Descopera ce dieta trebuie sa adopti daca suferi de astm!

Astmul care se declanseaza in copilarie este rezultatul unei alergii, iar simptomele pot fi accentuate de numerosi factori, incluzand alimentatia si aerul poluat. De obicei astmul la copii apare numai daca in familia respectiva au mai existat antecedente, doi din trei copii dezvolta astm la maturitate. Cu toate ca nu exista o cauza si un tratament pentru astm, procentajul persoanelor care sufera de astm este de 5 ori mai mare in tarile dezvoltate.

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Exista teorii care fac o asociere intre acest dezechilibru de respiratie  si gradul ridicat de poluare, consumul de alimente cu chimicale si praful din camin. Astmul care apare la adulti nu este o reactie alergica la una din situatiile din mediul inconjurator, dar este accentuat de schimbari fizice din organism, asa cum este bronsita.

 

Identifica alimentele pe care trebuie sa le elimini din dieta
Identificarea alimentelor care accentueaza simptomele de astm se poate dovedi o grea incercare. Un pas important  este mentinerea unui jurnal cu obiceiurile tale alimentare pentru a putea depista acele alimente care au fost servite inainte de criza de astm. Alimente care creeaza probleme persoanele ce sufera de astm sunt: faina, drojdia de bere, nucile, laptele de vaca, cafeina (din ciocolata, cafea, cola, ceai), ouale si vinul rosu.

 

Exista studii recente care scot la iveala faptul ca un consum ridicat de grasimi polinesaturate din margarina poate creste riscul  de astm la unele persoane.
La acestea se mai adauga: berea, fructele confiate, cartofii procesati, crevetii, faina alba rafinata si prajiturile. De ce? Pentru ca aceste alimente agraveaza problemele respiratorii in special astmul.

 

Aditivii alimentari pe care trebuie sa-i reduci
Unii copii care sufera de astm manifesta reactii extreme la multi coloranti alimentari artificiali, arome si conservanti. Aditivii care inregistreaza cele mai multe probleme la acele persoane care sufera de astm sunt: glutamatul monosodic, dioxidul de sulf, sare, nitriti etc.

 

Alimente permise in cadrul dietei
Alimentele bogate in antioxidanti si betacaroten pot fi benefice prin reducerea atacurilor de astm, gratie abilitatii sale de a neutraliza actiunea radicalilor liberi, protejandu-se astfel plamanii. Astfel includerea a cat mai multor alimente de acest gen in dieta, in special fructe si legume intens colorate (caise, piersici, morcovi, ardei), legume verzi (spanac), alimente bogate in vitamina C (portocale, grapefruit, kiwi si rosii) si alimente bogate in vitamina E (ulei din germeni de grau).

 

Tags:
astm
aditivi alimentari
poluare
legume verzi
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
1 Comentarii
  • mirea ionut
    1. mirea ionut 03.07.2010 00:01

    Asmul se poate vindeca,MAMA mea face un medicament care este foarte vechi din strabuni; a vindecat foarte multa lume,pentru mai multe informati sunati la 0765035344 sau 0243266623..,mirea maria jud ialomita orasul AMARA...suna si nu o sa regreti,,FOARTE MULTA LUME SUFERA DE ASM:

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare