Crazy Good Raw - cand crud egal gustos

Dietetik: Vorbiti cu atat de mult entuziasm despre raw-food pe blogul vostru Crazy Good Raw,  incat mai ca-mi vine sa adopt si eu modul asta de viata. Imi dau insa seama ca mi se astern numeroase obstacole in cale. Cum ati devenit voi adepti raw-food ?

 ''
Ana Ghica: Eu am devenit vegana dupa ce am citit cartea lui Allen Carr "The Easyweight to Lose Weight",  anul trecut. M-a convins fara drept de apel, insa nu m-am informat suficient de mult si, dupa ca am inceput acest mod de viata,  nu ma simteam stralucit. 
 
Asa ca dupa 3 luni am revenit la dieta normala, care includea carne si lactate, ramanand insa cu sentimentul unei "neimpliniri" la nivel de alimentatie. Apoi, in februarie anul acesta am descoperit primele bloguri in romana despre raw food, scrise de cateva persoane cu experienta in domeniu. 
 
De exemplu, Ligia Pop fusese chiar in America la Hypocrates Institute - o Mecca a raw foodismului - si genera o gramada de continut pertinent si fundamentat stiintific. Iar intr-o noapte am vazut documentarul Food Matters pe blogul Andreei Lazarescu si de a doua zi am fost raw vegan. Sunt si astazi, la mai bine de o jumatate de an. Cheia, din punctul meu de vedere, este informarea, o data ce stii niste adevaruri covarsitoare despre alimentatia noastra e greu sa le mai ignori si sa te abuzezi practic mancand alimentele obtinute atat de facil direct de pe rafturile magazinelor.
 
Raul Rosu: Eu am fost timp de 7 ani vegetarian si apoi am revenit la alimentatia "integrala", desi consumul de carne nu a fost niciodata o prioritate. Stiam de la Ana despre veganism, bineinteles, apoi in februarie cand ea a devenit raw vegan, am inceput sa aflu despre hrana vie.
Bineinteles ca am inceput sa testez retetele facute de ea, care imi infirmau temerile despre mancarea lipsita de savoare sau lipsa diversitatii. Mult mai repede decat ma asteptam, adica dupa aproximativ 2 saptamani, devenisem si eu raw vegan. Si desigur, incepusem sa "consum" si cele cateva documentare extrem de bine realizate despre ce inseamna sa mananci raw.

Dietetik: Ce inseamna mai exact raw-food ? Ce dai la o parte din meniu, pentru ce faci loc si mai ales cum te simti facand asta ?
 
Raw food inseamna hrana vie, adica neprocesata termic. Noi suntem raw vegan, ceea ce inseamna ca am exclus definitiv din alimentatie carnea, pestele, ouale si lactatele, ramanandu-ne fructele, legumele, verdeturile, semintele crude si incoltite si super alimentele - cele cateva plante, seminte si alge marine despre care s-a descoperit ca au proprietati uimitoare, nutritive si vindecatoare. 
 
De asemenea, am exclus gatitul cu foc si am inlocuit aragazul cu blenderul. Premiza fundamentala si 100% adevarata a hranei vii este ca procesarea termica a ingredientelor naturale la mai mult de 45 grade Celsius incepe sa distruga rand pe rand, de la enzimele cele mai sensibile pana la cele mai rezistente.
 
Fara enzime corpul nostru nu ar putea supravietui. La vaz, auz si gust contribuie aceste proteine care realizeaza reactiile chimice de la nivel celular. De asemenea, fara enzime nu ar putea avea loc digestia, insa enzimele pentru digestie pe care le poate produce corpul nostru nu sunt infinite.
 
Ceea ce a facut miraculos natura este ca a plasat in fiecare aliment natural si exact acele enzime care ajuta la digerarea alimentului respectiv. Ajutand prin hrana vie atat de mult digestia, corpul nostru intra intr-un proces de curatare, detoxifiere si efectele imediate se vad la nivelul starii fizice: imunitate crescuta, o stare de sanatate foarte buna si energie cat pentru doi. Apoi subtil treci prin multe alte schimbari in alte planuri: un echilibru emotional mai mare, dragoste de viata, o trezire sa-i spunem spirituala. 
 
Tags:
retete vegane
nutritie sanatoasa
fructe
legume
Crazy Food Raw
retete vegetariane
retete raw
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare