Broccoli poate inhiba cancerul la san

i chiar asa, ce-ti inspira? Un aliment nutritiv ce-ti poate fi de un real ajutor ori de cate ori iti este la indemana, ori un aliment pe care il detesti ingrozitor de mult si despre care nu ai vrea sa mai auzi? Daca raspunsul pe care ai fi tentat sa-l dai la acesta intrebare este cel de-al doilea, atunci opreste-te o clipa si mai gandeste-te. Si poate ce urmeaza te va pune serios pe ganduri.

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Oamenii de stiinta afirma ca acest aliment poate fi cheia in tratarea cancerului la san. Ti-ai putea spune ca oamenii de stiinta, cot la cot cu nutritionistii, s-au angajat intr-o campanie de promovare a broccoli. Dar nu! Afirmatia acestora cum ca broccoli poate fi cheia in tratarea si prevenirea cancerului la san se bazeaza pe studiul realizat de acestia, in urma caruia s-a observat ca in leguma exista o substanta care localizeaza si inhiba celulele canceroase.

 

Acum, am reusit sa te pun un pic pe ganduri? Magica substanta din broccoli, careia ii revine cel mai mare rol, este sulforanul. Gasit in cantitati mari, sulforanul reuseste sa distruga celulele canceroase, reducand astfel sansele ca boala sa se raspandeasca si poate cel mai important  sa recidiveze.

 

Sulforanul a fost studiat si anterior pentru efectele sale asupra cancerului, dar acest studiu a aratat ca beneficiul sau este inhibarea celulelor canceroase, responsabile pentru cancerul la san", a declarat profesorul Duxin Sun, de la Universitatea din Michigan. Nu-i asa ca acum parca incepe sa ti se schimbe parerea pe care o aveai despre broccoli?

 

Concluzia aceasta de-a dreptul revolutionara, cum ca broccoli poate inhiba cancerul la san, s-a obtinut in urma testelor pe soareci si culturi de celule. Si pentru a intelege realmente de ce trebuie sa-ti schimbi parerea despre broccoli, sa incepi sa-l privesti cu alti ochi, nu unii rai, imgineaza-ti ca in Marea Britanie an de an se inregistreaza 46.000 de cazuri de cancer la san, dintre care 12.000 de femei mor din cauza aceasta. Iar substanta gasita in broccoli poate sa localizeze si sa inhibe celulele canceroase, scazand riscul aparitiei bolii si extinderii in corp.

 

Sa fie mult ori putin? Mult. Dat fiind faptul ca tratamentul clasic (chimioterapie) nu poate sa faca toate astea. Chimioterapia nu face asta, nu distruge celulele canceroase, motiv pentru care boala se extinde si recidiveaza. Dupa tot acest “proces de aparare a imaginii” binecunoscutei vegetale broccoli, din care sper ca ai inteles importanta descoperire a oamenilor de stiinta, nu strica sa inveti cateva retete, care sa-l includa.

De vrei sa urmezi o dieta de slabit, eficienta axeaza-te pe un aport mare de fructe si legume, inclusiv broccoli.

Tags:
broccoli
cancer la san
prevenire
nutritie sanatoasa
dieta de slabit
sulforan
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare