Salata de cruditati

Probabil ca era super-tratat cu tot felul de consrvanti si chimicale. Ce sa fac cu el? Nu prea mi-a venit sa il mananc... parca era de plastic. Dar cum sa arunc frumusete de mar? M-am gandit, m-am uitat in frigider si mi-am zis ca ar trebui sa fac totusi ceva cu el. aas ca am hotarat sa fac o salata de cruditati. Aveam niste morcovi, varza si telina cumparate din piata, si suta la suta romanesti si ecologice. Mi-am zis ca ar fi o combinatie buna si parca ingredientele suta la suta romanesti ar mai spala din pacatele marului perfect. A iesit o salata minunata pe care insa va sfatuiesc sa o preparati cu mere autohtone, mult mai gustoase si mai sanatoase. 

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 

Ingrediente:

1 mar mare (2-3 mai mici)

1 morcov mare

jumatate dintr-o varza dulce mica (optional)

jumatate de radacina de telina

jumatate de pahar cu apa

1 lingura zahar

jumatate de lamaie

1 lingurita rasa de sare

2 lingurite ulei de masline

piper dupa gust 

Prima data preparam dressing-ul din jumatatea de pahar cu apa, zaharul, sarea, zeama de la lamaie si uleiul de masline. Il amestecam bine pana se topesc toate granulele de sare si zahar. Adaugam piper dupa gust. 

 

 

Varza o taiem julien, cat de subtire putem. Marul, morcovul si telina le spalam, le curatam si le dam pe razatoarea mare. Marul va fi ultimul razuit pentru ca este cel care se oxideaza cel mai repede. Asta in cazul in care marul este ecologic, pentru ca in cazul marului meu nu a fost nici o problema. Merele astea perfecte pot fi tinute fara coaja chiar si cateva ore  si tot nu se oxideaza. Si asta nu cred ca este un lucru bun. 

Amestecam toate legumele si marul si adaugam dressing-ul. Amestecam bine. Pastram salata la frigider pentru cel putin jumatate de ora inainte de a o servi.  

100 de grame de salata de cruditati contine: 34,2 calorii, 0,2 grame lipide, 0,8 grame proteine, 7,1 gr. carbohidrati 

Pofta buna! 

Tips: daca apa cu care faceti dressing-ul este putin calduta, zaharul si sarea se vor topi mai usor.

 

Tags:
mere
morcovi
telina
salata de cruditati
varza
apa
zahar
lamaie
ulei de masline
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
3 Comentarii
  • mihai
    1. mihai 03.02.2010 12:49

    mai baieti ,sunteti tari.foarte tari... prima data cand deschid asa ceva,o pagina cu bucatarie adevarata.... sunt singur ,sunt student si imi fac singur de mancare.mi am dorit din tot deauna sa cer sfatul unui bucatar profesionist ,cu multa imaginatie si cu respect fata de sanatate... sper sa fiu inteles bine... ma bucur sincer ca v am gasit ,sunteti senzationali , s o tineti tot asa... ps.sunt student la medicina.am toata stima pentu oamenii care si ajuta semenii,pentu cei care vor sa faca ceva si pentru altii , nu numai pentru ei... succes ! tot respectul unui dr. in devenire...

  • Draghia Margareta
    2. Draghia Margareta 08.03.2010 01:21

    Sunt de acord cu Mihai,pentru ca eu de mult caut retete pentru diete si este adevarat ca azi am deschis prima data site-ul vostru si cum spuneam la o reteta anterioara incepe sa-mi placadin ce ince mai mult,pentru ca desi eu sunt o bucatareasa cu diploma,am terminat chimia alimentara la Galati si mai stiu ce trebuie sa gatesti ca sa traiesti sanatos asemenea bucate sunt minunate pentru un regim de dieta echilibrat.

  • mihai
    3. mihai 08.03.2010 07:55

    Asta este,as vrea sa gandeasca macar o parte din tinerii din Romania sa manance sanatos.Mare pacat, avem o viata asa de scurta si aia ne o inbuibam cu tot felul de prosti care ne o SCURTEAZA. fratilor mancati sanatos 2 saptamani,8 zile,5... ,o sa vedeti ce bine o sa va simtiti!!! organismul uman e ce a mai perfecta masina posibila. sa va dau 1 exemplu. daca oricare dintre d-tra ar avea o masina scumpa,de vre o 950000.euro,v ati permite sa o alimentati cu ce a mai proasta benzina de pe piata?? a ti baga cel mai rau ulei posibil? i ati pune o baterie uzata? nu cred,raspunsul fiecaruia ar fi NEGATIV, NUUU!!! ei fratilor,dar organismul vostru cati EURO COSTA??!! ciao, si multa sanatate!

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare