Dieta pentru mamele care alapteaza

Ca sa zic asa, natura e foarte iertatoare. Laptele de mama e astfel proiectat incat sa sustina bebelusul chiar si pe timpuri de foamete si lipsuri. O dieta saracacioasa va afecta mai degraba mama, insa nu si pe copilul sau.  

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Multe femei doresc sa intarce sau aleg sa nu alapteze deloc pentru ca le lipseste cafeaua sau vor sa bea cate un pahar cu vin ori pur si simplu pentru ca le displace cumplit sa stea tot timpul cu ochii pe ce baga-n gura. Ei, ca sa vezi, poti bea bauturi care contin cafeina (in cantitati moderate), poti bea cate ceva alcoolizat din cand in cand, poti manca absolut ce vrei tu si bebe tot va beneficia la maxim de alimentul cel mai adecvat lui si, odata cu el, de protectie contra bolilor – adica de laptele de mama.  

 

In toata lumea exista milioane de femei care consuma aproape 100% orez sau sorg sau vreo alta cereala exotica si, pe langa ele, niste cantitati insignifiante de legume, carne doar ocazional. Ei bine, aceste femei au laptele la fel de bun din punct de vedere calitativ cu al unei mame care are o dieta variata.  

 

Asta nu inseamna, desigur, ca mamele nu trebuie sa aiba diete echilibrate. Este chiar indicat, pentru ca veti fi cu atat mai sanatoase cu cat mancati mai sanatos. Orice om trebuie sa consume hrana cat mai variata si cat mai aproape de forma ei naturala. Asta nu inseamna, pentru majoritatea celor care fac asta, ca fac lapte mai bun, nu? Desi e total nerecomandat, o mama care alapteaza poate avea o dieta compusa integral din junk food. Cu siguramta nu va inflori, dar nici copilul nu va suferi de pe urma acestei diete defectuoase. Din contra, el va primi in continuare toti nutrientii de care are nevoie.  

 

Ce trebuie sa mancam sa facem lapte mult? Intreaba multe mamici la inceput de drum. Pai foarte simplu: orice, cu conditia sa puneti copilul la san cat mai des. Cu cat suge mai des, cu atat veti avea mai mult laptic.

 

Rar, ce-i drept, faptul ca mama nu bea suficiente lichide sau nu consuma destule calorii poate avea influente nedorite asupra lactatiei.  

In ce priveste numarul de calorii, e suficient sa-ti asculti corpul si sa mananci cand simti nevoia. De obicei, cam asta ai de facut ca sa fii sigura ca ingurgitezi suficiente calorii. Nu e necesara numrarea caloriilor decat in cazul mamelor care chiar au o problema in a-si mentine o greutate normala. O dieta drastica poate influenta in rau cantitatea de lapte, insa o dieta usoara nu va face probleme.  

Tags:
alaptare
lapte de mama
alaptat sanatos
alimente care stimuleaza lactatia
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
  • Alaptarea stimuleaza nivelul intelectual Experiente

    Alaptarea stimuleaza nivelul intelectual

    31.07.2013

    Pentru ca tot incepe saptamana internationala a alaptarii pe 1 august, am incercat sa gasim cateva beneficii ale hranirii cu lapte matern a bebelusului in detrimentul laptelui praf. Ce am aflat? Am...

    mai mult
  • Sparanghel minunat Alimentul saptamanii

    Sparanghel minunat

    04.06.2013

    Sparanghelul este mai putin consumat in Romania, in primul rand din cauza ca nu este o leguma ieftina ci una de lux, dar si pentru ca gustul de sparanghel este greu de adoptat si placut atunci cand...

    mai mult
  • Putine romance isi alapteaza copiii Alimentatie

    Putine romance isi alapteaza copiii

    02.08.2011

    Spre comparatie, urmatoarea cea mai mica rata de alaptare exclusiva din Europa este de 53% in Irlanda. In tarile nordice rata alaptarii exclusive se cifreaza in jurul valorilor de 89-94%. In...

    mai mult
  • Cum slabesti dupa sarcina News

    Cum slabesti dupa sarcina

    11.05.2011

    Afla de la "bebelusa Oana" de la Cronica Carcotasilor. Prezentatoarea tv a povestit pentru Gandul ca a renuntat la fainoase, condimente picante si la grasimi Douasprezece kilograme a...

    mai mult
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare