Bananele iti dau energie inainte de sala

Oricum mancam cate una in fiecare zi, dar de cand am auzit ca bananele iti dau energie inainte de sala, nu mai lipsesc din gustarea mea ante-antrenament.

Inainte de o alergare sau o cursa cu bicicleta am grija sa iau intotdeauna in rucsac o banana. O mananc, atentie, in timpul antrenamentului si are un efect mai ceva ca energizantele pline de E-uri.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Un studiu realizat de cercetatorii americani arata ca ciclistii care au baut un pahar de energizant sau au manancat o jumatate de banana la fiecare sfert de ora, in timpul unei curse de 75 de kilometric, au reusit sa se mentina in cursa timp de 3 ore.

Analizele de laborator au aratat ca ciclistii au inregistrat aceleasi performante . In plus, bananele contin nutrieni care nu se regasesc in bauturile energizante. Vorbesc aici despre antioxidanti, fibre, potasiu si vitamina B6 si mult mai putine zaharuri decat cele continute in bauturile pe care le consuma sportivii.

Atentie insa la portii. Nu ai nevoie de un aport prea ridicat de fibre, nu vor face decat sa te baloneze. Pentru a fi in forma excelenta la sala, mananca o banana cu o ora inainte de antrenament. Nu-ti face griji legate de ingrasat. O banana mica contine 90 de calorii si putini carbohidrati.

Daca nu iti place sa mananci banane, arunca-le in blender. Sfatul specialistilor este sa inspiri adanc inainte sa bei smoothie-ul preparat in doi timpi si trei miscari. De ce ? Nu ca sa vezi daca e sau nu bun ci ca sa iti reduci apetitul. Ai incercat pana acum trucul asta ?

Bananele iti dau energie inainte de sala, asa ca nu pleca fara una la tine.

 

Tags:
Bananele iti dau energie inainte de sala
banane
energie
energizant
regim de viata sanatos
fitness usor
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare