Budinca de orez

Pentru azi m-am gandit la ceva dulce. Si va propun sa incercati ceva clasic, dar intr-o varianta imbunatatita. Budinca de orez combinata cu o spumoasa crema de vanilie. Este un desert delicios, rapid si sanatos. Dar inainte de detaliile “tehnice” trebuie sa va reamintesc ca avem in fata un sfarsit de saptamana special. Este Duminica Floriilor si, de pe masa, nu trebuie sa lipseasca pestele. Evident ca cele mai bune idei si cele mai bune retete la gasiti la rubrica “retete cu peste”.

        

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Sa revenim la spumoasa si eleganta budinca de orez. Ca sa pregatesti patru portii ai nevoie de o cana de orez, sase cani cu lapte degresat, doua linguri de zahar, esenta de vanilie, o lingurita rasa cu pudra de scortisoara si jumatate de lingurita de pudra de nucsoare (combinata iti ofera o aroma incredibila). Pentru crema de vanilie ai nevoie de patru galbenusuri, doua lingurite cu esenta de vanilie, o lingura cu faina, doua linguri cu zahar si doua cani cu lapte.
Pune laptele pentru orez la fiert. Adauga zaharul si orezul. Amesteca pana ce acesta este bine fiert. Cand este gata adauga aromele si lasa-l deoparte sa se raceasca bine.

 

In acest timp amesteca galbenusurile cu cele doua linguri de zahar. Adauga esenta de vanilie si faina. Adauga laptele caldut si pune compozitia pe foc. Amesteca pana ce se ingroasa. Lasa crema de vanilie sa se raceasca foarte bine.
Cand cele doua preparate sunt bina racite, adauga crema de vanilie in orezul cu lapte. Amesteca usor si aseaza in cupe sau pahare.

Decoreaza cu putina crema de vanilie si pudra de scortisoara. Lasa budinca de orez la rece, cel putin o ora, inainte sa o servesti.

La multi ani tuturor florilor!

Tags:
budinca de orez
crema de vanilie
oua
lapte
retete rapide
Duminica floriilor
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
2 Comentarii
  • otiliaignat
    1. otiliaignat 17.04.2011 11:32

    pai, undeva la mijloc. rau nu face. deci este un desert sanatos. dar daca este sa vorbim despre calorii, o portie sare usor de 300. deci depinde de cat de mare este portia! si in fond, o data in an sunt Floriile! zi buna!

  • otiliaignat
    2. otiliaignat 05.05.2011 18:05

    pai si asta tot o reteta simpla este, de fapt este o combinatie. nu-i nimic simandicos sau complicat!

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare