De ce avem nevoie de potasiu

Acest articol este dedicat importantei potasiului din dieta de zi cu zi, cu alte cuvinte de ce avem nevoie de el, ce afectiuni trateaza si ce rol joaca in slabit.

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Ce este potasiul?
Potasiu reprezinta un mineral esential si electrolit, care este stocat in celulele din organism.
De ce este un mineral esential in mentinerea sanatatii? Pentru ca acesta ajuta in: construirea masei musculare; prevenirea retentiei de fluide in exces; mentinerea unei balante sanatoase a electrolitilor; optimizarea functilor nervoase; eliberarea energiei din proteine, grasimi si carbohidrati; stabilizarea tensiunii sangelui. In plus, ajuta inima si rinichii sa functioneze normal.

 

De ce avem nevoie de potasiu?

Incluzand in dieta o cantitate suficienta de potasiu putem slabi mult mai usor si asta pentru ca potasiu detine multe proprietati cu rol protectiv, ajutand astfel organismul sa lupte impotriva unor boli periculoase.
Haide, sa aruncam o privire asupra felului in care potasiu ajuta organismul sa piarda in greutate, dar si maniera in care acesta ne protejeaza de boli.

 

Potasiu si pierderea in greutate
Asa cum mentionam mai sus, acesta ajuta organismul in construirea masei musculare, muschii functioneaza asa cum trebuie. In plus, potasiu ajuta la transformarea alimentelor in energie si este important pentru toti aceia dintre noi care au probleme cu greutatea.
Cu cat masa musculara creste cu atat sunt arse multe calorii, si atunci odata ce muschii devin tot mai puternici, implicit apare si efectul: arderea caloriilor si pierderea din surplusul de grasimi.
Practic potasiu ne transforma organismul intr-o “masina de ars calorii”.
Ne furnizeaza energia de care avem mare nevoie, ajutand muschii sa functioneze corect, mentinand o balanta a electrolitilor.

 

Corelat cu exercitiile fizice potasiu ajuta in slabire, dovedindu-se astfel un aliat de nadejde pentru toate acele persoane care se straduiesc sa slabeasca si nu pot. Pentru ca potasiu este eliminat din corp prin transpiratie, de pe urma efortului depus in timpul exercitiilor fizice, este nevoie ca acesta sa fie inlocuit.
Asa cum se observa, potasiu joaca un rol important in practicarea exercitiilor de zi cu zi, in obtinerea rezultatelor pe termen lung si imbunatatirea starii de sanatate, toti aceia care au obiective clare in ceea ce priveste ajustarea greutatii corporale, trebuie sa includa in dieta cantitatea necesara de potasiu.

 

Prevenirea afectiunilor
Se estimeaza ca australienii consuma de doua ori mai multa sare decat avem nevoie zilnic. Dietele care sunt bogate in sodiu sunt periculoase, crescand astfel riscul aparitiei unor probleme serioase de sanatate, care sunt cauzate de excesul de grasime, din corp.
Impreuna cu riscurile asociate dietelor bogate in sodiu, marea majoritate a problemelor serioase include: insuficienta cardiaca, probleme ale rinichilor, pietre la rinichi, infarct, cancer gastric, osteoporoza, retentie de lichide si anumite forme de astm.

 

Tags:
mineral esential
electrolit
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare