologic.

CELE MAI UTILE INTREBUINTARI CULINARE


Capsunile se folosesc intr-o gama larga de preparate care apartin, in majoritate, deserturilor. Nu-i asa ca deja stiati de extrem de deliciosul desert facut prin amestecarea de capsuni, lapte si miere, facut cu ajutorul shakerului si apoi racit la frigider timp de 20 de minute?

Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare