Bunele maniere la masa – sfaturi practice si semnificatii istorice

Fundatia Calea Victoriei organizeaza luni 11 iunie, de la ora 19:00 evenimentul "Bunele maniere la masa – sfaturi practice si semnificatii istorice", sustinut de istoricul Monica Neatu.

“Va invit sa descoperim impreuna, intr-o maniera relaxata, originea si semnificatia principalelor reguli de conduita la masa. Cu ajutorul a nenumarate exemple si imagini, vom afla cum si cand trebuie utilizate diverse tacamuri, pahare etc. Nu vom uita nici de profilul oaspetelui ideal si de decalogul gazdei perfecte. In final, diverse anecdote ne vor ajuta sa intelegem si sa retinem reguli mai complicate, la prima vedere.” - Monica Neatu.
 
Evenimentul are si o componenta practica, cursantii se vor putea familiariza cu diverse tipuri de tacamuri, farfurii, pahare, vor afla care sunt gesturile si subiectele de conversatie agreate la diverse mese, ce trebuie sa evite cu orice chip la nivel comportamental.
 
Ritualul mesei, cu nenumarate sale semnificatii si legi nescrise, ocupa un rol important in existenta noastra. Fie ca vorbim de o banala cina in familie, de o gustare cu prietenii sau de un sofisticat pranz de afaceri, in toate cazurile suntem pusi in fata unui eveniment social, care ne poate plasa cu usurinta in tabara celor rafinati sau a celor lipsiti de maniere.
 
 
 
Cum ma descurc cu atatea tacamuri? Ce fac cu servetul scrobit sau cu bolul cu apa parfumata cu agrume? Pot sa raspund la telefon atunci cand sunt la masa? Pot sa mai cer o felie de tort fara sa fac impresie proasta? Pot sa refuz un fel, daca nu imi place? Iata cateva intrebari care, cu siguranta, nu ne-au dat pace atunci cand am participat la o masa mai mult sau mai putin importanta.
 
Momentul mesei a avut, de-a lungul istoriei, un rol important, el fiind asociat ideii de fast si de socializare. Reguli diverse, care au reusit sa supravietuiasca pana astazi, au fost impuse la marile curti senioriale si regale. Rolul lor era acela de a evidentia diversele structuri ierarhice, marcand nasterea unei societati rafinate.
 
Lector: Monica Neatu
 
Data: 11 Iunie 2015; Ora: 19:00
 
Varsta Minima: 14 ani
 
Cost: 35 ron; Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 30 ron
 
Locul de desfasurare: Grand Hotel Continental, Calea Victoriei 56, intrare din str. Ion Campineanu, et. 4
 
Inscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO
 
Detalii la www.victoriei.ro

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Tags:
masa
tacamuri
pahar
farfurii
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare