Atentat la sare

Nici o masa fara peste nu ma deranjeaza, ba chiar imi e pe plac tinand cont de incompatibilitatea dintre mine si micile misunatoare cu branhii. Sarea insa e esentiala. Un simplu praf presarat printre degete este de ajuns ca sa transforme o mancare lipsita de gust intr-un comestibila si o mancare gustoasa intr-un adevarat deliciu. Functionez pe acest principiu de peste 20 de ani. Si …se vede.

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!


Pentru ca imi beau cei 2 litri de apa regulamentari, pe zi, am inceput sa retin. Excesul de H20 pare ca lucreaza de zor la pregatirea corpului meu pentru a trece in format amfibie. Si cum nu mi-as dori sa topai toata ziua buna ziua ascunsa intr-un invelis verde alunecos, cu oracaielile de rigoare am luat deciza vietii mele.

 


Nu, nu astept sa ma transform in broasca in speranta ca ma va gasi cine stie ce print calare pe-un cal alb. Am decis sa poftesc afara toata apa pe care o retine corpul cel hulpav. Lucru posibil intr-un singur si dureros mod. Renuntarea la sare.
Vorbesc cu voi, cei care stiu sa aprecieze sarea pana la ultimul graunte. Cei care o turnati cu nemiluita deasupra mancarii si va bucurati de gustul trezit in papilele de pe varful limbii. Va invidiez acum, dar aflati ca pretul pe care il platiti mi se pare cam mare.

 


Sarea din bucate e doar un mit. Va aduce la proportii colosale. In State a devenit inamicul public numarul 1. E pusa la zid si pazita mai ceva ca teroristii din Al Qaeda. In New York spre exemplu autoritatile au pus la punct un nou plan de sanatate prin care incearca sa convinga restaurantele sa scada cantitatea de sare folosita in felurile de mancare din meniu.

 


Extrem de ambitios, planul urmareste reducerea cu 25 % a sarii in urmatorii 5 ani, in ceea ce priveste mancarea comercializata. Argumentul este unul pertinent – cu cat mai putina sare in bucate, cu atat scade riscul de infarct si atacuri cerebrale.

 


Tags:
sare
dietetic
New York
mit
artere ingrosate
probleme cardiace
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
3 Comentarii
  • Radu
    1. Radu 12.01.2010 11:47

    Prostie mai mare n-am mai auzit. Cine te pune sa iti torni kile de sare in mancare? Mananca chibzuit , fa sport si vei fi sanatoasa si vei arata bine.

  • pietricel
    2. pietricel 12.01.2010 21:11

    nu ai inteles ca era vorba de pofta nu de turnatul in sine al sarii peste mancare.

  • Lili
    3. Lili 13.01.2010 13:06

    Asta e, cand e vorba de probleme de genul asta...insa mi se pare un pic ciudat...sarea ingroasa arterele :-s

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare