Beneficiile jocurilor asupra sanatatii adultilor

Ca tot se apropie 1 iunie, cand sarbatorim Ziua Copilului, astazi te indemnam sa te joci putin. Daca ti se pare ca nu este potrivit pentru un adult, iti dam 5 argumente pentru care ar trebui sa faci asta. 

Rasul elimina stresul 
 
O portie buna de ras scade nivelul stresului. Intr-un studiu din 2006, la care au participat doua grupuri, unele persoane s-au uitat la clipuri amuzante care i-au facut sa rada, iar ceilalti la filmulete care nu au trezit nimic in ei. Cei din primul grup au aratat semne considerabile de imbunatatire a memoriei si au avut nivelul de cortizol, hormonul stresului, mai mic. 
 
Joaca iti ajuta creierul sa creasca 
 
Chiar si cand esti adult, jocurile pentru memorie stimuleaza cresterea creierului. Potrivit unui studiu, invatarea unor culori noi a dus la cresterea materiei cenusii din creier, o parte importanta care este responsabila cu luarea deciziilor si cu procesarea informatiilor. 
 
 
Joaca te face mai productiv 
 
Intalnirile de la serviciu in care se glumeste duc la comunicarea mai buna intre colegi, potrivit unui studiu de la Universitatea din Amsterdam. In plus, aceasta tehnica relaxata dezvolta abilitatile de rezolvare a problemelor. 
 
Joaca este buna pentru inima 
 
Joaca fizica este o modalitate buna de a te pacali sa fii mai activ, un obicei pentru care inima ta iti va multumi. Daca plimbi cainele, arzi 230 de calorii pe ora, dansul te scapa in medie de 320 de calorii, o plimbare cu bicicleta inseamna 420 de calorii in minus, iar un joc scurt de fotbal cu copiii arde 500 de calorii pe ora. 
 
Joaca este buna pentru relatia voastra 
 
Joaca este buna pentru inima, si in sensul propriu, dar si cel figurat. Studiile arata ca cuplurile care se joaca impreuna raman impreuna.
 
Foto: Hepta
Tags:
joc
1 iunie
copii
sport
inima
sanatate
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare