Briose cu ovaz

Am facut briose cu ovaz. Gustoase, sanatoase, cu putine calorii, perfecte pentru micul dejun, pentru gustarile dintre mese si pentru cina, ca un ultim rasfat, intr-o zi frumoasa. Evident ca nu am uitat toate beneficiile pe care le aduce ovazul, pentru sanatate.

     

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Ca sa faci briose cu ovaz ai nevoie de 250 de grame de fulgi de ovaz, 120 de grame de faina, 100 de grame de zahar brun (de preferat, dar merge si cel normal), o lingurita de pudra de scortisoara, un plic de praf de copt, un praf de sare, un ou, 120 de mililitri de lapte batut, 50 de mililitri de apa, 100 de mililitri de ulei.

Incepe prin a incinge cuptorul si a pregati tava pentru briose. Formele trebuie unse cu foarte putin ulei. Poti folosi orice fel de forme vrei, iar compozitia se poate coace si intr-o tava de chec, din cele mici. Din toate aceste ingrediente rezulta 20 de briose mari, sau doua tavite de chec.

Pune toate ingredientele uscate intr-un bol si amesteca-le. Bate oul, adauga laptele batut si apoi uleiul. Compozitia lichida incorporeaza-o in cea uscata amestecand usor. La final adauga apa calda. Amesteca. Nu este nevoie sa ajungi la o compozitie perfect omogena.

Pune copozitia in forme si coace briosele 30 de minute la foc moale. Daca alegi formele de chec, prajitura o sa fie gata in 35 de minute. Lasa briosele cu ovaz sa se raceasca inainte de a le scoate din forme. Serveste briosele cu ovaz la teperatura camerei simple sau cu sirop de fructe ori sos de ciocolata.

Tags:
Briose cu ovaz
ovaz
retete de dulciuri
retete vegetariene
calorii
retete rapide
mic dejun
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
3 Comentarii
  • Alice
    1. Alice 04.11.2011 13:45

    Salutare !!! Am sa incep cu o intrebare :fulgii de ovaz se pun ca atare sau trebuie lasati la inmuiat innainte ??? Multumim frumos pt aceasta varianta sanatoasa de briose ....de abia astept sa vad cum imi vor iesii dar astept intai raspuns !

  • ionelia
    2. ionelia 26.11.2011 19:21

    am pregatiti siii reteta asta,foarte bine a iesit,nici nu se putea astfel !

  • otiliaignat
    3. otiliaignat 10.03.2012 18:10

    scuze pentru intarziere.... dar daca nu ai incercat inca retete, da, fulgii se pun uscati, nu-i nevoie sa-i inmoi. scuze, din nou. multumesc! Otilia

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare