Bors de ciuperci

Am ales o reteta simpla, care se pregateste imediat. Marele secret al borsului de ciuperci, un delicios fel de mancare, este acelea de a folosi cel putin doua feluri de ciuperci. Doar cu ciuperci de cultura (cele albe) nu prea are gust, dar daca ai noroc sa gasesti si alt fel de ciuperci este perfect. De regula, in marile magazine sunt cel putin doua-trei soiuri de ciuperci proaspete, de cele mai multe ori Agaricus si Pleurotus, la tavite.

Ca sa pregatesti o oala de bors de ciuperci (adica vreo opt portii, fiecare farfurie avand circa 150 de calorii) ai nevoie de 200 de grame de ciuperci de cultura, 300 de grame de ciuperci galbene (Agaricus) si inca 200 de grame de ghebe sau Pleurotus sau orice alte ciuperci. Mai ai nevoie de o radacina mica de telina, o legatura de leustean, o ceapa mare, un praz mare, cu tot cu frunze, 500 de mililitri de bors proaspat, sare, piper, cateva linguri de ulei, doi catei de usturoi.  

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

  

Toaca ceapa si prazul, marunt, cu tot cu partea verde. Pune ulei intr-o tigaie si caleste bine cele doua legume, pana se caramelizeaza usor. In timpul acesta curata telina si da-o prin razatoare. Cand ceapa si prazul sunt bine calite adauga telina. Pune sare si acopera. Lasa legumele sa se caleasca impreuna cel putin zece minute.  

  

Spala si curata ciupercile si toaca-le in bucati mari. Pune-le in oala in care faci borsul adauga o lingura, doua de ulei si caleste-le cateva minute. Adauga usturoiul tocat marunt. Pune in oala amestecul de praz, ceapa si telina, cu tot cu sucul lasat.  

Pune peste legume un litru de apa clocotita si fierbe totul, la foc potrivit, cu capac, circa 15-20 de minute. 

Adauga borsul, dupa ce separat l-ai dat intr-un clocot. La final pune leusteanul tocat marunt. Daca vrei, poti drege borsul de ciuperci cu un ou batut, in care adaugi o lingura de smantana sau putin lapte. Serveste borsul de ciuperci cu mamaliga si ardei iuti. Combinata este irezistibila.

Tags:
ciuperci
bors
calorii
retete rapide
telina
leustean
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]
 
Articole similare
  • Salata de  telina cu morcov si patrunjel Retete de salate

    Salata de telina cu morcov si patrunjel

    10.04.2014

    Salata de telina cu morcov si patrunjel este o salata energizanta, excelenta pentru alungarea asteniei. Se prepara in doar 10 minute. Ingrediente: - 4 morcovi, taiati fasiute; - cateva...

    mai mult
  • Cum sa renunti la sare Secrete

    Cum sa renunti la sare

    05.04.2014

    Pur si simplu mancam prea sarat. Pana si mancarea in restaurante mi se pare sarata dupa ce am renuntat sa mai presar sare cu pumnul in fiecare masa. Oamenii de stiinta americani au stabilit ca un...

    mai mult
  • A venit primavara! Alimentatie

    A venit primavara!

    01.03.2014

    Doamnelor, vine primavara! Si este obligatoriu sa te gaseasca frumoasa si in plina forma, cu obrazul curat si stralucitor. Conform dictorului nostru, totul trece prin farfurie, asa ca solutia ca sa...

    mai mult
  • Curatenia de primavara Secrete

    Curatenia de primavara

    01.03.2014

    Mai sunt doar 3 luni pana in momentul in care ne vom etala corpul pe plaja fierbinte, asa ca e timpul sa ne gandim cum ne punem la punct silueta. Asadar, e timpul pentru curatenia de primavara. Nu...

    mai mult
Lasa un comentariu
 
codul de validare
 
Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
 
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare